Jump to content

Saikou no Jinsei no Owarikata~Ending Planner~ (2012)


Recommended Posts

top_ma10.jpg

Saikou no Jinsei no Owarikata~Ending Planner~ (2012)
Страна: Япония
Също така известен като: 最高の人生の終り方~エンディングプランナー~
Година на излъчване: 2012 - Януари – 12 старт
Време на излъчване: Четвъртък 21:00
Формат: Renzoku
Жанр: Драма
Канал: TBA
Епизоди: 11
Режисьор: Iyoda Hidenori
Субтитри: Английски

Участват:
Yamashita Tomohisa
Eikura Nana
Maeda Atsuko
Chinen Yuri
Ono Ito
Mikami Kensei
Hashimoto Mami
Okamoto Rei
Otomo Kohei
Isono Kiriko
Kikawada Masaya
Shiomi Sansei
Kanie Keizo
Sorimachi Takashi
Yamazaki Tsutomu

Watanabe Anne (епизод 2)

Mamiya Shotaro (епизод 2)

Резюме: Ihara Masato (Yamashita Tomohisa) е собственик на погребално бюро, който обработва телата на починалите, получени от полицейски разследвания на убийства, насилие, самоубийства. Чрез тях ще се докоснем заедно с него до тъмните дебри на модерното общество в Япония.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

С много интересни драми стартират Японците тази година, заплюх си някъде към 10 драми вече... laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силно започна и този нов японски сериал. Вчера се излъчи първи епизод, а днес вече може да се открие навсякъде за сваляне. Обещават още тази вечер късно или утре сутрин да качат и субтитрите на английски. Руснаците също ще направят това още тези дни.

 

Ямапи със силно представяне, а Нана Ейкура е достойна негова партньорка. Ацуко Маеда, в ролята на сестра на Ямашита-сан, Чинен Юри негов брат (само похвали за това момче), както и участието на Цутоми Ямазаки - много силен актьорски състав. На моменти този нов сериал ми навява приятните спомени от Kurosagi, заради партньорството отново между Ямапи и Ямазаки-сан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излязоха днес английските субтитри и изгледах серията с тях. Да, определено след като ми се изясни вече всичко мога да кажа, че наистина си заслужава. Рейтингът на първи епизод е 15,3 %, което също говори много добре.

Песента към сериала, която е в изпълнение на Ямапи - "Ai, Texas" ще излезе официално през пролетта.

 

П.П. ukio, обърни внимание кой ще се появи в първи епизод в ресторанта, за да търси работа. Разбрах (на финала става ясно), че участието му за съжаление ще е кратко (а така се зарадвах като го видях, много ме изненада).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, не знам откъде да започна. Драмата е много хубава, но за нея трябва специална нагласа. Заради тематиката й.

Да, имаше леки допирни точки с Куросаги, но се надявам нататък да разнообразяват сериите с по-позитивни кадри.

Горкият Ямапи! Най-тъжното нещо на света е да видиш разплакани Джонита. А тук те бяха доста.

 

О, Тама-чан! От икемен да се превърне в обикновено момче си е истинско геройство! И аз му се зарадвах, но краят тотално ме довърши. Тъкмо си помислих, че нещата около героя на Ямапи започват да се проясняват. Сега ще се натовари с нова вина...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се излъчи втори епизод, а в него още едно участие ме изненада. Явно в този сериал (в дадената серия) ще имаме гостуващи популярни актьори.

 

Субтитри на английски могат да се открият и тук.

 

Сериалът за мен е много добър и заради изключително сериозната тема, която засяга. Четох една статия на английски, в която описваха дорамата така "Saikou no Jinsei no Owarikata - една емоционална драма с неособено емоционалния герой на Ямашита Томохиса." Малко ме учуди какво имат предвид авторите, но след като виждам и как се развива действието, какъв е точно героят му - може би не е толкова странно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Субтитрите за втори епизод на английски доста се забавиха, но онзи ден пуснаха и тях. Руснаците също го превеждат.

 

След доброто начало втори епизод и на мен не ми допадна много (може би заради това, което се случи с Юта...), а и рейтингът в Япония също намеква за това - с цели 4 пункта свалиха гарда. Изгледах онзи ден и трета серия, но ще чакам субтитри и за нея тези дни, за да разбера всичко.

Четох коментари в интернет, че много от почитателките на Ямапи са разочаровани... Но пък какво са очаквали след като виждат резюмето?

Доволна съм много от Нана Ейкура, както винаги с отлично изпълнение. Доволна съм много и от любимката ми Ацуко Маеда. Всъщност след това, което видях в трета част с нея, ми се струва, че героинята и ще бъде наистина много интересна.

 

Тази дорама ще следя и изгледам до край. Вярно - фен съм на Ямапи, но за мен си струва всяка минута. Семейните отношения, трудностите в живота, с които всеки ден се сблъскваме, отново една много как да се изразя... човешка история представена ни от японците без лигавщини, без преструвки, без разтягане на локуми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите две серии от този наистина сериозен сериал

и мога да кажа,че много ми хареса.

Двата случая, които разследваха, ми бяха интересни, а играта на

Ямапи и Нана е на висота. То Ямашита Томохиса си ми е любимец, :wub:

така че сериала ще си го следя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал категорично ми задържа вниманието като зрител. Други заглавия, които се излъчват в момента мога да кажа, че тъпчат на едно място и са съсредоточени само в история около главния герой, то в Saikou no Jinsei no Owarikata и Hayami-san to Yobareru Hi - не е така.

Да, Ямапи е главен герой тук, но паралелно с него се показват историите на останалите членове на фамилията, което развива тази продукция и не я прави скучна. О, да ако започна да търся слаби места със сигурност ще намеря, но сериала ми допада много в чисто човешки план, семейните отношения, които засяга, а това мен лично ми привлича вниманието като зрител и ме кара да му симпатизирам.

Изгледах снощи и новата 8-ма серия, която се излъчи в четвъртък по TBS. Радвам се, че субтитрите много бързо напреднаха.

 

Ацуко Маеда - много симпатично ми е това момиче, въпреки че не е направила още кой знае какви роли, но присъствието на екран го има. Зарадва ме и по-голямото включване вече на героя на Такаши Соримачи, в ролята на най-големия брат в семейство Ихара. Томохиса все така със сериозно изражение на лицето. Доволна съм от представянето.

 

Излезе тези дни сингъла на Ямашита Томохиса към дорамата - Ai, Texas. Ето и линк за тези, които ще проявят интерес и искат да го чуят.

 

Yamashita Tomohisa - Ai, Texas

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредното добро заглавие от групата на японска human drama. Похвала за целия продукт. Не бих казала че е грам по-тежък за гледане от коeто и друго заглавие от този жанр. Казвам това защото и аз го подминавах като прочитах в резюмето фона.

Режисьора интересно проведе историята.

В унисон с фона имаше и дух :D .

За сценаристката похвали, още повече че сега гледам текущо и друго нейно заглавие Iki mo Dekinai Natsu (2012). Desperate Motherhood 2011 също е от нея но се ядосвам че не е допреведено на английски :(

Актьорите има ли смисъл да ги хваля за това че са играли персонално?! Щом никой не ме разсея дори за миг значи са били перфектни.

Rie, аригато че ми го посочи. Напълно доволна.

Заглавието носи човешка топлина.

Хареса ми как за 2 епизода в началото режисьора много бързо успя да очертае основните щрихи в образите на 5-те деца в семейството. Хареса ми и как бе даден прехода в ъгъла под който погледна втория брат към този семеен бизнес. Това че като дете когато е осъзнал с какво се занимава баща му и под непрекъснатите подмятания от съучениците след това се е настроил негативно и как пораствайки, трупайки житейски опит е станал трезво мислещ, самостоятелен човек и поставен от обстоятелствата да погледне отново към семейния бизнес вече видя нещата под друг ъгъл.

Бяха дадени и два тийна съвкупни образи на съвременни проблемни такива. Поучително е да ги погледнат от страни тийн зрителите.

Големите 3 деца вече със своите цели, мисли, действия и страхове.

Т.е. 5 пълни образа + младата дама полицай. А аз съм почитател на заглавия с пълни образи и ако се развиват още по-добре.

:D а имаха и домашен любимец, така че напълно съм доволна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...