Jump to content

Padam Padam… (2011-2012)


Recommended Posts

spacer.png

 

Padam Padam…The Sound of His and Her Heartbeats
Заглавиe: 빠담빠담… 그와 그녀의 심장박동소리 / Padam Padam…The Sound of His and Her Heartbeats
Режисьор: Kim Kyu Tae
Сценарист: Noh Hee Kyung
Година: 2011-2012
Жанр: Романтика
Епизоди: 20
Телевизионен канал на излъчване: JTBC
Период на излъчване: 5 декември 2011 - 7 февруари 2012
Дни на излъчване: понеделник и вторник 20:45
Официалният сайт: тук


Участват:
Jung Woo Sung като Yang Kang Chil
Han Ji Min като Jung Ji Na
Kim Bum като Lee Gook Soo

Поддържащи роли:
Na Moon Hee като Mi Ja
Lee Jae Woo като Kim Young Cheol
Jang Hang Sun като детектив Jung (бащата на Ji Na)
Yoon Joo Sang като Prison officer Kim
Kim Hyung Bum като Yong Hak

Choi Tae Joon като Im Jung

Сюжет: Янг Канг Чил излиза от затвора след 16-годишен престой там. Той е бил обвинен в убийство, което не е извършил. След като е пуснат на свобода, той заминава за Сеул, придружен от своя ангел пазител И Гук Су.
Han Ji Min играе ролята на Чонг Джи На - добродушна ветеринарка, която се влюбва в Канг Чил.

 

С български субтитри: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

С английски субтитри + OST: :click:

С руски субтитри + OST: :click:

 

 

снимки:

 

Padam-Padam-Poster-1.jpg
Padam-Padam-Poster-3.jpg
Padam-Padam-1.jpg
Padam-Padam-2.jpg
Padam-Padam-7.jpg
Padam-Padam-4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя къде е Батко,а той къде се котнал на пейчицата :P

Сега сериозно :) Очаквам този сериал да е наистина много хубав.Като се има напредвид актьорският съсав,историята също така звучи доста интересна,така че надявам се да станем свидетели на още едно корейско бижу :)

Алисан,направила си страхотна темичка. Поздравления :)

 

Без носене на гръб може ли да мине :rolleyes:

 

fullsizephoto207199.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охх и това сериалче започва. Много се радвам, че излиза нещо ново с Jung Woo Sung( който впрочем ми изглежда отслабнал напоследък).

След изгледаните превюта очаквам сериала да е много добър.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимки от пресконференцията.

Много хубост и стил на едно място;)))

padam-padam-press.jpg

han-ji-min-3.jpgjung-woo-sung-4.jpg

kim-min-kyung-2.jpgkim-bum.jpg

 

jung-woo-sung-han-ji-min-2.jpg

jung-woo-sung-choi-tae-jun.jpg

jung-woo-sung-kim-bum.jpg

lee-jae-woo-han-ji-min.jpg

han-ji-min-jung-woo-sung.jpg

 

 

 

Кучето.. Защо си мисля, че е същото от Blind?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, да, Ким Бум като ангел, какво по-хубаво от това?!

А и в комбинация с Jung Woo Sung... :inlove: Задължително ще се гледа!

Голямо благодарско на Алисан за темата!!! :)

 

снимки:

 

padam12.jpg

padam11.jpg

padam10.jpg

PadamPadam4.jpg

PadamPadam1.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Океееей, почва добре и определено се очертава да завържат интересна история, така като гледам. Страшно сполучлив екип са събрали, няма две мнения. Мацето го раздава нахакана, но е и много хубава. Батко досега не го бях виждала да играе чак такъв идиот и простак дори в оня филм, дето играеше слабоумен. :lol: А на Ким Бом дългата косица и ролята на ангелче му отиват страшно много, почти колкото онази страхотна бяла блузка с нарисуваните крила на гърба. :) Засега се очертава да оправдае очакванията, но да не казвам голяма дума... Единственото, което много дразни, е твърде щедрата употреба на ББ кремчета... Малко се оливат. Ама това да им е кусура. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо така както почнаха нещата тази драма може да се нареди сред най-любимите ми. Всичко се развива много добре и има доста въпросителни, които ако се постараят сценаристите може да направят нещата изключително интересни. Jung Woo Sung ме остави с добри впечатления, а комбинацията му с Han Ji Min е изключително подходяща досега не съм я гледал мисля и затова ми е интересно как ще изиграе персонажа си засега се справя добре. А на нашия човек му отива да е лошко тази роля на престъпник както е по-едричък му пасва идеално. А да спомена само заприлича ми много на главният от 49 дена дори се обърках, че е той доста си приличат поне според мен.

 

Особено ми харесаха сцените с насилие, когато раздаваше тупалки и като потроши колата - безценно!

 

Само дето му стовариха на главата една камара проблеми дето предвещават доста оплетено развитие особено онзи прокурор мисля, че ще се окаже главният антагонист.

 

Ким Бум малко разваля пейзажа поне така си помислих отначало ама от друга страна тази роля на преполагаем ангел е може би главният катализатор на събитията, които според мен ще станат по нататък така или иначе мога само да гадая. Всъщност с тази дълга коса, която хич не му ходи изглежда още по Г-образен отколкото е всъщност и може би на втори прочит е подходящ за ангел понеже според някои вярвания ангелите са безполови същества. :D

 

Woo Sung като го подпука с ритници ми напълни безмилостната душица, въпреки че ако трябва да съм честен ми стана накрая малко жал за човечеца ама героя на Ким Бум си го просеше с нахалството си да се мъкне като сянка подир него :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си призная, че съм омагьосана smile.gif. Първо, изключително красиви сцени и кадри, които са като за реклама, плюс омекотени цветове и много светлина, които превръщат повечето моменти в солидна глътка за зажаднелия за слънце зрител. Дори от нощните сцени струи някаква светлина. Второ, историята, която дори и без магическия елемент, очарова с простота и искрените взаимоотношения. И трето, имам чувството, че половината от магията се дължи на чара на У Сонг, който продължава да си го носи още от Daisy и да преобразява всеки кадър, в който присъства, особено с това наивно поведение на непораснал тийнейджър. С Ким Бум са си лика прилика, и той се справя повече от добре за луд за връзване ангел. Отдавна не бях попадана на толкова добро съчетание на елементи, които те оставят в захлас.
Но и тук ги има стандартните за корейските сериали ключови моменти - носенето на гръб, тоалетния хумор, инцидент с женско краченце, броманс, ще видим дали историята ще бъде толкова предвидима, колкото си мисля.
Тази година кабеларките в Корея наистина набират сили с доста интересни заглавия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както очаквах и споделих, още щом научих за целия екип екип зад проекта, мелодрамата е във вихъра си. Т.е. Padam, Padam се очертава за мен една от най-интересните и по-непредвидими драми, които съм гледала напоследък. Доста сложна и различна ще е, въпреки онзи първи фон - несправедливо минало... трудно настояще, свръхестествени сили...

Сценаристката я признавам за пореден път, дали е просто есе или в по-дълъг тв сценарий, тя се "раздава" в образите, които създава и описва. Героите са толкова хора, с всички добри човешки черти и слабости, с всички емоции и лични качества представени, и са адски умело балансирани с ударите на съдбата им, и с магичната нишка в историята. Тук и камерата, и оператора отчитат всеки малък детайл от характера на героя и случващото се, което е дабъл плюс за интригуването ми.

Най-малкото защото имам усещането, че гледам филм. Най-малкото, защото се потопих в историята и отношенията на героите ми станаха толкова мили, абе на сърце са ми.... :P

 

У Сонг е просто класа актьор, и толкова се радвам, че играе точно той тук. Уникален образ гради на Канг Чил - да се радваш и усмихваш понякога с плиткоумното 35 годишно, пораснало хлапе, или да настръхваш, когато от мил се превръща в груб и дяволски, нестабилен на психика, мъж. За Хан Джи Мин, не съм се съмнявала и за миг, но доста развитие чакам точно в нейния образ.

Ким Бом е сладур, с крила .без крила... но е клечка бе, тц, тц..кореец :lol:. Безспорно, героят му омайва само с присъствие и с усмивка, но тази негова загриженост и предсказания, са неговото разковниче..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, и аз го започнах и постоянно надничам за буквите. Очертава се много добър сериал, има действие още от самото начало. За У Сонг няма какво да говорим, изгражда много интересен образ - на човек, който тепърва ще трябва да се учи да живее извън стените на затвора. И Ким Бом ми е любопитен, има хляб в него, е, малко изпосталял ми се вижда... С две думи, очаквам много от този сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ама нещата нещо много се оплетоха оказа се, че почти всички са свързани по някакъв начин с Канг Чил изобщо не очаквах това за бащата на Джи На, че и с майка й изобщо засега определено ми задържа интереса драмичката. И героите взеха много да ме радват дори и Ким Бум спря да ме дразни и ми е интересно развитието на почти всички персонажи.

 

а това с никнещите крила е доста добра идея така както вървят нещата до края би трябвало да имаме 100%-ов ангел!

 

Чудно ми е защо избраха бял заек в един от интересните моменти на мен ми изглеждаше някак си неестествено, дивите зайци би трябвало да са сиви тоя беше някакъв породист иначе сцената се получи доста добре изобщо на природа и животинки се нагледах. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаммм... Понеже снощи го приключих, си оставих малко време да осмисля всичко, но честно казано останах с малко смесени чувства заради края.

От една страна имаше някои неща ми бяха неубедителни, несвързани, дори излишни -

справка баткото на Батко, дето не разбрах изобщо защо толкова го споменаваха, при положение, че с нищо не допринесе за развитието на историята или героите. Да, до някаква степен подчертаваше ролята на майката и обясняваше семейните им отношения, но де факто след толкова натъртване човек почва да очаква, че ще изиграе някаква по-голяма роля. Че чак и татуировка, на всичкото отгоре ужасно грозна...

 

Другият голям дразнител беше елементът с "ангелството".

 

Егати некадърния ангел, ще ме прощавате. :D Не бях чувала за кандидат-ангели и пробен период, ама на, човек се учи, докато е жив. :lol: За сметка на това на малкия страшно му ходеше тая роля, поне в началото. После стана като недоносено пиле, но поне малко от малко почна да се държи като мъж, а не да хленчи и да се вайка.

 

За самия край смятам, че можеше да се постараят повече и да го завъртят доста по-удовлетворяващ, особено след натрупаното напрежение и очаквания в течение на целия сериал, но на фона на другата алтернатива, пак добре, че го оставиха почти "отворен". Еле пък след всичките гадости, които му се случваха през тези 19 епизода...

Освен няколкото сериозни критики за сценаристите, трябва да ги похваля за вкараните нестандартни идеи и опита да направят нещо различно и по-разчупено. Уви, в началото им се получи доста по-добре, отколкото по-нататък.

 

Сега за ролите:

 

Батко ни У Сонг се завръща с още една страхотна и разнообразна роля. Много странен образ, хем простак, хем наивник, хем рицар на бял кон... че и самия кон понякога. :lol: Имаше някои сцени, на които изглеждаше като да преиграва, но беше по-скоро заради нелогичния сценарий на места. И отново онзи поглед, след който надали има жена, която да не би си го прибрала вкъщи без да задава въпроси. Друг в тази роля би провалил целия сериал още от 1 епизод - просто са твърде малко мъжете, които да ти е кеф да гледаш, ако ще да са облечени като селска аджумма или клошар. Също беше хубава идеята с бащинството, много трогателни моменти създадоха.

 

Мацката - добре почна, справи се с ролята както можа, обаче почти никаква изразителност и развитие в образа. Отново по сценарий основната й функция беше или да реве, или да зяпа в захлас Батко. А мисля, че тя може повече. Да не говорим, че повечето мадами явно ги е страх да не си размажат грима, което им осакатява играта до немай-къде. Иначе евала, че я бяха направили решителна и разумна, нямаше истерии и излишни драми.

 

Второстепенната мацка - много сладка мадама, от една страна красива, от друга и като бясно селянче беше супер чаровна. Иска ми се да я видя и в друга роля.

 

Ким-чо Бом-чо - тук пораснал, възмъжал (макар че до Батко пак изглеждаше дребосъче), понаучил се да играе (май долових Батково влияние в изразителността на погледа ли?) и явно вече не се плаши да не го изяде камерата. :D Ще се радвам да го гледам и занапред в по-различни роли, има потенциал детето.

 

Майката - може би най-интересният елемент в сериала. В началото е трудно да я разбере човек, но с течение на сериала образът й разцъфтя. Поредният блестящ пример за силна, изключително силна жена.

 

Синът - хубавелкото има още доста хляб да изяде, но добре почва. Пожелавам му все на такива партньори да случва. :)

 

И в заключение - много красив сериал. Независмо от несъвършенствата беше изключително светло, красиво и успокояващо изживяване. Имаше доста интересни и болезнени теми засегнати, при това бяха представени много добре. Бих го препоръчала, но за малко по-възрастна аудитория.

 

Почнала съм да правя и субки, като ми дойде музата, ще направя и тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Финалът ме остави да се чудя за какво бе цялата фантастична идея, която развиха. Трябваше да има поне нещо от нея накрая, а не... да не свършва :).

Съгласна съм със спийди, че Чонг У Сонг се справи отлично, макар и на моменти с цивренето да си личеше, че не е съвсем реално. Но подозирам, че към последните серии доста се е изцедил в това отношение, защото на мен ми бе тежко да го гледам, а какво остава - на него.Ким Бом бе наистина великолепен в тази роля - изключително добре пресъздаваше всичките си емоции. Актрисата в ролята на Джина в първата половина бе по-интересна, после образът й започна да става еднотипен. Останалите актьори също се справиха много добре, като бяха подкрепени с доста добър сценарий, в който репликите не звучаха кухо и престорено.

Последните 4-5 епизода ми добавиха леко блудкав вкус към първоначалния отличен, заради липсата на алтернатива, която всъщност идваше от фантастичния елемент. Искаше ми се да не свършва толкова обикновено, но май така е по-реалистично. Трябваше поне да дадат някакъв отговор защо след като

го оставяха толкова пъти жив, накрая все пак ще умре - заради всички останали около него ли?

 

Но въпреки това сериалът остава една великолепна комбинация от отлична игра, добър сценарий, нестандартна идея, почти приказна обстановка и много добри внушения относно приятелството, животът, семейството, близките и любовта. Дори мога да кажа, че любовта тук, макар че дори и заглавието да е свързано с нея, не бе толкова впечатляваща, колкото взаимоотношенията между членовете на семейството и приятелите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная сега наистина се чудя дали да гледам тези последни два епизода или да не се занимавам изобщо, но понеже така или иначе започнах историята с големи очаквания, които не се оправдаха почти до самият край сигурно ще се прежаля. Преди си мислех, че каквото и да правят няма да ми развалят удоволствието, но явно човек никога не трябва да "подценява" сценаристите. А иначе историята има такъв потенциал можеше да е нещо наистина запомнящо се дори си мислех, че ще се приближава до любимият ми 49 days, но се оказа че това е поредната блудкава романтична драма с елементи на фантастика и е на светлинни години от него. Главният герой е пълно разочарование от интересният образ на бивш затворник със склонност към насилие и несломим дух за борба срещу огромната несправедливост, която се стоварва върху него се превърна в хленчещо мекотело търчащо след някаква фуста и ставайки боксова круша на алкохолизираният й татко(потенциален пенсионер) и пастир на двете пилета, които тя му подари и от които изпитваше фобия. След всичко, което му се случи човек би очаквал вендета срещу прокурора и татенцето, което щеше да е изключително вълнуващо и интересно, но не...

 

госпожица Джи На го остави беззъб и скимтящ като бездомно пале натирено от майка си. А най-голямата интрига - дали ще се събуди от кома треторазрядният мошенник дето го натопи!?!

 

Така че още мисля, че изглеждат добре като двойка, но отношенията между тях така както ги представиха съсипаха цялото действие и може да се каже, че дори и романса меду тях не беше изпълнен с заряд и достатъчно убедителен.

Като заговорихме за пилета..трето и то най-голямото от тях - героят на Ким Бум така и не стана това, което очаквах а именно някакъв основен фактор и катализатор на действието, но въпреки това ми беше по-интересно да следя какво става покрай него отколкото двамата главни.

Все пак тая още някакви бледи надежди за последните два епизода дето останаха да изгледам макар че като гледам коментарите на speedy и parab ще си остана с очакването. Да се надяваме все пак, че ще ми се наложи да едитна поста си след като ги изгледам. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любимият ми (засега) сериал.

 

Съгласна съм с някои посочени противоречия, а именно

 

относно фантастичния елемент - някак внезапно се отдръпва... при все, че беше казано, че чудесата ще са само три.

От друга страна целта на чудесата е да ни помогне, когато не знаем как да се справяме, или когато никак не можем, а небето след това ни учи на зрялост.

Другото ми мнение, е че сериалът спокойно би могъл да бъде сведен до няколко серии, а дори и до филм, и тогава би бил много по-силен сам по себе си. Не бих казала, че е разводнен, както други сериали, но може би щеше да е по-силен, ако беше по-синтезиран.

 

 

Беше ми интересно от първата секунда до последната.

Не съветвам да пропускате последните серии. Всъщност финалът е много силен и съществен.

 

За актьорите въобще няма да говоря. Прекрасни.

 

Не знам дали някой е проявил интерес към превод на субтитрите вече. Много бих се радвала да го видя преведен. Бих могла да помогна с превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах, знам че това са си задължителни моменти в к-драмите, ама в първите два епизода счупиха рекорда на "случайните" засичания. То не беше в метрото, докато я гонеше крадеца на кучета, когато и се развали колата в средата на бруталната пустош и накрая в лекарския кабинет на неговия квартал. (имаше и още две, но не ги написах за да не ми стане дълго изречението) Имам чувството, че ако той отиде на северният полюс, там ще я засече докато лекува тюлените или нещо такова. :D Добре че са тия филми, че да се насладим на такава предопределеност, която не може да се види никъде другаде. Визирам предимно и основно реалният живот, не друго. Ако не си направиш уговорка с приятел, може и да не се видите до края на животите си, нищо че сте от един град... Дъх пълна скука е тоя живот. :)

 

Много странен сюжет първите 2 епизода, но ме държи в интерес. Чонг У Сонг е наистина голям актьор, удоволствие е да го гледам пак. Тази актриса малко ми поомръзна, че прекалено често я гледам напоследък. Но е хубава, става. А и играе много добре нападателно-срамежливи героини. Изпипала ги е до съвършенсво. :) От първите епизоди нищо не се разбира. Какви са тия втори шансове, ангели, чудеса... ще видим. :)

 

Винаги съм ги намирал тези къщурки, построени по изнанагорното за страшно привлекателни. :) Представете си да пиеш биричка и да гледаш нощното небе, на някой от тези покриви. :)

 

 

 

 

 

662539.jpg

 

А и тераската на ветеринарния център си я бива. :)

 

 

 

 

662540.jpg

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами хубав е сериала, изгледах го с кеф. :) Както се вика, имаше от всичко - смях, плач, тъга, радост...

В началото ми направиха впечатление приказните сцени, като тази в която, плуваха под водата през ноща. Беше като в анимационно филмче :) Определено този сериал е по-различен от останалите. Тук главният не е богат наследник ... всъщност всички са си малко или много нормални хора. Вече фантастичните елементи не мога да кажа колко бяха успешни. Да кажем, че стояха на заден план и така си останаха до края, за сметка на други яки моменти. А яки моменти имаше много. :) Мисля че Чонг У Сонг направи много добра роля, достойна за такава звезда. Сега вече разбирам защо Speedy казва че си приличат с Чанг Хьок. Действително ако има някой друг който да изиграе ролята по този начин, това е той. Ако вобще е възможно :)

 

А сцената в която У Сонг построи мостче за да преминават зайчетата, си беше направо направо поздрав към всички фенове на Daisy biggrin.gif Биваше си го, не само в строенето на мостовете, а и в други ремонтни дейности. Корейската образователна система в затворите, може да те научи на много повече от нашите професионални училища. Стига да има за кой да го направиш разбира се хехе. tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...