Jump to content

The Suicide Forecast (2011)


Recommended Posts

fsdfdsfsdfsdfs.jpg

 

IMDB

 

The Suicide Forecast

 

Алтернативни заглавия: Soosanghan Gogaekdeul / Suspicious Customers / Life is Beautiful

Държава: Южна Корея

Година: 2011

Времетраене: 124 минути

Режисьор: Jo Jin Mo

Участват: Ryoo Seung Beom, Seong Dong Il, Park Cheol Min, Jeong Seon Kyeong, Seo Ji Hye, Im Joo Hwan и др.

 

Резюме: Пе Бьонг У, бивш професионален играч по бейзбол, сега е застрахователен агент. Продажбите растат, а животът му върви само нагоре.

И точно тогава миналите грехове напомнят за себе си, когато в стремежа си да постигне успех Пе Бьонг У е продавал полици наляво и надясно.

Един от клиентите му извършва самоубийство и полицията започва разследване, а самата застрахователна компания бива подложена на проверка.

А такива потенциални самоубийци като този, оказва се, не са един и двама.

За да се спаси, Пе Бьонг У трябва да открие всичките си ненадежни клиенти и да ги убеди да се откажат от застраховката си "Живот" в полза на пенсионна застраховка.

Занимавайки се с това, неусетно за себе си, той става съпричастен с техните проблеми и сам се променя. (благодарение на mackova)

 

:essub:

 

Свали с английски субтитри:  :click:

Свали с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е от най-хубавите заглавия на тази година. На мен лично много ми допадна. Разбира се, комедия е относително понятие при корейците, но я има, и то по-скоро в абсурдната ситуация, в която попада ГГ: да се опитва да рекламира на потенциални самоубийци застрахователен пенсионен план :lol: И, разбира се, нещата не се оказват толкова лесни, така че му се налага да премине през какво ли не. И докато се опитва да спаси всичко, което е градил през годините, разбира как сам е изгубил себе си и самият има нужда от помощ. И самите истории са много интересни, и начинът, по който съдбите им се преплитат и се разплитат , също много ми хареса. И може би се усеща американско влияние във филма, но всичко е пречупено през тази така любима и единствена корейска призма, че в края на филма усещаш, че сам не знаеш, плачеш ли, смееш ли се, но със сигурност се радваш и се чувстваш одухотворен. :) Няма да скучаете, гарантирам ви. Дано докосне и вашето сърце! :)

И дано някой го преведе, заслужава си ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И дано някой го преведе, заслужава си ;)

 

 

Този някой се оказах аз :lol:click-me.gif

Благодаря на strayt за превода на песента!

Отличен избор за това време от годината. Весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ryoo Seung-beom e достатъчно известен актьор и гаранция за добър филм и то без да трябва да се снима в сериали. Да не говорим, че спечели наградата за Best Actor: ("The Unjust") - 2011 (15th) Fantasia Film Festival - July 14-August 7, 2011. С нетърпение чакам новите му филми

че 2012 се оказа определено по-слабичка откъм добро кино в сравнение с 2011 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За филма мога да кажа че е много добър, много силен и въздействащ (поне за мен беше такъв). Изгледах го снощи, но вярвам, че ще го запомня, защото от доста време не бях гледала такъв силен филм. :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ryu Seung-beom го признавам. Този е третия филм с него, който гледам, като се оказа, че във втория въобще не го познах, че е той. Страхотно се справя с ролите си.

 

За филма - с този жизнерадостен постер и тага в IMDB - comedy си помислих, че ще е нещо разтоварващо и забавно. Е, близко не беше минало покрай комедията, беше си чиста драма с точно 2-3 смешни реплики. Но пък като драма си беше перфектен. Малко странно-абсурден на моменти, но пък те бяха малко и се преглъщаха лесно.

 

 

Най-много ми беше жално за момчето със синдрома на Турет, беше ми толкова миличък горкия. Многодетната майка пък някак си не ме грабна хич...

 

 

UPD: Последната песничка ми хареса много (тази, която е в последните кадри и в началото на субтитрите), та ето, да си я слушате, че на мен ми беше малко зор да я намеря :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...