Jump to content

Recommended Posts

long-xiao-ye-original.jpg

Инфо: IMDb
Заглавие: Dragon Lord (Long xiao ye)
Жанр: Екшън, комедия
Година: 1982
Аудио: Китайски
Субтитри: Английски
Качество: DVDRip - 720x296

Тук и тук
Свали с :subs: : :click:

Дракон (Джеки Чан) и неговият приятел Каубой се забъркват в сценарий за кражбата на много ценни китайски антики и им се налага да се развихрят в бойното изкуство.
Истинската атракция тук обаче се оказват спиращите дъха сцени, в които двамата приятели показват щури умения по бадмингтон и футбол, докато се опитват да спечелят сърцето на местната красавица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dragon Lord първоначално е бил предопределен като продължение на Young Master(даже името като за продължение е било Young Master in love), но поради проблемите на Джеки с триадите по това време, се наложило пренаписване на част от сценария и преместване на снимките в Тайван (където пък Джеки се запознава със съпругата си).

 

Дали от кратките срокове или от смъртната заплаха от страна на Триадите, но този филм ми се стори малко недовършен, видях няколко общи момента с Young Master, Wong In Sik се завръща в ролята си на лош, но тук е малко притъпен и отново имаме финален бой между двамата, но е малко по-хаотичен от този в Young Master.

 

Комедията сработи на повечето нива, но това което ми направи впечатление тогава е как Джеки измества фокуса от традиционните кунг фу сцени към по-мащабните каскади и сцени с различни игри, с вмъкната хореография - говоря за откриващата сцена с подобието на ръгби и футбола с пера, където хореографията беше почти идеална.

 

Като че ли малко Джеки е претупал нещата и е ръшнал края, но това са бели кахъри - компенсация за това са бойните сцени, където виждаме прословутия ритъм, за който Джеки говори в почти всяко негово интервю :)

 

Жалко, че вече не прави такива филми, но все пак с напредъка на възрастта се появяват по-леките роли, където има повече диалози и по-малко death stunts, както правеше това по времето на Project A, Armour of God, Police Story и още други от ранния му период.

 

Оценка за филма - 8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...