Jump to content

Runaway ~Aisuru Kimi no Tame ni (2011)


ukio

Recommended Posts

dvd-1-7268.jpg


Runaway ~Aisuru Kimi no Tame ni~
ランナウェイ~愛する君のために

Страна: Япония
Старт: 27 октомври 2011, 21ч.
Формат: рензоку
Жанр: трилър
Канал: TBS
Епизоди: 9
Субтитри: Английски
Песен: Ikimonogakari - Aruiteikou
Официален сайт
Wiki

Участват: Хаято Ичихара, Такаши Тсукамото, Суда Масаки, Уеда Тацуя, Сеа Кумада, Саки Фукуда, Чиба Юдаи, Кенто Ямазаки, Ягами РенДжута Юки (епизод 6)

Резюме
Четирима затворници си поставят неотложна цел да избягат от тъмницата и да прекосят половин Япония, за да стигнат от Кюшу до Токио.
Атари Касураги (Хаято) научава, че малката му дъщеря е болна и решава да измисли план, с помощта на който да се измъкне от решетките, където е хвърлен, без реална причина. В опасното бягство го последват още трима заточеници. Всеки от тях таи собствени причини, поради които иска да зърне свободата.
Хаято, Такаши, Уеда и Судачи сериозно са работили върху външния си вид, за да влязат в ролите подобаващо. Към актьорския състав са добавени още интересни имена - Саки Фукуда, Хани сенпай Чиба Юдай и клонингът Кенто Ямазаки. Пожелавам успешно сътрудничество между актьори и сценаристи. Очертава се любопитно заглавие.
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


f99a03b78a7431b4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо чудно, че се забавиха повече от седмица. Началото е дълго час и половина.

Преди да започнете с драмата, вижте мейкинга. Там има любопитни кадри от снимачния процес и интервюта с актьорите. Основното място, което показват в него, е Моджико Стейшън, където са направени по-голяма част от снимките на еп.1. Тази гара се намира в град Китакюшу, префектура Фукуока -изходен пункт от остров Кюшу към останалата част на Япония. Страшно ми е интересно да следя на картата местата, през които минават бегълците. Добре, че Судачи постоянно е снимал подробности, на които да се радваме. Извън ролята му ще го видите, как непрестанно държи камерата и обхожда цялата местност.

Началото беше изключително увлекателно. Започнаха с интензивно действие. За разлика от други подобни филми, тук самата организация не беше дадена в най-големи подробности. Сякаш само възрастният затворник знаеше, как точно ще се случат нещата. Планът за бягство беше развиван в движение. Серията ме изправи на нокти и до финала не престанах да подскачам от мястото си и да се питам, какво ще се случи в следващата сцена.

Историята е многопластова, обогатена с разнообразни характери, които, надявам се, ще продължат да развиват до финала. Някои образи само бяха загатнати (тези на Чиба Юдаи и Кенто Ямазаки), но и без друго за времето от 1.5 часа се случиха достатъчно събития.

 

Главните герои

Кастът е подбран великолепно. Сюжетът ни предстява 4ма души, които се попаднали в затвора с фалшиви обвинения или по лошо стечение на обстоятелствата.

Хаято - Обвивен в убийство на полицай и хвърлен в тъмницата, без да може да вижда малката си дъщеря. Бащинската роля му отива повече, отколкото предполагах. Перфектно си пасват с останалиге герои, особено с този на Такаши.

Такаши Тсукамото - много необходим актьор в подобни филми. Радвам се, че се връща в игра.

Уеда - преди да влезе в затвора, героят му е работил в хост клуб. Страшно ми е интересн. Виждам, че в него има доста разнородни чувства. Може да бъде весел, изплашен, сериозен. С червената качулка е уникат!

Судачи - посредник, който се забърква с трафиканти на дрога. Работата му е била да доставя куфарчета с пари от едно място на друго, но при последната мисия нещата се объркват и той без да иска се оказва зад решетките. Хубавото в случая е това, че той е единственият жив човек, знаещ местоположението на 200 млн. йени, които са заровени в 4 града на о. Хонсю: Окаяма, Осака, Шига и Нагоя. Това е истинско съкровище, с което четиримата бегълци биха решили всичките си проблеми. Но как да се доберат до него, когато по петите им е вдиганата на крак цялата японска полиция?

 

Саки Фукуда и бившият полицай, който има желание да помагне на бегълците, стоят по средата - между закона и истината, но чувството за справедливост вероятно ще вземе връх в един момент, имайки предвид факта, кой е бил истинският убиец.

Панда - с този псевдоним Кенто Ямазаки е получил втора хакерска роля. Ще се изкефя, ако и този път го пуснат в действието по някое време.

f24d914473f59e53.JPG

 

Включването на дете сред основните песонажи дава допълнителен заряд на историята и увеличава потенциала й. И не само това. Срещата беше измислена гениално. Героите попадат случайно на него и решават да го вземат със себе си, след като виждат, че то е малтретирано от майка си и нейния приятел. Малкото момиченце се справи удивително добре с образа си. Показа, че е много жизнено, будно хлапе, което умее да посреща смело всяка ситуация.

928326414c5542df.JPG

 

Преследвачите

Силен опонент са избрали в лицето на Инспектора с червените очи. Страховит поглед вади този актьор. Спомням си леденото му изражение в Bloody monday , където играеше водачът на сектата.

Както може да се очаква в подобни продукции, винаги има по едно допълнително име, с което да ни изненадат след началните кадри. И този път не ме разочароваха. Включили са Рен Ягами, който играе костюмиран помощник инспектор. Надявам се да го оставят повече време на екрана!

 

462173fdbb5d30d1.jpg

2cac5a7dbbce1425.jpg

4cc58cdf31845b8c.jpg

 

 

Обобщавам: пътят, по който поеха бегълците, ги отведе от затвора в северната част на Кюшу, през Нагасаки, до Моджи, откъдето се прехвърлиха в Мацуяма, на остров Шикоку.

Маркирала съм в червено пътят, изминат в първите 2 епизода, както и началната и крайната точка.

7ec809d0e60adce0.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е сериалът на сезона за мен. (Засега.)

Една от онези драми,които те държат в напрежение.(Участва и Уеда, но това си е просто бонус.

Следя го от самото начало,и за жалост,или не, субтитрите са доста бавнички. Така гледам четири епизода два месеца,ако не друго :D

Излезе ОСТ-а тук

И нещо интересно

 

В драмата Kuuya е достатъчно...несъобразителен ,за да общува с туитър юзър-Panda,споделяйки общо взето всяко решение на групата,която уж бяга в дълбока нелегалност и пълна секретност.За мое очудване,засега тази недискретност по-скоро им помага.

Туитър акаунтите,използвани в драмата са истински

~> Panda @twitter

~> Kuuya

Друг е въпросът как така все се измъкват по най-абсурдния начин-полицията хем е винаги крачка пред тях,хем винаги се дъни в последната минута.Като на кино :)

 

 

А за самата история

Развивам си някакви теории при гледане,половината време пред екрана са възклицания от рода на "Знаех си..."

 

че и четиримата са невинни,че Хъни е полицай,Атару защитава приятелката си,че има някаква конспирация с убийството преди пет години...

 

От самото начало тайничко се надявам обаче (с огромна доза съмнение)

 

Kuuya да се окаже по-интересен образ.Да е глупав,да е глупав-неговото е прекалено.Как бих се зарадвала на невероятен обрат,в който героя на Уеда да се окаже по-...Уеда :D

Заради нездраво любопитство при отваряне на един два спойлера обаче съм почти сигурна че нищо такова няма да се случи.

 

Адмирации за избора на роля при всички случаи,определено героят е далече от образа,който си е създал.

Засега толкова,след като излязат всички епизоди преведени ще допълвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също следя дорамата и ми е голяма мъка забавянето на английските субтитри. Излъчването приключи, свалила съм всички 9-ет серии и сега чакам останалите 5-ет превода. Като виждам с какво темпо се превеждат... май доста ще си чакам.

Наистина и за мен (от изгледаните 4-и епизода с превод) е доста интригуваща историята и най-важното държи ме в напрежение, но това е гарантирано след като имаме бягство от затвора. Ичихара Хаято ми е слабост, както и Фукуда Саки (отлично поставяше на място Юя в Quartet), а Суда Масаки, Цукамото Такаши (след няколко дни ще го гледам и като китарист на ROCKHEAD в Hungry!), Чиба Юдай и Ямазаки Кенто ми допълват още повече удоволствието пред екран.

 

Не съм погледнала нищо след 4-та серия, казвам си, че ще потърпя за субтитрите. Да видим до кога...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не мога да приема бягството им от затвора - беше толкова лесно, все едно бягат от детски лагер. Изобщо много им се отдава да се измъкват от наистина абсурдни ситуации в последния момент - някак дразнещо е.

Сериалът има доста висок рейтинг в Япония, което е повод за радост. Наистина е подбран доста добър актьорски колектив, а второстепенните актьори също са доста интересни (не само с ролите си). Много ме зарадва участието на Ема Фудживаса. За Бегълците нямам никакви забележки, защото отдавна очаквам да им дадат такива сериозни роли, за да докажат възможностите си. Децата също са адски чаровни попадения.

Изобщо ако не бяха някои нелогични елемента в бягстовото, щеше да е наистина страхотен сериал, но засега ще се придържам към оценка "много добре".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ти имаш право...

 

Дори в началото имах намерение да спра да гледам, особено в сцената, когато ги преследваха 20-ет полицаи из града и аха-аха да ги хванат (бяха дори точно зад тях), но точно в този момент се появи камион, в който те се качиха и спасиха. ;) Но след като влязоха в къщата и попаднаха на малкото ангелче, което тръгна с тях, веднага историята ме грабна и сега гледам с интерес.

 

 

Днес излязоха и субтитрите на английски за 5-та серия. Има светлина в тунела.

 

Ще я изгледам с удоволствие тази вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен ме подтиква интересът да гледам, въпреки някои нелогични елементи. Спомнете си, как започна филма. Със сигурност бегълците няма да се измъкнат така лесно от лапите на полицията. Тук по-важно е това, дали Атари ще успее да спаси дъщеря си? И също, какво ще стане с малката им спътница?

Чиба Юдаи ми изглеждаше подозрителен, но не очаквах да се окаже подобен герой. Дори и кратката му поява е достатъчно въздействаща. Само Кенто все още страни в периферията на историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп. 5 ме разсмя и ме изправи на тръни за пореден път. Сегашната спирка на бегълците беше Нагоя. Там трябваше да търсят последния остатък от заровените пари.

Бабката се оказа голям хитрец. Всички мислеха, че си е изгубила разсъдъка, а тя беше най-информирана за събитията.

Стана ми интересно, след като раздвижиха историята.

 

Вижда се, че нещата не са толкова елементарни, колкото ни ги бяха представили в началото. Има някаква конспирация, която крие истината за случилото се. Вероятно в нея са намесени хора от висшето общество и затова е толкова трудно да се преборят с тях. За съжаление, това може да коства живота на едно невинно дете. Всеки един от 4-та заложници също е потенциално заплашен. След като полицията се досети, защо обикалят определени градове и оставят след себе си следи от тунели, едва ли ще ги оставят на мира. Навъсеният инспектор ги надушва от разстояние, но според мен им симпатизира, колкото и да не го показва. По този начин изкарва останалите полицаи глупаци.

Какво стана с парите накрая? Защо в чантите им имаше фалшива хартия? Судачи ли ги измами, или някой друг?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Измъкванията им стават все по-абсурдни.

Суда-предател?Бас ловя че зад това стои някоя сълзлива история.Просто не вярвам някой от четиримата да направи нещо такова без основателна причина.Кууя също ги обра в един момент,но за всичко си имаше обяснение.Вярно,сега и четиримата знаят колко необходими са тези пари за Атару.

А само на мен ли ми се струва че всичко е представено много...идилично?При все че снимките им се появяват във всеки вестник,петимата използват един и същ телефон,движат се в група,не се крият..стига се до това да надбягат двейсетина полицаи..и пак се измъкват :D

,

И въпреки цялата нереалистична ситуация,все пак ми е интересно и напрегнато.Особено се радвам на Саки Фукада,въпреки че е доста млада,вече във втори сериал ми прави страхотно впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и 5-та серия миналата седмица с английските субтитри.

Много нереален започна да ми става този сериал. Мислех, че след първа и втора серия, където се измъкнаха през иглени уши, ще спрат, но...

 

 

Влязоха в къщата на полицая, изкопаха си я без особени притеснения, откриха парите, в гардероба имаше точно 4 униформи (уникално!), спасиха се и още по изненадващ бе за мен факта, че бабчето се оказа twitter-последователка на datsugoku4. И въпросът, който ме гложди - кога героят на Масаки Суда - Шун, успя да нареже тези вестници, че да ги сложи назабелязано в торбите им и най-вече толкова ли никой от тях не провери какво има в тях, а сториха това, след като се разделиха?

 

 

Внимателно подбирам заглавия на дорами, но при тези имена в продукцията, отлична история, сериозно започнаха да ме губят като зрител с тези нелогични сцени. Ще го изгледам със сигурност (останаха само 4-ри епизода), но само заради симпатичните ми актьори и малката Сакура.

 

Голям минус за мен е факта, че прекалено малко дават Кенто Ямазаки. Чиба Юдай - най-интересен ми се вижда до тук неговия герой.

Забавлявам се с малката Сакура и моментите, в които поставя на място Уеда. Отразявам и моментите с Рен Ягами.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото ми допадаше, после нещо ме разочарова. Като цяло не е лош, но какви бяха тези сълзи, тези чудесии и по 10 минути в кадър просто как някой реве, а и те големи ревльовци излязоха всичките. Към края като започнеше някой си мислих "Айде пак...". За нелогичните моменти няма какво да говоря, но един откровено чудовищно ме подразни.

 

Та значи твой близък приятел е прострелян и ти вместо да извикаш линейка, тръгваш да го влачиш да бягате заедно, за да не хванат теб. Извикай линейка и ти бягай, какъв ти е проблема?

 

Да, като цяло "драматизмът" ми дойде в повече. Можели са да я направят и по-добре, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...