Jump to content

Suzuki Sensei (2011)


Recommended Posts

spacer.png

Suzuki Sensei (2011)
Страна: Япония
Също така известен като: 鈴木先生
Телевизионен рейтинг: 2.16%
По мангата на: Kenzi Taketomi (manga)
Година на излъчване: 2011- Април -25 до 2011- Юни -27
Време на излъчване: Понеделник 22:00 - 22:54
Формат: Renzoku
Жанр: Драма
Канал: TV Tokyo
Епизоди: 10
РежисьорYuto Kawai, Kojiro Hashimoto, Kengo Takimoto

Субтитри: Английски

Участват:
Hiroki Hasegawa - Akira Suzuki
Asami Usuda - Asami Hata
Tomomitsu Yamaguchi - Kiyoshi Yamazaki
Tomoko Tabata - Rika Momoi
Yasuko Tomita - Hitomi Ashiko
Denden - Tatsuo Kawano
Masaaki Akahori - Emoto
Ayano Kudo - Kanda
Yuiko Kariya - Taira
Ryohei Hirota - Tono
Chiba Kazuma - Yamagiwa

Kitamura Takumi - Izumi Tadashi

Nishii Yukito - Misaki Yuki

Jutta Yuki

Резюме: В сериала Hiroki Hasegawa играе Akira Suzuki, преподавател в гимназията на КЛАС 2-A, който се опитва да разреши проблемите на учениците си, давайки всичко от себе си, без значение колко дребни и маловажни са те за другите.
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този проект не е събнат. Наскоро се заеха с него, след половин година време. Иначе лентата е почти толкова сериозна, колкото и филма Confessions. Ще откриете много общи неща помежду им. Ще забележите и някои познати лица от големия екран - половината участници от филма са включени и тук.
Аз гледах еп. 1 още като стартира. Беше голям мъка докато го намеря, понеже никъде не го качваха. Стори ми се по-сложен, отколкото очаквах. Субтитрите са задължителни.

Начална песен: ROCK'A'TRENCH -Hikari Sasu Hou e

Завършваща песен: Androp - Rainbows

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах го. Отдавна му бях хвърлила око на този сериал, заради участието на едно хлапе от агенция Stardust - Такуми Китамура. Изгледах първите два епизода и очаквано той се включи подобаващо. Номерът, който извъртя на момичетата с храната и всичко, което каза, докато се "ровеше" в къри-то... Хмм.. И мен издразни. Трудно се работи с деца в тази възраст. Някои от тях изразяват по странен начин чувствата и емоциите си. Страхотна игра и се справя блестящо. Истинско малко дяволче. Втори епизод е за неговият герой - Тадаши Изуми. Забелязах това лято Китамура-сан и в епизодите на Taira no Kiyomori, включи се няколко епизода преди да се появят колегите му от агенцията Тайши Накагава и Такуя Кусакава, веднага направи впечатление.
От първите два епизода, които изгледах на Suzuki Sensei съм много доволна. Изненадах се, а не тръгнах с големи очаквания. От японските училищни дорами ме вълнуват именно този тип, не лигавите, елементарни истории, а тези, в които те карат да съпреживяваш съдбата на героите, проблемите характерни за възрастта им, които те карат да се замислиш и за хлапетата, с които общуваш.
Каору Фудживара отново е тук, Юкито Нишии, познах и едно от момичетата oт Confessions (2010), но не виждам Такуя Кусакава, който участва във филма.

На 12 януари 2013 г. излиза в Япония и филмът Suzuki Sensei. Отново с голяма част от актьорския състав на дорамата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, дали ще е прекалено, ако кажа, че това е най-силната ученическа дорама, която съм гледала! Единствена по рода си. Разби всичките ми представи за подобни продукции.

Сценарият е брилянтен! Характерите са достоверно изградени, а актьорите - естествени и неподправени. Мислех, че прилича на Кокухаку. Да, но е и много различна, понеже продължава и надгражда видяното във филма.

Освен образователният аспект на историята, тук е обърнато сериозно внимание на социалното обучение на учениците. Те реално откриват грешките си, учат се от тях и се изграждат като личности.

Лентата изважда на повърхността много съвременни проблеми, които има японското общество, но които можем да отнесем и към западното такова.

Началото ме остави с отворена уста.

 

Как е възможно преподавателите да избират учениците, които ще влязат в класа им? Да не мислят, че имат безгранична сила и могат да местят студентите като пионки?

Бях в голямо недоумение, докато не разбрах причината за тези действия, особено от страна на Сузуки-сенсей. Той е експериментатор, който иска да направи от подопечните си достойни хора, не само знаещи, но и мислещи.

Девета серия беше адът! Развитието на нещата отново ме потресе! След като "изследването" до този момент вървеше сравнително добре, а учителят потвърждаваше правилността на методите си, изведнъж всичко се обърна срещу него. Той стана равен на децата и дори падна по-долу от тях с действията си. Всъщност, учудих се и на учениците, които реагираха така жестоко срещу човека, обучавал ги толкова време и в който са имали най-голямо доверие. Когато хората не са запознати с фактите, могат да изфабрикуват какви ли не теории за дадена ситуация.

В предпоследната серия бяха готови да го линчуват, но накрая гневът им се преобрази в уважение и тогава настъпи раят. Това направи Сузуки най-щастливият учител на света! За един преподавател няма по-голяма радост от това да знае, че е възпитал подобно поколение.

Японското общество трудно прощава грешките на своите, но се вижда, че хората искат промяна и се учат да станат по-добри.

Да, тези ученици будят възхищение, дори повече от възрастните!

 

 

Безобразно ниският рейтинг от 2% е непонятен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправи си спойлера и да, дорамата е отлична, но за съжаление пренебрегвана за сметка на други прехвалени продукции. Изгледах го преди близо година, но отново бих го повторила.

Филмът Suzuki Sensei излиза на ДВД на 5 юли. Очаквам го и дано не се забавят с превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чакам и филмовото продължение.

Забравих да спомена за чудното музикално оформление и за голямата изненада, която ми направиха сценаристите в средата на поредицата. Включването на Юки Джутта като учител по физическо! Признавам, че предходният преподавател не ми беше толкова симпатичен, а и се радвах много повече на комбото Сузуки-Цузуки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега ми се отвори възможност да изгледам филма. Мога да кажа, че той достойно продължава сериите, без да се отклонява и разпилява в различни посоки. Тук отново се разглеждат методите на обучение от страна на учителите и способностите на учениците да взимат решения за бъдещето си.

В основата на продукцията бяха изборите за Президент на ученическия съвет. Изключително полезен сюжет, от който само можем да извадим поуки и да ги приложим на практика. Много актуална тема, особено в нашите условия. Тук ще откроя играта на Такуми Китамура (в комплект с Юкито), чийто герой искаше да промени системата и успя да направи първата крачка. Невероятно е, колко съсредоточен и сериозен е Такуми, когато става дума за филмовите му превъплъщения! Съвсем различно представя себе си като музикант.

Тао Цучия също изпъкваше. Чакам с нетърпение бъдещите й изяви на актриса!

Другата паралелна тема, беше свързана с това, в какво се превръщат учениците, когато завършат и влязат в обществото? Казама Шунске и неговото гостуване направиха лентата още по-въздействаща.

Добавям завършващата песен на Андроп:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...