Jump to content

Kaseifu no Mita (2011)


Recommended Posts

186abs0w1P1ZXEOnAuEHbergHdV.jpg

 

 

Kaseifu no Mita.jpg


Kaseifu no Mita (2011)
Страна: Япония
Също така известен като: 家政婦のミタ
Телевизионен рейтинг: 19.5%
Година на излъчване: 2011- Октомври -12 старт
Време на излъчване: Сряда 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Мистерия
Канал: TBA
Епизоди: 11+ 1Sp
Режисьор: Ohira Futoshi, Ota Masaharu
Субтитри: БългарскиАнглийски
OST

Участват:
Matsushima Nanako as Mita Akari
Hasegawa Hiroki as Asuda Keiichi
Aibu Saki as Yuki Urara
Kutsuna Shiori as Asuda Yui
Nakagawa Taishi as Asuda Kakeru
Ayabe Shuto as Asuda Kaito
Honda Miyu as Asuda Kii
Nonami Maho as Kazama Mie
Sato Hitomi as Minagawa Mariko
Hiraizumi Sei as Yuki Yoshiyuki
Shirakawa Yumi as Arumi Akemi

Katsuji Ryo като Oba

Saito Shusuke

Резюме: В драмата, Matsushima играе мистериозна икономка на име Mita Akari, която крие възрастта си и не обича да общува с другите. Това, в което е добра, е поддържането на дома и чрез тази своя работа тя разрешава скрити проблеми между членовете на семейството, наело я на работа. Но след всяко изясняване на конфликтите тя се премества в нов дом, където я очакват нови семейни несгоди.
:essub:


Сваляне с бг субтитри: :subs: :click:

 

Гледай онлайн с бг субтитри: :subs:  :click:  :click:  :click:

 

Свали:  :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи се излъчи последния 11-и епизод на дорамата и той разби всички рекорди в Япония с 40 % рейтинг. Това го нарежда на трето място в класацията на сериалите в с най-висок рейтинг за всички времена след Tsumikikuzushi Oya to Ko no 200-nichi Senso' (TBS, 1983) с 45.3 %, Beautiful Life (TBS, 2000) с 41.3 % и равни показатели с Netchu Jidai' (NihonTV, 1979) - 40 %.

Следих сериалчето серия по серия тази есен и мога само да кажа - "Гледайте!". Трудно се описва с думи чувството, което оставя у теб тази продукция. Невероятна роля за Нанако Мацушима. Сценарий, режисура и изключително силна игра - нямаше слабо място за мен тази нова японска продукция. Сериите на английски се превеждаха само ден след като излизаше серията, а това се случва с изключително малко продукции. Интересът към него беше голям и не случайно рейтингът на финалната серия е толкова висок.

 

Това е дорамата №1 от японците през 2011 г. и за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на еп. 5 и нямам думи. Не е чудно, че рейтингът е скочил толкова високо.

Още с първата секунда ми привлече вниманието. Пустата улица, обагрена в сини цветове и по мъгливия път върви Мита-сан. Някъде наблизо се чува гарван. Тръпки ме побиха от този кадър и куфарчето, което носеше.

Това е истинска човешка драма, въпреки мистериозните елементи. Единствено героинята на Айбу Саки има леки комедийни заложби, но при цялата сериозност на ситуацията, това е нищо.

Драмата трябва да се види от всеки съвременен човек. Това е история, която може да се случи във всяко семейство. Не знам, как ще се развият нещата до финала (дали ще вложат и хорър елементи (дано да не го направят - японците залагат на човешкото), или ще оставят мистерията да е водеща?).

Нанако е смайващо убедителна.

 

В началото се чудех, какъв човек може да се държи по този начин и да не проявява никакви емоции? После ми дойде идеята, че Мита-сан е робот - тя знаеше всичко, което я попитат и начинът, по който отговаряше ме порази. Беше същинска машина . После отхвърлих тази мисъл, най-вече след това, което видях в Увеселителния парк. Нещо чудовищно й се е случило, за да захвърли живота си по този начин. Но интересното е, че тя не се самоунищожава, а помага на друго семейство, дори със студенината по отношение на чувствата си. В еп.5 реших за момент, че тя е майката на децата. Мина ми през ума, че самоубиството й е било нагласено. Но кой нормален човек ще причини това на собствените си деца?

Рейтингът на последната серия

478ce05e0cbdb620.jpeg

 

Хлапетата са изключителни! Шиори като най-голяма показва неподозирани емоции. Но по-малките не й отстъпват. Обожавам всеки момент към края на сериите, който с широко отворени очи ме кара да настръхвам с поуките си. Тогава погледът ми се замъглява и се питам:

Какъв човек е Мита-сан?

Завършващата песен на Сайто Казуйоши е поредното доказателство за богатите Ост-ове на японските дорами тази година (всйщност, те всяка година са били на висота). Музикалното парче и самата лента действително ни учат, как да станем по-добри.

http://www.youtube.com/watch?v=BG_E-bJDOec

Догледах и последните серии. Имаше известен спад в сценария след еп. 5, но към края отново засилиха историята.

Поучителна. Това е думата за тази дорама. Както подозирах, почти нямаше хорър елементи, въпреки тайнствената музика и държанието на Мита-сан.

Определено, тази роля е чудесно завръщане от страна на Нанако. Очаквам появата й през януари в Lucky7.

П.П. Включването на Рьо Кацуджи ме изкефи максимално. Особено моментът в църквата. Разсмях се от веселата изненада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Сериал, подходящ за Коледното време.

Много увлекателно филмче !

Главната героиня ще я запомня ! Беше много убедителна.

Всеки момент очаквах да се случи нещо зловещо!

 

Но всъщност беше за семейството, за усмивките, за щастието, за любовта ...вижда се , че има толкова неща за които си струва да се направи филм, да се гледа и най -важното да се бори човек .

Какво е по важно от търсенето на собственото ни щастие и това на околните ,и не си ли го отнемаме сами понякога,мислейки си че се налага да страдаме ?

Ето такива мисли предизвика ,и много ме трогна лично .

Музиката също ми хареса.

На моменти не може да не се просълзиш, освен ако не си безчувсвен камък, разбира се .... в последната серия се случи най-удивителното нещо!

Хлапетата бяха много готини, и може би бъдещи звезди и те.

За съжаление всички на по 14 години ,така че на мен малко ми липсваше романтиката...но нея винаги можем да си набавим от другаде.:) например от Корея :)

Хареса ми определението за "чудо"

[burn.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И теб те е впечатлила Мита-сан. Радвам се, че ти го препоръчах.

В началото не се ли питаше, какъв човек е тази жена и как може да остава толкова безчувствена в най-трогателните моменти?

Открила си страхотна снимка от края на първата серия. Уникален момент!

e44eef71d4ca4a4c.jpeg

b0c3ea279ff36fcd.png

f410105f169f8f8a.png

 

47655b54b71cc856.jpg

75e96dc58165116d.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още съм едва на 4-та серия, но вече твърде много мисли предизвиква в мен този сериал. Мита-сан е перфектната домашна помощница. Тя не е робот, а истински човек. Напълно съм съгласна с начина, по който са решили да осъществят ролята й. Без да изразява емоции, без да се намесва в личния живот на хората, за които работи, освен ако не е изрично помолена за това. От собствен опит знам, че очите понякога изразяват много повече чувства и намерения, отколкото думите. Пример за това е моята дъщеря - има моменти, когато може да се опитвам да и обясня някакъв житейски факт с думи, да търся най-доброто обяснение и в един момент разбирам, че въпреки всичките ми старания, не съм успяла. Докато понякога само един поглед е достатъчен тя прекрасно да ме разбере и да схване съответната ситуация. Това , което се опитвам да кажа е, че не винаги са нужни думи. Особено що се отнася до деца. Те са много по-чувствителни от възрастните и могат много бързо да намерят отговор на въпросите, които ги вълнуват. Наистина , решенията в този сериал, трябва да бъдат взети от тях самите, без никой да им влияе. Така че, Мита-сан е права - ситуациите в които попадат децата са нещо, с което те сами трябва да се справят. Точно така се става личност! Аз изцяло симпатизирам и подкрепям децата!

Относно бащата и майката - какво да кажа...за пореден път ни се показва, как човек става родител, без да е готов за това. Но в живота всичко може да се научи - как да обичаш, как да се грижиш за другия, как да бъдеш предан. И всичко това зависи единствено и само от нас! Бащата - поредния слаб мъж, готов да намери винаги оправдание за изневярата си, разсъждаващ егоистично за собствената си липса на свобода и за капана, в който сам се е вкарал. Може би повечето мъже така са устроени, не знам това, но не е първия, нито ще е последния, който поставя себе си на първо място, а след това се сеща за децата си. Образът на майката честно казано поражда доста гняв в мен. Да се самоубиеш заради мъж и поради това да оставиш децата си....не, тази глупост определено никога няма да я разбера и да я приема! То бива, бива егоизъм, но чак пък толкова.....

С една дума - прекрасен сериал! Не мога да гледам как страда дете, не мога и да си представя какво си мисли дете, което осъзнава, че родителите му не го обичат достатъчно....Това е един истински сериал за семейните ценности! Разбирам защо е с толкова висок рейтинг! Всички бъдещи и настоящи родители трябва да го гледат! Защото любовта към детето е най-великото нещо на този свят, единствената любов, която трае вечно! Скъпата играчка и лакомствата не са оръдия на обичта, не това искат децата! Вниманието, да си заинтересован от неговите интереси, да го научиш да споделя с теб и да разбере, че ти винаги ще бъдеш най-добрия му приятел и винаги ще го подкрепяш, да го научиш да прощава , както собствените си грешки,така и твоите, ето това е най-трудното нещо....и ако успеем поне мъничко, би било прекрасно! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-прекрасен коментар едва ли можех да прочета.

Както се казва в завършващата песен, филмът ни учи, как да станем по-мили и добри със семейството и околните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много качествена продукция. Сценария е направо шедьовър. Изгледах го на 2 големи порции. Колко житейски теми имаше във всеки епизод?! Децата играха много добре. Определям го като образователен филм. Ако човек има дете/деца тийнове може заедно да го гледат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го есента на английски, следих го серия по серия и тръпнех в очакване на всеки епизод. Сега отново си припомням този невероятен сериал и какво изживявах като зрител, но на родния ми език. Благодаря много за труда и старанието, мога само да си представя какво предизвикателство е да се превежда този великолепен сериал, с отлични диалози.

Отново се радвам и на отличната игра на Нанако Мацушима, на децата в семейство Асуда - Тайши Накагава, Шуто Аябе, Шиори Куцуна и мъничката Мию Хонда. Това е сериалът на 2011 г. от японците, постигнал огромен рейтинг. Трябваше най-после и той да има превод на български.

 

Дано се оцени подобаващо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е страхотен. Докосна ме, впечатли ме, накара ме да си задавам хиляди въпроси от позицията си на човек и родител. Надявам се, като има български субтитри, да го гледат повече хора. Това е моят начин да покажа, колко много ми хареса.

 

А тези деца, какво е трябвало да преживеят? През какво се е наложило да преминат? Да загубиш майка си, когато най-много имаш нужда от нея. Не мога да си представя мъката от това. Всеки един от тях го преживяваше и се бореше с болката по свой начин. Не мога да кажа и колко пъти в очите ми плуваха сълзи. Но в крайна сметка, животът за всеки от тях продължи, нямаше я мама, когато имаше препятствия и трябваше да се вземат трудни решения, но там беше Мита и по своя странен и дори студен начин ги караше да вървят напред, в правилната посока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, някой може ли да ми каже от къде мога да си намеря последният епизод от този невероятно въздействащ сериал.Нямам думи да опиша този разказ за живота и силата, за скръбта и любовта на една жена и 4 деца.Страхотен е!!!!! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Одавна не бях гледала японски сериал и страшно много се радвам, че попаднах именно на този. Много увлекателен и в същото време стойностен сериал, грабва те веднага. Една затрогваща история за семейството, за болката и скръбта по загубата на любими хора, за новото начало и силата да продължиш напред, въпреки всичко. Артистката в ролята на икономката Мита беше страхотна, много силна роля наистина. Децата също бяха много добри в ролите си, малката Ки ми беше любимка - с непрекъснатите си въпроси, кутийката с камъчета, хартиените оригами. Сериалът си заслужава всяка отделена минута пред екрана. Голямо благодаря на хората, които са превеждали сериала. :thanks: :thanks: :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох много похвали за този сериал и реших да го гледам. На първи епизод съм и съм разочарована. Много викове, крясъци. След последните няколко добри японски сериала, този поне засега ми напомни какво не харесвам в тях. Много БЕЗХАРАКТЕРЕН баща. Вместо да се грижи за децата си, се държи сякаш той е дете. Пф, кажете ми, че това ще се промени по-нататък, защото иначе няма да продължа да гледам.

Икономката - студена, безразлична, чак толкова не ми харесва. Голямата сестра е разочарована и крива. Малкото дете са го оставили почти само. Двете братчета ми харесват най-много сякаш. А лелята пълна скръб. :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох много похвали за този сериал и реших да го гледам. На първи епизод съм и съм разочарована. Много викове, крясъци. След последните няколко добри японски сериала, този поне засега ми напомни какво не харесвам в тях. Много БЕЗХАРАКТЕРЕН баща. Вместо да се грижи за децата си, се държи сякаш той е дете. Пф, кажете ми, че това ще се промени по-нататък, защото иначе няма да продължа да гледам.

Икономката - студена, безразлична, чак толкова не ми харесва. Голямата сестра е разочарована и крива. Малкото дете са го оставили почти само. Двете братчета ми харесват най-много сякаш. А лелята пълна скръб. :o

 

Мдаа схванала си идеята :), именно тази безхарактерност на бащата е в основата на човшката трагедия в драмата.

Честно да си призная и на мен ми се струва прехвален, но пък не ме отегчава, така че ще го изгледам до края. Допада ми играта и образите на децата. Икономката ми е меко казано странна, но предполаам тя си има причина (която надявам се да узная в края на сариала) да е такава.

 

Като приключа с гледането пак ще се включа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля, че и на мен някъде до към 4-и епизод ми идваше да извия главата на бащата за проявения егоизъм. Изведнъж, след като вече има не едно, не две, а цели четири деца, разбира, че не знае дали ги обича и не знае какво точно иска. Но с всеки следващ епизод, героите претърпяваха голяма промяна.

 

 

Семейството се сближи и членовете му лека полека намериха път един към друг. Бащата си даде сметка за голямото богатство, което притежава, а именно любовта на децата. И в основата за тази промяна беше Мита. По един или друг начин тя ги подтикваше да вземат правилното решение и дори и да не искаше и тя се променяше с тях. А за начина, по който се държи има обяснение.

 

Но всъщност Мита и това семейство имаха нужда един от друг. Сякаш съдбата ги беше събрала и въпреки сполетялата ги трагедия, помагайки си взаимно, успяха да продължат живота си с вяра и надежда в бъдещето.

Хареса ми точно тази промяна у героите, показаният по японски оптимизъм.

Оказва се, че светлина в тунела винаги има, просто понякога трябва да извървиш няколко трудни крачки, за да можеш да я видиш.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз усетих каква е причината за поведението на икономката, но това на бащата не мога да го преодолея.

Още повече ме разочарова след като

 

малкото му дете да го попита "Обичаш ли ме?" и той отговори "Не знам" или когато се колебаеше кого обича повече -децата или любовницата си.

Ясно е, че не всеки се ражда подготвен родител, но имаш не едно, а четири деца. Никое от тях ли не си очаквал с трепет, вълнение? При вида му като новородено, не ти ли се е изпълнило сърцето с някакво чувство, каквото и да е, приятно, позитивно чувство. След като си живял до тези деца, отгледал си ги, станал си свидетел на това как се променят, не се ли е породила капка обич в теб? Той не изглежда да е лош човек, но е страшно неосъзнат и безотговорен. Бързаше да прехвърли отговорностите си върху някой друг. От страх се криеше в тоалетната, а не помисли, че за децата му е още по-трудно след като са изгубили майка си, на различни възрасти са и вместо в началото да са подкрепа един за друг, дните им минаваха в крясъци.

 

Ами какво да кажа за майката

 

Пълна ненормалница. Нямам думи докъде могат да стигнат хората от любов... И това всъщност любов ли е? Да изпращаш предупредителни бележки и да се самоубиваш при наличието на 4 деца, които нямат нищо друго от баща, подал документи за развод, сърдит дядо и ненормална леля, която не може да се грижи за себе си, а камо ли за някой друг. Толкова ли си закъсал, че да не можеш да устискаш зъби заради децата си? Не толелирам подобно поведение и начин за разрешаване на проблеми. Е, да хората са различни и съответно тежестта на проблемите са различни. Но японците не спират да ме изумяват от гледна точка на самоубийствата. Та, много съм разочарована и от майката. Не жената, а майката. Дори някога да съм си мислила, че и за самоубийството е необходима сила, за сериала мисля обратното. Сбогуваш се само с едно съобщение и оставяш след себе си куп въпроси и вина в децата си, които цял живот ще носят товар в себе си.

 

В един от епизодите множко ми дойде и

 

извинението на средния брат пред съучениците му.

 

Тъкмо съм започнала, да изкажа и ненавистта си към отношението на съседката. Много са ми лицемерни някои хора, когато превръщат личната драма на човек в основание за подмятане и отправяне на злобни забележки и коментари. Колко несъобразителен трябва да си, за да кажеш на едно дете

 

"Еми, да, съжалявам ви, майка ви се самоуби, баща ви ви напусна"

 

По какъв начин точно ще се защити след тези думи? Или като започнат да си настройват малките деца против връстниците си. Знае ли Ки какво е "несполучливо семейство". Сякаш се страхуват да не "прихванат" от проблемите на околните и ги обиждат и унижават колкото могат. Нямам никакво лично отношение, просто този елемент присъства във всички филми и сериали, които съм гледала и ми се струва много жалко да не проявят разбиране, а обратното.

Хареса ми нещо, което Мита каза:

"Хората са слаби същества. Когато видят слабостта на друг, те безмилостно го тъпчат. А ако видят силни хора, се плашат и бягат".

Този цитат точно описва жестоката същност на човека.

Засега съм само в началото. Надявам се всичко до тук да се промени и да не се разочаровам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега съм само в началото. Надявам се всичко до тук да се промени и да не се разочаровам.

Да, поприбързала си.

 

По-нататък става ясно,

че майката не се е самоубила, не е искала да изостави децата си.

Дядото крещи и се държи дистанцирано, защото просто не знае как да покаже загрижеността, обичта си и болката.

Лелята е изключително неуверена, затова прави глупости и е несръчна, а не защото е ненормална!

 

Да, наистина ми идваше бащата да го хвана и да го насиня от бой - такова мекотело го представиха,

 

но нататък нещата започват да се нареждат и му идва малко акъл в главата, ама малко. :D

 

Според мен Мита си беше наложила прекалено тежки забрани и чак граничеше с неестественост и нереалност.

Определено обаче децата направиха този филм и всеки един от четиримата беше на моменти дразнещ, правеше глупости и след това животът го очукваше.

Важното е, че задружно успяха да сплотят семейството.

А на съседката

й се разказа играта - кеф :es: , въпреки че накрая леко я съжалявах. Заради просташкото й и злобно отношение, не успях да й съчувствам особено.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...