Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Режисьор: Chang Yoon Hyun


В ролите:

Song Hye Kyo

Ryoo Seung Yong

Yu Ji Tae

Youn Yuh Jung


Филмът разказва за живота на прочутата красавица и талантлива поетеса Хуанг Джин И, принудена да стане кисенг (както наричат гейшите в Корея) заради статута си на незаконно дете.

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ

На мен ми стана любимка заради следната история:
Джин И се славела с неземна красота и можела да омае всеки мъж. Един големец обаче (името му може да се преведе като "син поток в планинска долина") се заклел, че е неуязвим за красотата ѝ, макар никога да не я бил виждал. Тя приела тези думи като предизвикателство и уредила да посети един павилион, покрай който въпросният господин се очаквало да мине. В тихата лунна нощ се появила пред него като по-красива от фея и той не ѝ устоял. В крайна сметка след това тя написала следното шиджо (нещо като хайку), с което направила публично достояние неговия позор:

Ти, син поток в планинска долина,
не се хвали, че носиш се с голяма лекота.

Че като стигнеш до морето необятно,
трудно ще се върнеш ти обратно.

Безликата луна огрява тази пуста долина.
Затуй за миг поспри и почини, пък после пак тръгни.

 

Линк към сериала Hwang Jin Yi (2006)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го миналата година. Хубаво беше направен, с добри актьори, ама нещо не схванах много идеята. Стори ми се малко претрупан, много неща се случиха и им изгубих нишката. Сигорно съм го гледал, пак по нощите Нищо тъкмо сега има субтитри на бг и може да си го припомня. Стихчето е готино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

лмът нещо не ме впечатли много, признавам си. Прекалено холивутски ми дойде. Няма нищо лошо в красивите, добре направени неща, ама нищо в сюжета не успя да ме изненада или пък затрогне. А един момент ми напомни твърде много на друг корейски филм, който гледах съвсем наскоро и, въпреки че този е сниман първи, ефекта от прекрасната работа тотално се развали.

 

 

Да бе да, ясно че този Ном И го гонеше съвестта и търсеше начен да си я успокои, ама какъв само си избра...Стана бандит-покровител на бедните, направи си селце от дървени колибки, където да подслони бандата си и което изчезна под дъжд от огнени стрели! На който му е липсвала битка на финала на Хонг Гил Донг може да си навакса тук. Ясно защо не са сложили бой и там, щеше да е тотално плагиатство. Разликата е, че тук пичът оцеля... За кратко... И много ясно, че ще стане недоразумение и въпреки че тя направи всичко и спаси другото момче, та да не се налага да се предава Ном И, той така и не разбра и стана каквото стана.

И цялата история - ами аз съм била незаконородена, какъв избор имам, какво да правя - дай да стана кисенг. Пък и с любимия не мога да бъда... Толкова е клиширано, че няма да обявя филмът за боза просто защото е биографичен и е нямало как да променят живота й.

 

 

Самата Джин И обаче ме спечели със стихчето, с личността и интелигентността си. Някой ден ще пробвам сериала. По-подробното представяне на живота й сигурно ще се окаже по-добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма ми хареса основно заради участието на Song Hye Kyo в него. Не е лош, но е още по измислен и  от сериала. Тук направо го бяха ударили през просото. Явно за два часа не може много да се покаже от живота на човек. Но , тук изобщо бяха пренебрегнали ставането и на кисен, обучението и  танците и музиката и.  А се бяха фокусирали върху измислената история на нейната любов с някакъв Робин Худ. Какви бяха тия борци за справедливост и равенство?  Филма е леко поамериканчен. И в трите филми/сериали за нея , са доста далече от истината(уикипедия). И два няма един с друг да си приличат. Абе като за един път става да се изгледа. Ама е доста далече от реалната Джин И.  А то и повечето за нея е само легенди. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...