Jump to content

Recommended Posts

Love flower by the edge of the road / Dok ruk rim tang

 

spacer.png

 

Заглавие: Dok ruk rim tang или Love flower by the edge of the road
Година на излъчване: 2010
Епизоди: 29

Времетраене: 50 минути
Жанр: романтична комедия
ОСТ: "Pleng Ruk Mot Jai" by Bie Sukrit
Заглавна песен: "Hai Chan Dai Roo Tee" by Bie Sukrit
Режисьор: Khun Boy

Участват:
Bie Sukrit e Pathavee (P'Vee) - млад, богат фотограф, 'перфектният мъж'', когото всички харесват - освен това е с добро сърце...и с годеница biggrin.gif
Vill Wannarot Sontichai е Anuth/ Anucha/ Ooth-богата наследница, прогонена от злата си мащеха. (Клише!) За да си върне отнетото, Нут е принудена да живее под покрива на Вий, дегизирана като прислужника Од.
Fang Pitchaya Srithep е Janejira(Джейн) - известна актриса, сгодена за Вий, чиято сестра е мащеха на Нут.
Oh Anuchit Sapunpohng е Than - най-добрият приятел на Нут, и единствен нейн съюзник. Богат и интелигентен бизнес - гений.
Toey Jarinporn Joonkiat е Patcha-въпреки че е неуверена и своенравна, тя е снахата мечта за родителите на Вий.
Pei Panward Hemanee е Jitree-злата мащеха. /защото явно всеки сериал си има по една/
Chaiyapol Pupart е Sitisak - (доста) по-младия съучастник на злата мащеха.


Резюме:
Нут се връща от САЩ в родината за погребението на баща си, след като семеен скандал я е прокудил далеч от дома.
Новата жена на Annoup Pathanapreede, която е отговорна за смъртта му, е готова на всичко, за да премахне всички пречки по пътя си. Mладата наследница е принудена да се върне в собствения си дом, предрешена като момче - Од, за да намери завещанието, което баща и е скрил преди смъртта си и да се спаси живота си.
Вий е преуспял фотограф, чиято годеница тъкмо го е убедила да си купи къща. Заради доброто си сърце, той приютява младия Од в дома си, но всичко се обърква, когато започва да се влюбва в ''него''.

Сваляне:

Онлайн с английски субтитри: Тук и Тук

Свали с руски субтитри: Тук

Онлайн с руски субтитри: Тук

 

Лично мнение:
Макар историята да изглежда доста клиширана,искрено се забавлявах.Има ги злодеите,които пречат на щастието на главните,има крими-елементи,но като цяло е забавна комедия за отношенията на двамата главни герои.Химията между тях е страхотна,комичните моменти изобилстват-и двете двойки са свежи и интересни.Тайландски лакорн не ми беше попадал,но не съжалявам,че се реших да започна нещо толкова различно.Главната не минава за момче,но си има моменти.А когато съперничката за сърцето на главния е мис Тайланд,нещата не стават по-лесни. biggrin.gif
Радост и за ухото,защото Bie е и певец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде много серий за тази история. 16 епизода щяха да са достатъчни и нямаше да има излишно разтягане на локуми и вкарване на наивни моменти, обидни за зрителя.

Иначе главния хваща окото, а и кучето на главната пускаше готини лафове.

Това е третия тайлантски сериал, който гледам и езикът им продължава да ми звучи дразнещо като произношение. (също като тайванския)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята е позната и много напомня на друг техен сериал /също толкова увлекателен/ - Taddao Bussaya.
Той вече е мисля 16 серии и отново става въпрос за същото с тази разлика, че героите се подвизават в едно
ранчо и са замесени принцове и принцеси. wink.gif
Някои от актьорите в настоящия сериал мисля участват и в трилогията за Планинските сърца /Thara himalaya е едната част/.
Главната героиня и на мене много ми допада и е твърде женствена за да играе момче, но явно мъжете като искат да са слепи...
се получава. laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, аз и това гледах преди време, не знам защо не съм пуснала коментарче.

Мадамата разкошна, другата и тя (освен че беше супер дразнещ образ, най-малкото за пребиване с камъни), пича беше някакъв много читав, ама пусто мнооооого дълго, бе!

Кучето беше симпатяга, макар че пича, дето го озвучаваше имаше най-дебилния глас в историята на киното. :lol:

 

Имаше си доволно и недоразумения, и смешки, и драматизъм, но също се гледа с превъртане, неизбежно е явно. Отдавна беше като го гледах, та съм позабравила, но не беше крайно зле. Развлича. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше такъв смях :lol: Сериала е направо невероятен, по едно време мислеха, че съм откачила, защото не спирах да се хиля като варена тиква. Актьорският състав уникален, кучето още по-уникално и евала на английския преводач, така беше направил репликите на кучето, че смеха гарантиран. Моменти, които няма да забравя... Ама те са много, но главните:

 

Когато Вий си правеше теста, за да провери дали е гей или не. Няма такъв смях, няма как да се опише с думи. Физиономията му, когато махна пръста от последната дума, беше просто уникално.

 

Или пък, когато

 

Най-после откри, че Од не е момче и евала му. Това е първият сериал, в който главния се зарадва и не се разсърди, че са го преметнали. От там нататък, всеки път, когато каже, че е време за отмъщение умирах от смях. Когато искаше да ходят заедно да се преобличат, когато не спираше да я гушка и дори момента, когато каза на кучето, че може би сега всички го мислят за малко странен, а кучето: "Не те мислят за странен, а за гей. Много ти харесва да си играеш със собственичката ми нали? Голям си първ". Направо цепи мрака с фенерче.

 

Ау, в цялата еуфория щях да забравя да спомена и поддържащата двойка. Приятелят на Од беше уникален сладур, винаги и помагаше, а пък шматката дето си намери направо няма равна. Биеше го по всеки възможен параграф и за пореден път беше доказано, че жена, която ревнува става най-добрия детектив на планетата :lol: Шерлок можеше само вода да й носи. Затова, който не го е гледал е време да навакса пропуска. :xaxa:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен, развлекателен и оптимистичен филм. С любопитство гледах и даже понякога гадаех какво ще се случи /а понякога и с какво ще запълнят останалите серии :28558: /. Неусетно свърши без да е досадно /много/. Момиче да се прави на момче – любимото ми, и затова също ми хареса, но и не само. Втората двойка беше също толкова сладурска като главната, имаше и няколко много забавни от второстепенните герои, а говорещите кучета внасяха своеобразен колорит и свежест. Не на последно място – допадна ми лекия хумор и многото конфузни, смешни, откровено неудобни моменти между героите. Много се смях, когато главния си правеше теста /и изобщо адмирации за сцените му с вътрешната борба за ориентацията му – много убедително; ама като помисля и във всички останали се представи добре човека/, като се тестваше на “терен” във фитнеса и в офиса, ръгби–спомените ме разбиха, а и също двусмислените подмятания, когато разбра, че момчето е момиче, особено като се гушеха под малкото одеяло /ай, колко бяха сладки, ай/.Имаше го пак крайното противопоставяне на много положителни и много отрицателни герои, но на тия дразнещите, пискливи и злобни персони им показвах стрелката напред и готово.
Филмът си заслужава положителните оценки и оставя много приятно чувство след края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...