Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


SIGN
サイン

Жанр: танци, училище
Телевизия: MBS
Формат: рензоку
Епизоди: 9 (по 25 мин. всеки)
Субтитри: английски, български
Старт на излъчване: 19 януари 2011 г.

 

Участват:
Уехара Такуя - Оое Доуджи
Сакурада Дори - Мизумото Йоримитсу (Ми-чан)
Хирама Соичи - Уатанабе Тсуна
Терада Такуя - Ибараки Тоби
Йошизава Рьо - Юуки Наги
Хашимото Ацуши - Саката Таро
Янагисава Такахико - Оое Шинджи (големият брат на Доуджи)
Гостуващи артисти: Аояги Руйто, Уеки Го, Мизута Коуки


Завършваща песен: SIGN
Танцов хореограф: TETSUHARU
spacer.png

Резюме
Оое Доуджи не може да чува гласовете на хората, но умее да усеща вибрациите на музиката и един ден разбира, че по този начин може да танцува. Раздразнителен и необщителен в началото, той се присъединява към отбора по танци, за да открие цял нов свят пред себе си. Доуджи, Ми-чан, Цуна, Наги и Тоби започват тренировки в клуб на име Кавачи, където работят Таро и Шинджи, за да се подготвят за предстоящото състезание.
Такуя Уехара, Дори и Такахико участваха преди няколко години в сценична постановка, наречена Фрогсу. Там открих страстта им към музиката и танците и бях сигурна, че рано или късно ще се върнат пак към това предизвикателство. Сега с нови приятели и още по-голям хъс, тримата отново вървят напред. Всички участници в драмата са възпитаници на Amuse.
* Доуджи е глух вече 2 години и това не му помага в общуването с останалите хора. Той е арогантен и груб, но танците и музиката го преобразяват до неузнаваемост. Такуя Уехара продължава с изненадващите си изяви. Колко различен е, когато играе Грел в Курошицуджи и тук! Звученето в гласа му също се променя драстично.

Off Topic

* Ми-чан е любител на танците, стриктен във всяко едно отношение. Перфектен ученик и абсолютен професионалист в работата си, той има леки търкания с Доуджи, но с останалите е дружелюбен.
* Цуна е весел и усмихнат, въпреки проблемите в семейството си. Баща му страда от болки в гърба и изпитва трудности при работата си.
* Тоби учи в един клас с Ми-чан и Доуджи. Майка му е сериозно загрижена за неговото обучение, затова той трябва да се труди усърдно и да получи високи оценки.
* Наги е най-малък от всички. Той е коухаят в отбора. Винаги носи ярки дрехи под униформата си, което му помага да се откроява сред останалите.
* Таро е големият семпай. Вече не е ученик и работи в музикален клуб. С останалите се държи прекрасно и затова те го уважават. Неговата майка е алкохоличка и той често трябва да се грижи за нея. Какво добро дете!
Свикнах да гледам Ацуши с униформата на нинджа от Нинтама Рантаро и с визията на шинсенгуми Харада Саноске, но и тази роля му отива. Обаче сценаристите са за бой!
* Шинджи е батко на Доуджи (фрапираща прилика - хаха!) и е истински загрижен за него. Работи в клуба заедно с Таро.


:essub:
Сваляне с български субтитри: :subs:  :click:

Онлайн с български субтитри: :subs:  :click: :click:

Сваляне с руски субтитри: :click:

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проявих интерес към този сериал само заради Дори Сакурада, а след като го изгледах, останах и доволна от видяното.

9-ет серии по 20-ет минути са напълно достатъчни за тази история, а японците отново са се справили много добре.

 

Браво и на Сакурада-сан. Поредният талант в Amuse.

Първото му изречение в сериала беше: Ore wa onna suki ja nai. (Аз не харесвам момичета). След това стана ясно в какъв смисъл го е казал. Забавлявах се и в 4-та серия, когато Ми-чан (героят на Дори) имаше температура, а момчетата "го лекуваха".

Мини дорама посветена на приятелството. Без излишни драми, без разтягане на локуми.

 

Моменти с Дори Сакурада от SIGN.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още не мога да простя на сценаристите заради героя на Ацуши.

Amuse /с малки изключения/ рядко се показват в киното, но в последните години направиха възхитителни спектакли на голяма сцена. От миналата година очаквам някой да качи Черно и бяло и Пинокио. А Дори показва най-добре песенен талант и танцови умения във Фрогсу и Тенимю.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След доста отлагане, най-накрая изгледах тази дорама.

Хареса ми като цяло, но имаше някои хрумвания на сценаристите, които не ми допаднаха особено.

Като любим момент бих посочила този от 4-та серия, за който спомена Rie. Бяха наистина много мила гледка :D

 

Радвам се, че видях отново Такуя Терада. За пъри път го бях гледала, когато беше гост в

корейското предаване Let's Go Dream Team. Спомням си колко се изненадах, когато проговори на корейски.

Наистина много симпатично момче, но за съжаление, много малко са продукциите с негово участие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, браво на теб! Оформяш се вече като виден почитател и ценител на Amuse. Това много ме радва.

 

Такуя Терада го видях именно тук в SIGN за първи път, а на други негови участия не съм попадала. Допадна ми много това момче.

Да, странно решение бе съдбата на героя на Хашимото-сан...

Формата на лечение, която "приложиха" в 4-та серия на мен не ми се видя много надеждна, но все пак за Ми-чан най-важна бе подкрепата, която получи от своите приятели.

 

Слабост ми е Дори Сакурада, а тук се порадвах след Kingyo Club и на още едно любимо Amuse-момче - Рьо Йошизава, който тази година ще бъде включен в концертите на Super Handsome Live.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. Японците пак показаха таланта си да правят значими и помнищи се драми, като не разтягат локуми. Така те си осигуряват публика, която ще гледа първо сериала на един дъх и второ, няма да им омръзне и доскочае. За мен това бяха най-хубавите 2-3 часа, през които не отделих поглед от компютъра. Най-много ми хареса Сакурада Дори, но и ролята на глухото момче беше интересна. Сериалът има някакъв тайнствен магнитизъм, който не те оставя безразличен. Не са много филмите, които могат да го постигнат, а ето че японците успяха за 9 епизода по 20 минути да спечелят сърцата на зрителите, с което разказаха една прекрасна история, без излишна драма... и просто всичко беше перфестно.

 

Един въпрос само - от къде мога да си изтегля песента, с която завършват всички сериии накрая? Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такуя Терада наистина направи чудесна игра в Корея. Аз също го гледах там и ако неговата партньорка не беше сбъркала, можеха да бъдат сред малцината победители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Злато си, ukio :kiss2:

И си права, че сценаристите са за убиване.

 

Хареса ми точно защото беше много реалистичен, но все пак някак оптимистичен и до последно ми даваше някаква надежда. Интересно е как любовта към танците е успяла да събере толкова различни индивидуалности и да ги сплоти. Това с различната семейна среда, в която е отраснал всеки от тях ми се стори хубава идея, правеше действията и реакциите им разбираеми(поне за мен). Много ми харесаха сцените с Дори в сиропиталището, а епизод 4 ме развесели много, според мен имаше по-голяма вероятност да го разболеят вместо да го излекуват, но важното е, че бяха до него. И все пак

трябваше ли те да го преобличат :huh:

Жалко е, че при сблъсъка между мечтите и реалността оцелява само един.

 

Дори си ми е голяма слабост. Колкото и "страничен" да беше героят му, присъствието пред камера си го има, изпъква си и това е. Не разбирах защо се дразни на Доуджи, но в последствие осъзнах, че се страхува да не го изоставят отново.

Такуя Уехара отначало ми се струваше малко "дървен", но после осъзнах, че не е от него, а от образа на героя му, беше си влязъл в роля много добре. За първи път го видях като Грел в мюзикъла по Kuroshitsuji и не можех да повярвам, че е той :blush: Страшна мацка беше там :click:

С Такуя Терада се познаваме от Black&White беше прелестен ангел, зарадвах се да го видя и тук. Добре се справи с ролята на маминото синче, което бе свикнало да получава всичко и в един момент осъзна, че е време да започне да дава.

Соичи Хирама, малкият дявол, признавам си, че не ми е много симпатичен, но харесвам героя му, който се усмихва напук на всичко и винаги е в добро настроение. Освен това обичам сцените, в които танцува.

Още не разбирам съдбата на героя на Хашимото, толкова ми допадаше семпаят, а те...

осма серия си беше излишна и без нея нещата можеха да се развият по същия начин.

 

 

Яд ме е, че точно тези момчета рядко се виждат в драмите, но пък заради тях започнах да гледам мюзикъли, а там са наистина неотразими :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно е, че толкова бързо му направихте български субтитри. :)

Така повече хора ще могат да се порадват на тези млади таланти.

 

Ще ви споделя една новина около Такуя Терада и тя е, че се очаква да дебютира в музикална група,

но не на японската сцена.

Лично аз приемам тази новина със смесени чувства, но ще ми бъде приятно

да го видя в подобна светлина, да танцува и пее, както в тази дорама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо щях да падна когато видях името и снимка на Такуя Терада в предстоящо дебютиращата кореиска група Cross Gene :o , и какъв вид са му барнали линк. Ще видим каква е тази група на дебют им на 7 юни....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече паднах! Само да не напусне Амюз заради този дебют, че трябва да развие и сценичните си способности!

Вижда се, че ще му правим тема и на него скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми но така и не мога да ги разбера азиатските сценаристите защо в такъв тип филми се гледат някой да се гътне. Това не е първия или последния "мирно временен филм" където изобщо няма причина някой да умира за да си предадат поуките на нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...