Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


The Pye-Dog / Ye. leung heun
Жанр: драма
Година: 2007
Държава: Hong Kong
Режисьор: Chi-kin Kwok
Участват: Eason Chan, Chun-fai Man, Yuan Lin, Eric Tsang
Субтитри: английски
IMDB

c1322a6f840a6ea4.jpg

Резюме
The Pye-Dog е силна драма за изгубения живот на трима души с интересен криминален оттенък.
Wang (Chun-fai Man) е 12 годишно момче с дълбоки говорни проблеми. Въпреки че не е ням, той никога в живота си не е произнесъл дори една дума. Това състояние определено е свързано с тежкото детство, което се налага да води, след самоубийството на майка си.
Един ден в училището на Wang пристигат две непознати лица - новият портиер, на име Dui (Eason Chan), и младата учителка, Miss Cheung (Yuan Lin). В същото време, изчезналият баща на момчето се появява отнякъде, научавайки, че група гангстери е изпратила наемен убиец (в лицето на портиера Dui) да отвлече сина му, за да изнудва него самия. Решавайки, че е крайно време да покаже бащинска загриженост, той провожда изкусен стрелец, който да защитава детето (Miss Cheung). Без да разкриват реалната си идентичност, наемниците срещат малкото момче и тримата установяват приятелски отношения, които, при създалите се обстоятелства, ги превръщат в истинско семейство. Но възможно ли е да съществува приятелство между престъпникът и жертвата му?
Начинът, по който е изградена историята показва, че тя почти не се нуждае от сюжет, за да привлече вниманеито, въпреки че такъв, все пак, е прокаран. Настоящият разказ е смесица от различни жанрове, чиито елементи са подчинени на живите образи във филма. Силата на лентата е точно в характерите, които са представени достатъчно реалистично и задълбочено. Именно те я правят единствена по рода си.
Във филма могат да се видят интригуващи хрумвания като хартиените звезди и фантастичната сцена, направени от подръчни материали. От друга страна, интересно е решението да се покаже света през детските очи. По този начин зрителят има възможност да надзърне в безкрайната вселена на човешкото въображение. Затова е измислена и сцената с пътуването в гората, включваща поредица от странни случки, напомнящи по-скоро на фрагменти от сънища. В този смисъл, подборът на цветове и светлосенки внася допълнителен ефект към цялата история.
Ако погледнем отблизо актьорския състав, ще забележим името на певеца Eason Chan, пресъздавал главно комедийни образи във филмовата си кариера. Тук той показва изненадващ драматичен усет.
Малкият Chun-fai Man, играещ ролята на Wang, е още едно гениално дете, което прави впечатляващо преставяне в заглавие от подобен тип. Забележително изпълнение от негова страна!
Продуцент на филма е Теди Робин, когото помня като актьор в Легенда за златната перла.


f3f7cd8c28c93156.jpgba69ab41522af468.jpg7a4bbf6a8f12068f.jpg

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...