Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Rockers / Rokkazu
Жанр: комедия, драма, музикален
Година: 2003
Режисьор: Джиннай Таканори
Субтитри: Английски
IMDB

 

Участват: Шунске Накамура, Хироши Тамаки, Такаши Цукамото, Сато Рюта, Окада Йошинори, Миса Уехара, Тецуджи Тамаяма, Коичи Сато, Рен Осуги, Камики Рюноске

Резюме
Rockers е учудващо весела комедия, която събира на едно място някои от най-известните имена в съвременното японско кино.
Филмът разказва историята на рок група, съставена от петима души с коренно противоположни характери. Всеки от тях е уникален образ, пресъздаден по невероятен начин от съответния акьор, който го изпълнява.
Jin (Shunsuke Nakamura) е вокалистът. Той носи типичната рокерска прическа отпреди няколко десетилетия. Накамура ме изненада с нестандартното си изпълнение, съвсем различно от лекарската роля, която направи в Summer snow.
Tani (Hiroshi Tamaki) е китаристът, заедно с Ko-chan (Tsukamoto Takashi). Прекрасна роля за Хироши Тамаки. И косата му е направена много хубаво.
Басистът на групата е Gaku-chan (Ryuta Sato). Ryuta Sato има опит в претворяването на нестандартни комедийни персонажи от Кисаразу.
Барабаните са поверени на Momo-chan (Okada Yoshinori), който допълва необикновения облик на групата.
Tetsuji Tamayama за пореден път се превъплъщава като певец, след подобните си роли в Nana и Check It Out, Yo!
 

Свали с английски субтитри

 

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен!Съвсем човешки,неидеализиран,смешен на моменти,даже абсурден.

Шемет едно не му е много зор да свири,просто не му се ще и да поеме семейния бизнес.На шемет две толкова му се лети,че постоянно е ''в облаците''.Шемет три е по-странен..гледайте и ще видите защо. :D

Първоначално не ми се стори нещо особено ,но после разбрах,че освен режисьорски и сценаристки дебют за Таканори Джиннай,филмът се базира на истинската история на групата му, The Rockers(ロッカーズ-Rokkazu).Автобиографичността оправда много от нещата във филма,чието развитие не беше каквото очаквах.

За мен,ако изключим факта,че човека иска да разкаже нещата така,както са се случили

филмът трябваше да свърши на 91вата минута-наш'те хора взеха наградата,подписаха с лейбъл,пуснаха албум,Тани се оправи....но така разказът не е пълен.Все пак е утеха,че поне за малко имаше намек за класическия хепиенд-ако не цветя и рози,поне имаше панделки на странни места,бой с мафията,любопитен начин на мятане на фойерверки :blush: гигантски костенурки,Секси Сакурай :inlove: бъбрив труп с актьорски амбиции-смях .

Тани беше душата на групата,или поне такова впечатление иска да внуши Таканори-без него няма Rockers

 

Препоръчвам горещо,ако ви се гледа историята на странната сбирка Образи и Скици ,които се превръщат в истинска група.

И ами,не се сдържах, то..все пак това е Секси Сакурай,кой да му устои

Тамаяма Тетсуджи-ама как знам да си избирам любимци,макар че тук звездата е Хироши Тамаки.

:excl: Как беше,''Внимание!Следващия аудио-визуален материал не е за хора със слаби сърца.''

Сакурай в акция:

http://www.youtube.com/watch?v=aHlN9zlOjtU&feature=channel_video_title

Сакурай;секси;през осемдесетте;грима,поведението на сцена...в главата ми изникват забавни препратки B)

 

 

Ето и самите Rockers

http://www.youtube.com/watch?v=eggBL4NjVg8&feature=related

Edit: За OST-а и аз се присъединявам,само торенти ми излизат,при това няма мърдане.Ако някой го сподели ще черпя :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за допълнителната информация, която не бях отбелязала в поста! Джиннай Таканори има повече участия като актьор на екрана, но ето тук че е успял да направи чудесен режисьорски дебют.

Филмът е великолепен и наистина си заслужава да бъде видян. Сред актьорите най-сериозна промяна имаше у Накамура и Тетсуджи. Първият ме изненада приятно с тази си поява. Тамаяма играе музикален идол не за първи път и въпреки това, ролята му беше различна от останалите.

 

Краят и за мен дойде като гръм от ясно небе, при положение че си прекарах незабравими минути с останалата част от продукцията. Но историческите факти понякога изискват подобни решения.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноо як филм :) Или тотално съм свикнала с японските изтрещялки или филма наистина си е хубав :) Бяха ги събрали от кол и въже, ама то май така се прави рок банда :P:) Вокала доста ми напомняше на Джон ТрИволта от Брилянтин с това гребенче и странната походка на моменти. Тани май беше най в час. Според мен той е виновен за успеха на групата. Ако го нямаше щяха да си останат с единствената фенка, която между другото много изведнъж от жаба замяса на принцеса. Поне да бяха дали той целуна ли я, друго ли й направи... :) , Останалите трима глупаци след Кисаразу не мога да ги приема на сериозно и това си е, но те и тук си бяха шемети от класа. Как го бяха издокарали Tsukamoto Takashi в началото... нямам думи. Добре, че го завлякоха на сила във фрзьорския салон. А барабаниста по панделка... голям смях:) За "пилота изтребител" няма да коментирам. :lol: Филма го има в рутракер с руски суб. Опитвам се да открия ОСТ-то но нещо не ми се отдава, все на торенти попадам, ама нещо не щът да тръгват :( Някой може ли да помогне?

Края и мен ме втрещи, макар че след вашите коментари се бях подготвила психически. Не знам защо бях решила, че Тани ще умре при операция на очите. Еми не ставам за врачка явно :) Само не разбрах защо групата се раздели след 2 години? Явно си постигнаха мечтата и всеки по живо по здраво.

ukio много ти благодаря за темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих го мръсника

ОСТ, но последната песничка от надписите, заради която търсих целия албум всъщност я няма вътре.

Малко кофти качесто .... но какво да се прави TH eROCKERS - 涙のモーターウェイ

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...