Jump to content

ukio

Recommended Posts

spacer.png

 

Surely Someday
シュアリー・サムデイ

Жанр: комедия, драма, музикален
Премиера: 17 юли 2010 (Япония)
Времетраене: 122 мин.
Бюджет: $5,500,000
Режисьор: Шун Огури
Участват: Кейске Коиде, Рьо Кацуджи, Го Аяно, Ая Уето, Наото Такенака, Мао Иноуе, Сатоши Цумабуки, Шун Огури, Абе Цуйоши, Китамура Такуми
Субтитри: английски
IMDB

Резюме:
Училищна музикална комедия. Така определят режисьорският дебют на Шун Огури.
Сюжетът ще ни запознае с група гимназисти от Мияги, провинция Сендай, които създават собствена група, за да участват на училищния фестивал.
Когато фестивалът е отменен, те решават да измислят безотказна стратегия, с която да накарат директора на училището да проведе събитието. Гениалната идея, която им идва на ум, е да заложат фалшива бомба. Но дали тяхната играчка няма да се окаже реална заплаха за целия град?

Филмът е странна смесица от случки - комедийни и не чак толкова. Мога да го опричила донякъде на лентите на Тарантино. Шантава работа. Но пък саундтракът е убийствен!
Ето една от песните, Guillty, изпълнявана от Akira Ishige (the telephones)

 

 

Свали с английски субтитри

 

Онлайн с английски субтитри

 

Онлайн с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Режисьорският дебют на Шун Огури ме остави да не кажа без никакво мнение. Не ми хареса, че сюжетът бе някак много неестествен - уж, всяко нещо трябваше да изглежда сякаш не е свързано с цялата работа, а то се оказа обратното - всичко бе така овързано, че накрая се знаеше как ще се разплете. И тия мафиоти много ме дразнеха... честно може ли да бяха толкова некадърни, почти колкото полициаите (които пък бяха изиграни от Шун Огури и Сатоши Цумабуки). С мимолетни роли и по две-три реплики в продукцията се отличиха имена като Кеничи Ендо, Мао Иное, Абе Цуйоши, Ая Уето и др., изобщо популярни имена не липсваха. Главните герои бяха добре подбрани и се представиха добре с поставените си задачи. Приятно ми бе да видя Кейске Койде в таква роля, хареса ми и Рю. Като цяло филмът можеше и да е по-зле. Определено първият диск ме задържа като зрител - силно начало, интересни ретроспекции и движение на камерата, но вторият... е, моментът с обира бе забавен. Да, забавните моменти бяха доста и някои се получаваха добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...