Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

ファースト・キス / First Kiss

Жанр: романтика
Епизоди: 11
Период на излъчване: 09.07.2007 - 17.09. 2007

В ролите:
Inoue Mao - Fukunaga Mio
Ito Hideaki - Kano Kazuki
Hiraoka Yuta - Yuki Akio
Matsuyuki Yasuko - Takagi Renko
Gekidan Hitori - Shindo Ichiryu
Abe Sadao - Nikaido Masaru
Takenaka Naoto - Banba Dai

Daito Shunsuke

Endo Yuya (епизод 2)

 

Сюжет:
Казуки е на 28 години и мечтата му да стане фотограф някак се изплъзва от него. Разбира се, малката му сестричка Мио, която от 10 години живее в САЩ и която е вдъхновила тази мечта, не знае за това. Тя си мисли, че е преуспяващ асистент на един от най-влиятелните фотографи в Япония. Проблемът е, че Мио страда от тежко сърдечно заболяване и сърцето й всеки момент може да спре. Затова се съгласява на рискована операция, която или ще й даде нормален живот, или ще я убие. Преди нея обаче, тя иска да посети брат си, когото не е виждала от толкова години, и с него да изживе може би последното си лято по един незабравим начин.
 

Коментар:
Изгледах го на един дъх. За първи път преживявам толкова истински някой сериал и героите му ми стават толкова близки. Може би защото и аз си имам един батко, и повечето ситуации съм ги преживяла лично. Цялата история беше много реална и много човешка. Препоръчвам искрено. smile.gif
Има прилично количество любов, но основният сюжет е между брата и сестрата. Страхотни класики има

 

 

Физиономията на батко докато ти опитва първите кулинарни опити, моментът "Сестра ми на среща... С момче... :affraid: "/и то при условие, че преди това лично й търсеше гадже laugh.gif /.


Ито, разбира се, се представи прекрасно и тук. Голям любимец ми се очертава това момче. А и образът му беше много добър. На какво ли не се подложи заради сестра си. По едно време съвсем се беше шашнал. Да не говорим, че сестричката пристигна от щатите с мисълта, че за да я запомнят и след смъртта й, трябва да е много, много гадна с всички. laugh.gif

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера го изгледах и аз. Няма да крия, че го гледах само заради Ито. Филма е малко скучноват. Даже нямаше да го догледам, като видях главната как преиграва. Нещо не ми хареса, как се справи. Но Ито се справи прекрасно. Когато трябваше да се прави на палячо се правеше, когато трябваше да е сериозен беше. Този филм затвърди мнението ми, че е много добър актьор.

А докторчето може да го гледаме и в Kiina. Сериала е нов и докторчето е в сериозна роля. Имаме го в каталога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стартирах го, изгледах вече два епизода и съм много приятно изненадана.

По интересен начин достигнах до First Kiss. Реших, че искам да гледам отново Шунске Дайто. Разгледах отново филмографията му и тъй като съм поизгледала доста неща с него, вниманието ми се спря на First Kiss, макар че участието му е само в 5-ти епизод. Разгледах след това дорамата и какво да видя Хидеаки Ито, Юта Хираока, Садао Абе, Томоя Уарабино, отличният Наото Такенака и въпреки главна женска роля за недолюбваната от мен Мао Иное - вече бях готова. Свалих веднага епизодите и започнах да гледам. Приятно съм изненадана от този японски сериал и въпреки Мао Иное (преиграването й ми е още в поносими граници) - гледам и се забавлявам с всички останали.

Юя Ендо "цъфна" във втори епизод (какъв танц изиграха само на Run To You, хаха). Историята ми харесва, а очевидно героят на Юта Хираока - лекар, ще е обвързан емоционално с героинята на Иное-сан. Хидеаки Ито - отново със страхотно изпълнение, в ролята на по-голям брат на нашата главна героиня. Дорама с участието на все любими мои актьори. Интересно как ми е убягвало до сега това заглавие...

 

Кадър с Шунске Дайто от First Kiss

 

09f796d9e3fac8c9.jpg

 

П.П. Много лош английски говори Мао Иное, а се предполага, че героинята й, която живее в САЩ би трябвало да се справя добре с езика. Наричам тази форма "джапинглиш".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се зачетох и в думите от първи пост на sinardin: "Изгледах го на един дъх. За първи път преживявам толкова истински някой сериал и героите му ми стават толкова близки."

Точно това усещам и аз. Страхотен сериал. Сгреших за Мао Иное. Разбирам и героинята й и се давам ясна сметка, защо постъпва по този начин. Юта Хираока за пореден път ме печели с ролята и изпълнението си. Много позитивизъм има в тази продукция. Една история, която те увлича и не усещаш как минава времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удоволствието за мен като зрител с този японски сериал бе голямо. Радвам се, тръгвайки от Дайто-сан, че се спрях на това заглавие и реших да го изгледам.

Една отлична история, представена без излишно разтягане на локуми.

С различни очи ще гледам вече на Мао Иное. Опроверга ме до финал, въпреки че в първите два епизода едва гледах кадрите с нея. Отличен Хидеаки Ито. Дай всекиму толкова загрижен и всеотдаен по-голям брат. Юта Хираока - справи се страхотно. Доволна съм и от Натао Такенака (уникален актьор), Садао Абе, Хитори Гекидан, Уакана Сакай (в ролята на Харуна - голям шемет, много се забавлявах с нея), Ясуко Мацуюки. Всички бяха страхотни образи и допринесоха за пълното ми удоволствиe от продукцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...