Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Lover / The Intimate / Aein / 애인 / Любовница

 

Страна: Южна Корея

Жанр: Драма, Романтика, Възрастни 18 +
Година: 2005
Времетраене: 98 мин.
Режисьор: Kim Eun Tae
Сценарист: Yun Chang Hun

IMDB

 

С участието на:

Jo Dong Hyuk

Kim Ye Ryeong

Seong Hyeon A

 

Сюжет:

Г-жа Момиче никога не е поемала опасни рискове в живота си. От седем години има връзка и след месец ще се омъжи. Един ден тя среща красив непознат, който я моли да прекара един ден с него. Може би е грешка да  приеме предложението му, но през следващите часове тя ще се изпита ниво на възбуда и интимност, които никога не е изпитвала преди... И това би могло да промени живота на всички.

 

Трейлър:
 


Филмът с :subs::  :click: 

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

Моето скромно мнение:
Филмът определено заслужава внимание, макар и да не блести с ярък сюжет. Тук фокусът е по-скоро върху интимността между двама непознати и какво откриват те един за друг, и за себе си в процеса.
Една реплика никога няма да забравя от този филм... Героинята каза, че ако двама души са толкова влюбени един в друг,  е по-добре да останат само любовници. Бихте ли се съгласили?
Ако гледате филма, ще разберете какви са мотивите на г-жа Момиче да го каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей, супер, откога само го търсех този филм. Звучи доста заинтригуващо.

 

Благодаря много, че сте го качили. Свалям и гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, като ми беше писнало от ескимоски целувки, ми дойдоха добре няколко подобни, за да се уверя, че и корейците са хора :lol:

Ето български субтитри, макар че не търсете в тях особен съдържателен разговор. И да, така е, сюжет не е кой знае какъв, но пък актьорите имат на разположение достатъчно кратко време, което използват на макс :lol: Има още един "La Belle" или "Красавицата", филмът е по-скоро арт с Oh Ji Ho /много е хубав дюс/, но ме впечатли и гледката ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, като ми беше писнало от ескимоски целувки, ми дойдоха добре няколко подобни, за да се уверя, че и корейците са хора :lol:

Ето български субтитри, макар че не търсете в тях особен съдържателен разговор. И да, така е, сюжет не е кой знае какъв, но пък актьорите имат на разположение достатъчно кратко време, което използват на макс :lol: Има още един "La Belle" или "Красавицата", филмът е по-скоро арт с Oh Ji Ho /много е хубав дюс/, но ме впечатли и гледката ми хареса.

 

Много ти благодаря за субките...... тъкмо снощи и аз направих едни :lol: , но нямат редакция, ако намеря някой желаещ ще ги кача.

 

 

Филмът на пръв поглед, наистина не е кой знае какво, но всеки би намерил нещо за себе си в него, за тези които имат дългогодишни връзки,тези които търсят начин как да ги закрепят и да събудят емоциите във връзката която имат, тези които дори са стигали до някакъв етап от това което изживява тя като емоции и като осмисляне на връзката си с човека с които ще има семейство и за приключението си в момента.Как осъзнаваш, че и тази връзка ще се превърне в ежедневие и проблемите и колебанията ще са пак същите.Как в един момент дори тръпката от новото и непознато чувство може да се превърне в досадно и напрегнато ежедневие,как понякога е по добре да запазиш вече добре познатото зло от колкото тепърва да опознаваш ново.Хубаво ви било да имаш един скъп спомен, които да е свързан само с незабравими моменти, който във всеки път, в който се сетиш за него да те кара да се усмихваш и да те прави щастлив.Филмчето има много дълбок смисъл,стига да достигнеш до него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само мога да кажа ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ :blink: . Дори не съм си представяла, че могат да сътворят такъв филм. Те целувките пак бяха полу ескимоски, но другото....

Кажете как сега да догледам Принцеса Ча-мьонг Го, където тази мацка играе кралица, като все ще са ми пред очите сцени от този филм. А Dong-hyuk Jo, то не са мускули, то не е чудо. И като имате предвид, че е гол почти през цялото време, лекинко ми се замагли погледа :D :D :D .

Естествено не трябва да забравяме, че филма е корейски и края е отворен. Но както казаха, "Всеки си живее в своя собствен Ад"

Абе с две думи гледайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

искам да попитам нещо, как тази жена намери сили в себе си да вземе толкова разумно решение за живота си. Аз мисля, че трябва да си много силен и смел, за да го направиш. Естествено, че това е правилният избор, но той е толкова труден, че не знам, ако не беше на филм, дали щях да го повярвам.

 

 

 

Филмчето е много хубаво, много вдъхновяващо за размисли над човешките избори в живота и колко случайни могат да бъдат нещата. И колко много трябва да си силен, за да не се поддадеш на случайностите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със смесени чувства съм.В началото започна малко стряскащо за мен-гледала съм само драми-любовните сцени ми дойдоха в повече.В последствие филма наистина ми хареса,но и ме отчая.Останах с една мисьл накрая-щастието е мимолетно,нещастието-вечно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е красив. Емоционален и психологичен, освен еротичен... :)

Субтитрите наистина са с дооооста грешки, а и несъвпадения с корейското значение. Ако на някого от преводаческия екип му се занимава с редакция, филмът ще спечели, а и ние.

 

Аз бих почовъркала повече края, но кой ли ме пита, не съм му сценарист. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любовта е сложно нещо нали? Хареса ми, че този филм показва това. Не всичко става така, както искаме, особено когато става въпрос за чувствата. Всеки може да каже нещо по този необятен въпрос, най-малкото аз.

 

Хареса ми идеята, че за една връзка, която изглежда перфектна и трябва да трае дълги години, са дадени само ден-два и то изпълнени не само романтика и радости, точно като в реалността. Хареса ми как за това кратко време направиха псевдо-сватба, псевдо-меден месец и всички тези неща, за които иначе "по принцип" е нужно много време. Още един корейски филм в който мъжът не е богат и даже остава без пари (не знам дали са много тези филми, но май и стереотипа в корейското общество е точно обратния, а може и да бъркам). Смели секс сцени, които не се виждат във всеки филм, но според мен не са и пошли, а добре направени, все пак това е едно от лицата на любовта нали? За първия път, когато правиха секс - не всеки ден пиша такива неща, но когато пичът и свърши на корема си мислех че ще извади от чантата и някакви мокри кърпички, а не някаква си хартия, която дори трябваше да ходи да я намокря. Това ми се стори малко странно, но както и да е, просто ми направи впечатление. А и неговото разкарване в търсене на вода беше нужно за движението на сюжета.

Иначе актьорът кореец е симпатичен, героят му не вряска като в повечето други корейски филми. Другите персонажи също не вряскаха като в стереотипа. Добра беше идеята му за снимката на любимия човек, който никога няма да видиш вече и страхът да го забравиш. Относно жената не знам дали за нея това си остана един кратък миг с истинска любов, който да помни през времето на безмислената си но сигурна(?) връзка, с човек който познава от много време. Поставям се на нейно място - че все пак има 7 годишна връзка и скоро ще се жени и че не може просто да захвърли всичко това заради друг, дори този друг да е истинският. Мъжът от друга страна ясно съзнаваше, че трябва да замине и да си стъпи на краката, не можеше просто да си остане тук. Заради тази обреченост толкова "бързаха". А ако останеха заедно може би щяха да си омръзнат след месец? Кой знае. Ако тя не беше обвързана можеше да се получи по съвсем друг начин. Но все пак този филм поставя интересна гледна точка върху нещата. Не бих искал да обвинявам никой от персонажите за действията му, защото е лесно да се обвинява, но е съвсем друго ако на теб ти се налага да взимаш решенията.

 

 

Игрите им бяха симпатични - катерушките, градините, пейката. А кадрите, които пускат по време на финалните надписи са ми още по-симпатични - там има още забавни и мили ситуации, които ги няма в самия филм, но и може би не е било нужно - идеята е на филма е за кратко време да се проследи любовта между двамата. И да, филмът е красив - истинската любов е хубаво нещо, поне според мен.

За българския превод нямам мнение - гледах го на английски.

Накрая един безобиден спойлер

bscap0242t.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички ние живеем в своя Ад, и когато се открехне вратата на Рая и влезем за малко в него, не можем да го оценим, защото сме си привикнали в Ада. Защото за нас той е дом и сигурност. А Рая, абе защо ще си разваляме фъншуя с някакъв Рай, хайде обратно в блатото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

 

Мен откровено ме издразни решението, което взе мацката накрая. Естествено, винаги има риск като искаш силни емоции и се хвърляш с главата надолу, евентуално да останеш  доста неприятно изненадан от резултата. И тя игра на сигурно. Ама сигурното много скучно. Поне като на филм, исках да видя друг завършек :unsure:.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепен филм,наслаждавах му се до последната минута,макар и малко тъжна и философски поднесена историята беше много красива.Актьорите и двамата бяха невероятни , страстта,химията,любовта направо бяха осезаеми

между тях,а и вероятно да правиш такива еротични сцени,при това красиво си е доста трудно,а бяха успели да избегнат всичко пошло.А и бяха много красиви и двамата..

Всичко беше just perfect,до последният детайл

 

Много силна беше сцената на раздялата им,когато тя си тръгна изведнъж ,без сбогуване само казвайки довиждане и момента в таксито когато продължаваше да се колебае и камерата проследи ръката и върху дръжката на вратата и и неговия образ в огледалото..Сцена великолепно режисирана без думи ,но наситена с тъга и силно внушение..
Вероятно много хора правят точно избора за сигурността и избирайки спомените.Много тъжно и въздействащо беше когато си казваха да не остаряват,
но все пак си мисля че такива истории винаги имат продължение рано или късно.
Хрумна ми че заглавието би могло да бъде нещо като ..Да изживееш любовта за ден.

 

За пореден път  невероятни корейци :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...