Jump to content

The Flower Shop Without Roses (2008)


Recommended Posts

3zCxKTHaWfCDDoxCSds28LUi0g4.jpg

 

薔薇のない花屋 / Bara no nai Hanaya / The Flower Shop Without Roses

Година на излъчване: 2008
Страна: Япония
Жанр: романтика, драма
Продължителност: 11 епизода
Режисьор: Nakae Isamu, Hayama Hiroki, Nishisaka Mizuki


Участват:
Катори Шинго като Шиоми Ейджи
Такеучи Юко като Ширато Мио
Шаку Юмико като Оно Юки
Мацуда Шота като Кудо Наоя
Мотокария Юика като майката на Шизуку
Бито Исао като Хиракауа Татсуми
Тераджима Сусуму като Шиджо Кенго
Cool Икеучи Джунко като Хишида Кейко
Миура Томоказу като Анзай Теруо
Яги Юки като Шиоми Шизуку
Имай Юки като Хирота Шого

 

Сюжет: Шиоми Ейджи е принуден да се превърне в самотен баща, когато приятелката му умира при раждането на тяхната дъщеря, Шизуку. От мъка след загубата на жената, която обича, Ейджи няма време и желание да обмисли предложенията за работа на пълен работен ден.

Единственото нещо, което дава смисъл и радост на живота му е Шизуку, но дори и това му носи неприятности, когато Шизуку започва да се държи странно, криейки лицето си с торба на главата си.
Ейджи открива цветарски магазин. Един ден попада на сляпа жена, стояща до вратата под заслона, криейки се от дъжда. Когато той я кани да влезе вътре в магазина, тя първо отказва, но по-късно, впечатлена от кроткия тон на Ейджи, приема поканата. Те стават приятели и тя започва да зависи от помощта на Ейджи...

Линкове за сваляне:

с английски субтитри
С руски субтитри
 

ОНЛАЙН С БГ СУБТИТРИ :subs:

Български субтитри - :essubs:


А това са наградите на сериала:
* 56th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actress - Takeuchi Yuko
* 56th Television Drama Academy Awards: Best Script - Nojima Shinji
* 56th Television Drama Academy Awards: Best Theme Song
* 56th Television Drama Academy Awards: Special Award - Yagi Yuki

 


Лично мнение: Сериалът е прекрасен, просто прекрасен. Тъжно-меланхоличен и.... много прекрасен. Цветарят ми стана един от любимите герои. Много добра роля, великолепно изиграна.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави ме без думи... И без дъх... Само с две сълзи от възторг и широка усмивка...

Невероятен сериал! Някои от диалозите ми обърнаха всичко в стомаха... Ако искаш помощ за редакция или за някой от епизодите, свиркай.

Искам и аз един такъв цветар...

А малката Сълзица? Дано и моите деца един ден са такива - страхотно хлапе!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала много ми хареса остава едно топло чувство в теп поне за мен де ,благодаря за превода че ще имам възможност да го гледам на бг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oтдавна не бях гледала толкова смислен, дълбокочовешки и стойностен филм.
Не знам дали е умишлено или не, но излъчването му по Коледа и за Нова година с български превод, смятам за много удачно.
Казват, че Бог е нашят създал, и затова, когато се ражда Христос, се ражда частица от нас-една приказка, която разказва за себе си чрез любовта.
Този филм, е също една такава-бяла зимна приказка, обагрена с кръвта на сърцето.
Един магазин за цветя, в който няма червени рози, но има ...огромна любов, чийто символ са те. Любов-чиста и нежна, красива, ефирна.
Да живееш за другите, сърцето ти да бие с ритъма на техните сърца, означава да обичаш, със сърцето на Исус.
Благодря за това, блгодаря и за този филм на всички вас - екипът на"Eastern Spirit".
Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужасно много ми хареса този сериал и спокойно се нарежда сред любимите ми. Много добре построен сюжет с множество редуващи се завладяващи моменти. Персонажи, като Оно-сенсей, детективчето, бармана и дори мацката от видео касетата, всеки те грабва със своето излъчване. Всички до един бяха много готини и ти е трудно да си избереш любимец. За дъщеричката нямам думи. Не знам дали има такива деца, но ако има, е трудно да не им се зарадваш от сърце. Точно така радваше и детето от филма. Всеки от тях мина през множество тежки ситуации, но запази вярата в красотата на живота. За главната героиня направо ми беше жал на моменти. Актрисатата играеше много непринудено и истински. Повече ми хареса дори и от Pride. Изобщо атмосферата във филма е страшно успокояваща и приятна. Напоmня ми малко на първите 4 епизода на Tree of Heaven. Няма къде да сбъркате с този сериал. Много приятно изживяване.

 

П.П. Сцената накрая, по време на рожденият ден на главният герой беше велика!

 

П.П.2 Браво на всички работили и помогнали за превода. Страхотен беше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал за живота и колко малко неща може да са ти достатъчни за да си щастлив. Не съм гледал много японски сериали, но от тези които съм, този може би е най-добрият.

 

Сляпото момиче беше много красиво и наистина усмивката му беше като разцъфващо цвете.

 

А дъщеричката беше невероятна. Наи-доброто дете актьор което съм гледал, толкова естествено и чаровно, беше класи над холивудските вундеркиндчета и ми хареса повече дори от момиченцето от "Robbers" което ми беше фаворит досега.

 

Гледайте го, струва си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен! Нежен, прочувствен, топъл, много човешки! И с толкова много философски въпроси... Какво е семейство, колко си готов да пожертваш в името на обичта, докъде можеш да стигнеш гонейки личен просперитет, компенсира ли отмъщението скъпата загуба? И цветен филм – с многообразието на цветя и герои. Как успяват и отрицателните да ги превъзпитат? Ето това най-много ме привлича в японските филми - винаги ще ти внушат, че доброто е живо и си струва да бъдеш добър човек. Винаги толкова позитивни и оптимистични!

Този Катори Шинго, защо не ми прилича на японец? Може да е заради ръста, а и не прилича на сушен сафрид, но и нещо във физиономията му… Но много го харесах - има очарователна усмивка, която променя тотално лицето му, а пък как игра, не е човешко просто. И героя му – добряк, сладур или мазохист, беше изключително въздействащ, като Майка Тереза за всеки минал покрай него. Колко пъти ми мачкаше, мачкаше сърцето, че и ме разплака… Главната ми е любимка още от Lunch no Joou и Pride. Това насилствено въвличане в разни сложни интриги и изнудване не ми се връзваше много, по-скоро приляга на корейски филм. Малката сладурана-чан, мнооого миличка и много умничка. Що така, в Япония всички деца ли са надраснали възрастта си, разсъждават и се държат като големи във филмите, все едно нямат детство? Матсуда Шота, оле, оле, пак страхотен отвсякъде! Въпреки гадничките му постъпчици, беше перфектен!

Любима сцена - рождения ден на цветаря накрая, направо станах на локва на пода...

Филмът е едно прекрасно изживяване, благодаря на kandala, че ми го препоръча! Благодаря и на екипа, работил по българските субтитри, благодаря, че правите красотата достъпна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как съм порпуснала да изкажа възторга си от този сериал не знам...
Прекрасен е! Когато става въпрос за цветя и чувства това е моята история smile.gif
Странно, че от начало ти се струва, че всичко ти е ясно, но постепенно виждаш колко многопластова е историята, и как всеки герой има своята правота.
В този сериал няма отрицатлени герои - всеки има сваоята истина.
На този сериал най му приляга библейския израз "Прости, за да ти е простено!" smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал!  Много човешки и много чист. Огромно удоволствие е за мен да гледам такива филми, които ни показват доброто у хората. Японците са майстори в това. Актьорският състав е направо гениален. Познати актьори, страхотно изиграни роли. Слагам си го в папка любими. На всички, които не са имали все още възможност да го гледат или се колебаят, ще кажа, че си струва всяка минута, която ще прекарате пред екрана. Приятно гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След всичко казано по-горе какво да кажа!Наистина нямам думи.Сериал който те грабва и не те пуска от първия до последния епизод.Красив и много човешки.Изобщо японците се оказват майстори на тези неща.Всичко е много стегнато без излишни глупости и разводняване както при корейци и тайванци и в същото време много много красиво.и стойностно.Хиляди благодарности на преводача за положения труд!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не съм гледала нещо толкова красиво.Истински емоции,които биха докоснали абсолютно всеки човек.Това малко съкровище и неговите блеснали очички ,като звездички,обожавам това дете. Обожавам начина по който беше поднесена цялата история със всички действащи лица.История,която докосва от началото до края, а и топли дълго време след това сърцето ти! Сериалът, заслужава повече хора да го видят,възможно ли е някой да го сложи в замундата,защото и в мастерс,няма възможност да се изтегли.Аз успях да дръпна всички серии от asiantorrents.me. Много благодаря и за субките! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много истински, с повече перипетии отколкото радости, но така е и в реалния живот. И все пак те кара да вярваш в добрата развръзка и в красотата на малките неща около нас, в детайлите. Като нечия усмивка или красиво пролетно цвете. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички ли се издразниха от поведението на "сляпата" в първа серия или аз не съм нещо наред, чак до степен на нетърпимост е при мен, дано да успея да гледам нататък. Чувството за справедливост направо се разбушува в мен, няма оправдателна причина поне според мен, за да си толкова лицемерен, прекалено е, а личните и въпроси в началото определям като особена обида, защо някой трябва да е толкова добър, за да изтърпи това...

 

да се убедиш от близо какъв човек е някой е едно, но да го правиш по толкова груб начин е просто гадно. И глупавия и опит за флирт в дъжда пред магазина беше глупав, има хиляди начини да поговориш с някой и да се докоснеш до него, но тя избра

най-лошите възможни.

 

 

p.s. таткото е страхотен, ролята е създадена за него, а малката е актриса от класа и невероятно слънце!

 

Мислех, че съм попаднала на тъжен сериал, който да отговаря на ревливото ми настроение, а взех, че се ядосах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до 5 серия, все така продължават нещата, Ейджи изкупува старите си грехове и само се чуди как още и още може да помогне,

за да бъде опростен. Сериалът така е измислен, за да контрастира неговото великодушие и нейната безпомощност, но все пак я обвинявам, че можеше по-често да говори на хирурга за милата му внучка Шизуко, за добрите неща, които се случват в магазинчето за цветя, за живота там такъв какъвто е. Мио прекалено бързо прие условието на хирурга, трябваше повече съпротива от нейна страна, истината за Ейджи и Шизуко трябваше да бъде поднесена от нейната уста, а не да се съгласява с доводите на един наранен баща

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...