Jump to content

Recommended Posts

fXy3TwY5jgXAP7Q9CAHlroR7GEz.jpg


Densha Otoko /  Train Man

Епизоди: 11
Език: японски
Субтитри: английски
Жанр: романтична комедия
Рейтинг: 21.04
Излъчен по: Fuji TV
Период на излъчване: 7 юли 2005 - 22 септември 2005

Участват:
Ito Misaki as Aoyama Saori
Ito Atsushi as Yamada Tsuyoshi

Oguri Shun като Munetaka Minamoto

Hayami Mokomichi

Horikita Maki
Takayuki Yamada (гост в епизод 1)
***************************************************

Резюме: Сериалът е по истински случай. Аояма Саори работи като офис-служител в MNC и един ден, докато пътува с влака, пиян мъж започва да й досажда. За щастие, е спасена от Ямада Цуйоши. В знак на благодарност, тя му изпраща чаши за чай Хермес. Тъй като Цуйоши няма никакъв опит с противоположния пол, той решава да се обърне за съвет към Aladdin Channel BBS и да помоли за съвет как да се държи със Саори. Тази случайна среща събира две напълно различни личности, като им донася много нови и интересни преживявания и емоции.

Награди:
46th Television Drama Academy Awards: Best Drama
46th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actor, Ito Atsushi
46th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actress, Shiraishi Miho
46th Television Drama Academy Awards: Best Director, Takeuchi Hideki
46th Television Drama Academy Awards: Best Musical Arrangement
46th Television Drama Academy Awards: Best Opening

 

***************************************************

 

Свали: тук и тук


Свали с бг субтитри, както и тук :subs:


:essub:


Коментар: Все още не мога да дам, защото не съм го гледала, но понеже е силно препоръчван от доста места... се препоръчва laugh.giflaugh.gif . Тази история е голям хит преди години в Япония, правят манга, която става една от най-продаваните, все още в интернет може да се намерят реалните разговори на "Човекът от влака" и хората, които са му давали съвети...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооооо! Това е един от любимите ми сериали и е срамота да стои на дъното на класацията. Мина доста време откакто го гледах, но още има моменти, които са ми останали в съзнанието, докато от много други страхотни сериали не си спомням абсолютно нищо. Препоръчвам го на онези, които не са го гледали.

Това не е просто хубава любовна история, а сериал за самотата и за това, колко смелост е нужна да направиш първата стъпка от черупката, в която си се затворил. Денша, както се кръщава сам главият герой, е дребничко, жалко, очилато и ушато отаку, който се оставя да бъде тъпчен и тормозен от всички и по най-разнообразни начини... до момента, когато се опълчва на един пияница, който притеснява млада жена в токийското метро. От благодарност тя му изпраща прословутите чаши, заради които по-късно всички я наричат Хермес. Паниран заради неочакваното внимание, Денша моли за съвет пишещите в един чат за самотници (в реалния живот това е 2channel, а Денша Отоко и Хермес са имената, с които стават известни мъжът и жената, чиято история стои в основата на сериала, защото истинската им самоличност така и не става ясна). И така, участиците в чата започват да дават съвети на Денша и да го окуражават да се обади на Хермес (следва порой от ganbare). С развитието на романса, около него се заформя един кръг от истински приятели, които така и не се срещат, но го подкрепят докрай. Най-хубавите моменти бяха, когато вдъхновени от Денша, останалите хора от чата също се осмеляват да (съжалявам за повторението) излязат от черупките си.

Актьорите бяха чудесни. Ито Ацуши в ролята на Денша беше невероятно мрънкало. В началото, щом започваше да хленчи и подсмърча, ми идеше да вляза в монитора и да го ошамаря, но постепено се очовечи и си пролича колко дълъг път е изминал.

Ито Масаки в ролята на Хермес е невероятно изящна и ми хареса повече от актрисата в игралния филм.

Два невероятни и любими образа са тези на мъжемелачката Джинкама-сан, която преследва всичко в панталон, а в свободното си време издевателства над свития Денша, и на ресторантьора Сакурай, който е влюбен в Хермес и все се опитва да й се обясни, но грандиозните му планове винаги се провалят по невъобразим начин.

За фенките пък са добавени един много секси Мокомичи Хаями и престъпно сладкия мизантроп Огури Шун, за когото си признавам, че щом се появеше на екрана не смеех да мигна, да не взема да изпусна нещо.

Сериалът има два спешъла, които също си заслужават, макар че и при двата, сюжетът ме караше да повдигам вежди. Слава богу, играта си беше на ниво и на някой моменти така съм се смяла, че трябваше да спирам филма.

И накрая, преди втория спешъл, има заснет и игрален филм с друг актьорски състав. В ролята на Денша е Такаюки Ямада и в последствие, когато разбрах, че той е същия актьор играл Серизава в "Гарваните" ми беше доста трудно да го повярвам. Просто е много различен, в добрия смисъл на думата.

Така че, ако някой се чуди какво да гледа, нека опита с Densha otoko. Не мисля, че ще се разочарова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

История по истински случай как един смотльо спасява едно арна мома във влака :) Звучи добре, обаче .... ма много смотан тоз главния герой, направо ми потроши нервичките :((( Пък момата една такава хубава, ефирна, се носи като привидение, с едни плавни движения, все едно на три лексотана :) Бррр ... Аз най-вече се радвах на останалите шемети във филма, основната история мн ме дразнеше ... сори за отрицателния коментар, но просто не се сдържах. Най ми хареса 12-та серия, алтернативния финал, може би защото смотльо не го даваха много, а наблегнаха повече не останалите, което си беше добре. Горките хорица, толкова съвети му даваха, а останаха някак си анонимни. То верно във форума си е така, ама можеше малко повечко да ги дават. Имаше и хубави моменти, не е съвсем лош сериала. Наблегнаха на живота на самотниците, силата и волята да направиш нещо съвсем нормално за останалите хора, но доста трудно за теб самия. Хареса ми как без да се познават хората във форума си даваха съвети, радваха се и плачеха заедно. Страдаха един за друг. Наистина добър замисъл и страхотна история. Ама много смотан главния герой :) Сигурно би ми харесал, ако го бях гледала само веднъж. Който е претръпнал на лигави момченца дето само ревът и си кривят физиономията може и да го хареса.

Densha%20Otoko%20-%2008%20-%2022.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмичката е повече от чудничка!

Изключително мн ми хареса.

Сега съм на 9-ти еп и с голяма жалост забелязвам че последните 3 епа не са преведени...

Кога да очакваме превод??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега съм на 9-ти еп и с голяма жалост забелязвам че последните 3 епа не са преведени...

Кога да очакваме превод??

Дали не са преведени? Я хубаво виж ТУК!

По-късно днес и спешълът ще цъфне.

А принципно преводи има тогава, когато някой му се накефи да го преведе.

На мен ми костваше страшно много нерви, дори само да го огладя...

Тоя сополан не спря до финала да заеква и точи сълзи и сополи, пък другия му побратим с прекрасните си "умозаключения", въртенето на очите, смъркането с нос... явно имаше умствени увреждания. Не ми беше смешен, дори като снасяше яйца...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поста ми беше малко преди да ги качиш.

Видях и ги изгледах още щом ги качи ^_^ за което много благодаря!...

Я се коригирай пак, че то си има дати кога съм ги качила ;)

Радвам се, че поне един го е харесал този сериал...

уау, аз ли нещо гледам с друго око :blink:

Разбирам я цялата идея за затворените и обсебени маниаци, живеещи в свой свят, че така е по-лесно, ама тия несретници не могат да избягат от детинството си...

Чудех се за скучаещите самотници в този форум! А, бе, нЕмат ли работа тия хора? :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като прочетох в началото последните 3 непреведени и изтръпнах :) Ама гледам разбрали сте се :) Мрънчо и аз не го харесах, споко, като гледам 2 на 2 са мненията :) Нищо против самотни хора, ама смотаняци като тримата глупаци тук.... просто ми дойдоха в повече. Благодаря на всички положили усилия по превода. защото иначе хич нямаше да му обърна внимание. От всички герои май най ми допадна хишницата Джинкама и как не им цепеше басма. Другия който много ме забавляваше беше ресторантьора. Горкия какви ги мислеше, а какви ставаха всъщност :) Наруганото камилче :lol: Жалко, че Огури и Мокомичи бяха само фон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такава е реалността.

И такива смотаняци има много. И ще стават все повече и повече, според мен, разбира се.

Но, какво да се очаква, след като жените

решихме да се правим на силни, също като Джинкама

и не им "цепим много басмата".

Както и да е, филмчето ми хареса.

Поднесено е много забавно. И актьорите се справиха много добре.

 

Подкрепа:

"Аз не зная името ти!

Не съм виждал лицето ти!

Може да съм ти й приятел!/Но, на кого му пука

И тази песен е за теб-

Светът казва - това е любов!

 

Резултат:

"Ако не бях го направил,

аз...

нямаше да я срещна...

Ако не бях го направил,

аз нямаше...

да се уважавам...

И най-важното...

нямаше да срещна такива

изключиелни приятели, като вас."

Как, и доколко ще се възползваш от една подкрепа,

и ще съумееш ли от тук насетне да се справяш с всичко сам,

всичко това зависи изцяло и единствено от теб самия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчаках да го преведете, за да почна да го гледам. Обаче в момента съм на 2-ра серия и не знам дали ще издържа още дълго всичкото това "хленчене" или направо да мина на последната серия. Много ме зарадва участието на Огури Шун, изглежда много сладурски ;). Сигурно, за да докажат, че не само смотаняците са самотници, а е въпрос на избор.

Е да това с детелината беше запомнящо - да намериш 4-на детелина и да я накъсаш, наистина трябва да си много смотан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се , ама има ли някакъв друг начин да го сваля.Нямам достъп до sharebg а в zamunda няма seed-ери.

Има го тук, тук и тук.

В два поста преди твоя също има линк. А и сийдъри в посочения от теб тракер има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау. Не намирам по-точни думи за да опиша сериала. Рядко малоумен си беше. Не знам как са смукали от пръстите си, че да раздуят историята в 11 епизода. Повече от кошмар, Първите 3-4 вървяха, но си признавам, че след 4-ти ми стана тягостен, скучен и безобразно глупав. Много, ама изключително много ми идваше "емоционалното" олигофренясване на форумците. ТО не бяха чупки и стойки, то не бяха крясъци и физиономии, които ми се сториха повече от кретенски. Изключително дразнещо, поне за мен, А тоя тип с Подробностите, просто така ми бъркаше в нервичките, че едва се стърпях да не си забода вилица в окото. Просто нямам думи, страхотно куц сериал. Изключително се чучдвам, на собствената си воля и нерви, които ми позволиха да догледам това "чудо" на филмовата индустрия.

Накратко, Влакчо беше супер загубеняк, но пък поне изглеждаше мил и имаше някакви наченки на логично мислене. Мадамата беше най-хубавото нещо в целия сериал. Много приятна женица, нищо, че постоянно тръпнех в очакване за момента в който ще колабира и ще строполи на земята финото си телце. Много изнежен вид вади бре, чак за болнава я помислих с това треперещо гласче. Но пък не мога да им отрека че бяха забавна двойка. Само едно ми е чудно, ако мацката вземе та се повреди нещо, Влакчо дали ще се сети да се обади на Бърза помощ, или ще пита първо във форума?!! Абсурда граници няма.

 

И понеже не пожалих сериала откъм критика, сега да кажа и нещо хубаво. Саундтрака беше страхотен. Единственото нещо, което ме крепеше, и ме караше да дам шанс на сериала отново и отново.

 

P.S. Направо се чудя как Огури Шун се е навил на участие (то пък едно участе беше...) Някой беше споменал, че избора му на роли е катастрофален... Да, вече схващам идеята.... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...