Jump to content

Recommended Posts

poster.jpg

 

 

ШАОЛИН


AsianmediaWiki

Година: 2011
Жанр: Екшън, Драма
Режисьор: Бени Чан
Сценарист: Алан Юен
Държава: Хонконг
Език: кантонски, мандарин
Продължителност: 131 мин.

Актьори:
Джаки Чан като Готвачът
Никалъс Це като Цао Ман
Анди Лау като Хао Дзие
Фан Бинбин като жената на Хао Дзие
У Дзин като Дзин Нън
Ю Шаоцюн като Дзин Хай
Син Ю като Дзин Кун
Юе Хой като Абатът
Хун Йен Йен като Соу Сян Ту

Инфо: Китай е потънал в конфликти, а враждуващите военачалници се опитват да увеличат властта си като нападат съседни страни. Окрилен от успеха на бойното поле, арогантният военачалник Хао се присмива на учителите от Шаолин, след като е убил един от противниците си в храма. Но възгордяването винаги предшества падението. Когато дясната му ръка, Цао Ман прави опит да го убие заедно със семейството му, Хао загубва дъщеря си и е принуден да потръси убежище при монасите. Но заради продължаващите граждански вълнения и издевателства срещу народа, Хао и учителите от Шаолин са принудени да предприемат действия срещу злите военачалници...



Снимки:

 

1337365986.png2277996369.png6279509474.png



Сваляне:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за вас, но аз чакам този филм от доста време! Играят много добри актьори и се надявам да се е получил добър филм... :) Дано поне английските субтитри не се бавят много, че Никълъс Це не съм го гледала от доста време, пък участва и още един любим актьор - Wu Jing. :D Вече нямам търпение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали скоро ще се появи, пълната версия на филма и субките към нея.

Че имаше доста отрязани сцени и доста непреведени субки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми филма. Имаше от всичко по малко и добре премерено. Въпреки сериозния тон Джеки Чан естествено успява да вмъкне шеговита бойна сцена. А това е българската следа във филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По всички трейлъри и допълнителни информации за този филм, имаше нещо, което ме обезпокои - доста звезди на едно място Andy Lau, Xin Xin Xiong, Nicholas Tse, Wu Jing, Xin Yu and Jackie Chan - започнах да се притеснявам какво ще се получи от толкова много тупалков добитък на едно място. Както подсказва заглавието действието се развива за и около манастира Шао Лин в едно от многото му унищожения през годините.

 

Монасите бяха налице, лошите също, имаше декори, ефекти, но някак си края го бяха едва ли не направили за прослава на Буда и неговото учение, малко прекалено мелодраматично ми дойде, освен това се постараха да има доволно количество трупове от добрите, и за капак бойна сцена на дядо Джеки, която си беше типично в негов стил - малката му роля беше изпълнена подобаващо, но е малка понеже в същото време той се занимава с още три продукции, една от които е "Доспехите на Бога 3", но за жалост под режисурата на Станли Тон - не знам какво ще се получи.

 

Но да се върна към шаолинците - имаше достатъчно добри сцени да ми напълнят окото, имаше и такива малко ненужни, но със сигурност пак ще го гледам, понеже няма как да мине само с едно гледане - имаше толкова много моменти, които заслужават повторен оглед и удоволствие :)

 

Бойните сцени (особено във втората половина) са доста добри и ми напомниха за куп филми от миналото и дори и младия Nicholas Tse показа завидни умения в бойните сцени (впоследствие разбрах, че е прекарал около година в интензивни тренировки за тази роля), за което получава моето одобрение (малеее как го казах все едно съм ебати експерта и критика).

 

Интересен филм, който бих препоръчал на всички фенове.

 

8/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И този филм с мъка го изгледах. Просто скучен. Даже не ми се пише по-просторен коментар. Къде са онези страхотни кунгфу филми от предишните 10 години? И китайците ли се комерсиализираха като американците... Мъка ми е. :(

 

Лична оценка: 6/10.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса, макар за жалост да имах изтеглен сигурно още първия рилийз, а почнах да го гледам вчера. Мъкааа, половината субтитри гласяха 'непреведен текст". На средата на филма вече не ми издържаха нервите, обиколих да търся други субс и чак след няколко часа Замунда пуснаха нов рилийз с нормални субтитри. Т.е. до средата не разбрах, кой кого и за какво.... Бойните сцени и тренировките са ИЗПИПАНИ. Джеки чан също ми хареса, (освен негй друг китайски актьор не познавам), тоя човек във филмите си успява от сериозни неща да направи смях, като нещата останат сериозни. Неговият бой ми хареса особено. Сцената с Буда не ми се видя толкова "пропагандна", както някой сподели преди мен. Струва ми се че е стандартна. Поне преди време, като бяха на мода филмите за 2012 имаше един (мисля тайландски) филми, там имаше такава сцена - един човек спаси деца и попадна насред цунамито, заливащо град, на брега на който имаше гигантска статуя на Буда (предполагам) с вдигната ръка и обърната нагоре длан. Когато вълната заля статуята догоре, краката й се откъснаха от потъналата земя, статуята тръгна да се издига над водата (?!-все едно не е каменна) и дланта на бога "хвана" спасителя на децата и го издигна над водата и го спаси. Така, докато гледах последния бой в Шаолин - точно за този филм и тази сцена се сетих.

Най-много обаче ме потресе историята, че бели са взривили нарочно храма. Ясно е че са отмъквали - музеите са пълни с какво ли не. Но все пак да взривиш нарочно храма.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Ragnos: Вярно твърдение, старите кунг-фу тупалки на Shaw brothers или дори ранните продукции на Golden Harvest, както и продукциите на Sammo Hung до '84-та година са много добър пример за класен бой и прочие, но все пак трябва да дадем и подобаващото внимание на новите продукции - е, последната която ме впечатли доста бе Gallants (ако не си го прегледал - го намери - филмчето е нещо като tribute към олд-скул тупалките) и Legend is Born: Ip Man (въпреки предсказуемостта си).

 

А относно "Шаолин" - пуснах мнение по-горе - не смятм, че е обективно, но не е съвсем негативно като твоето :)

 

Поздрави

 

Кирил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Legend is Born: Ip Man го гледах и съм съгласен с теб, Gallants го чувам за първи път. Прави ли ти се тема за него?

 

Относно Шаолин изказах собственото си мнение и не претендирам за обективност. Боят както винаги беше на ниво, но като се има предвид, че дори в най-нискобюджетнике кунгфу филми от 80-те и 90-те боят почти винаги е най-големият плюс на продукциите, това не бива да ни изненадва. Друго ме разочарова в лентата. Сякаш режисьорът си беше поставил няколко много смели цели, които не изглежда да бяха докарани до завършек. Персонажите на героите бяха разгърнати твърде вяло и след като ги убиеха или смачкаха, емоцията у мен оставаше нулева или клоняща към нулата. Финалът ми докара едно чувство на неудовлетвореност от начина, по който бях прекарал 2-та часа.

Също като в холивудски продукции като "Битка: Лос Анджелис". Отиваш на кино и след като са ти изкъртили каската от взривове, кютек и ефекти, си казваш "Баси здравия филм", но ако ги гледаш на 15-инчовия монитор, се чудиш в каква поза да седнеш, за да не заспиш от скука. Преди, това не ми се случваше, когато пуснех някой филм като "Shaolin Intruders". Където действието зациклеше, те скъсваха от дебелашки хумор, където главният герой се биеше - още малко ти идва да скачаш и да свиркаш за него. Такива работи. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Субтитрите бяха голяма боза (на мен не ми трябват (Джеки Чан ми е майка (Анди Лау ми е вуйна) ),но накрая излезнаха яки (за субтитрите говоря),но както казах на мен така или иначе не ми трябват,защото кантонския ми е трети роден език (след Ганайския и Естонския).Но филма е МЕГА ЯК,нямаше такава сцена с тиган в никой друг филм ! И накрая плаках...отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае имаше кютек с тиган за юфка,какво повече да искате ? Прекално вдигнатата летва ограничава кръгозора,свалете малко и ще видите какво е наистина филма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае имаше кютек с тиган за юфка,какво повече да искате ? Прекално вдигнатата летва ограничава кръгозора,свалете малко и ще видите какво е наистина филма :)

Ами филма е просто ''out of this world'' Джаки Чан + Анди Лао+ Николъс Це.... какво може да иска повече човек. :lol: :lol: Поне краля на кантопоп-а май започна поредица след ''Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame '' да няма слаб филм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...