Jump to content

Kamen Rider W (2009-2010)


ukio

Recommended Posts

spacer.png

Kamen Rider W / Kamen Rider Double
Излъчване: September 6, 2009 - August 29, 2010
Държава: Япония
Епизоди: 49 (всеки по 24 мин.)
Жанр: токусатсу (този формат включва истории за супергерои, в които има специални ефекти)

Инфо

Откривам райдърския сезон с поредицата, чието излъчване току що завърши по екраните в Япония.

spacer.png

Герои и актьорски състав
Райдърският тим

* Суда Масаки дебютира в образа на мистериозния Филип / Kamen Rider W / Ciclon. Той пази цялото знание на човечеството, но е изгубил собствените си спомени през Begin night, която слага начало на настоящата история. Паметта на Филип е истинска библиотека, където се съхранява ценна информация, която може да бъде достигната само чрез ключови думи.
Хлапето е невероятен гений, притежаващ интелекта на L, визията на Питър Пан и реакциите на извънземно същество. Омагьосваща роля за Суда Масаки!
Любима фраза: “Boku-tachi wa futari de hitori no tantei sa!” We are the 2-in-1 detective!
* Рен Кирияма е Шотаро Хидари / Kamen Rider W / Joker, half boiled детектив, чиято основна цел е да защити град Фууто от набезите на Допантите. Той е другата половина на Филип, с когото действат в екип, откривайки ключови думи за неговите издирвания.
Любима фраза: "Saa, omae no tsumi wo kazuero! Now, count your crimes!"
Рен дебютира като аткьор през 2008г, в ролята на Бунта Маруй от Риккай, в мюзикъла Принцът на тениса (Тенимю).

Подкреплението
* Хикару Ямамото се появи на филмовата сцена, благодарение на ученическата драма Watashitachi no Kyōkasho. Тук тя играе Аки-чан, истинската наследница на детективската агенция, в която се подвизават Шотаро и Филип. Невероятно весел образ, поредното чудесно попадение в райдърския екип. Аки-чан е чиста душа, която се впечатлява от всяко ново приключение.
Любима фраза: "Atashi kiite nai!"
* Мунехиро Киномото е Камен Райдър Аксел. Той е човек на действието. Работи в сътрудничество с полицията под името Теруй Рьо. Останал без семейство, благодарение на сблъсъка с един от най-силните допанти, Рьо е готов на всичко, за да намери възмездие.
Любима фраза: "Ore ni shitsumon suru na!" Don`t ask me questions!

Опонентите
* Семейство Шинозаки представляват противниковя отбор. Любопитна фамилия с интересни членове, към които се присъединява Кирихико Судо (в ролята Юки Кимисава, познат ни от Mei-chan no shitsuji).

Що за чудовища са Допантите?
В малкото градче Фууто хората живеят спокойно и хармонично. Въпреки това, семейство Сонозаки продава загадъчни устройства, наподобяващи USB, наречени Гая спомени на престъпници и други заинтересовани лица, които ги използват, за да станат Допанти. Неуловими от полицията, тези чудовища извършват безнаказани прастъпления.

Полицейският екип
Закъде е райдърският състав, без представител на Д-бойс? Този път изборът е паднал върху Шинго Накагава, който придава комична окраска на разказите. Маки и неговият партньор не са лишени от желание да помогнат на нуждаещите се, но това не винаги се получава.

Допълнителните образи и постоянната динамика на действието усложняват интересния сюжет на сериите. Перфектен начин да се привлече вниманието на съвременните деца. Развитието на героите е налице. Много гостуващи актьори, обрати и изненади водят зрителя през лабиринт от истински човешки емоции.
Стилът на поредицата е детективски. Разказите се водят от гласа на Шотаро, който старателно записва всеки случай на допотопната си машина.
Henshin!

Любопитно
* Домът на семейство Шинозаки се подвизава в сградата на Токийския Национален музей

Линк
TV-NIhon са превели всички хейсей серии за маскирания ездач.

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 12 епизода и големи перипетии с това гледане значи. Навсякъде онлайн качено с HD качество, а компютърът ми е стар и ми накъсва видеото, а в тракера на Тв Нихон качените серии са с по 3 сийдъра и немога да ги изтегля. Евала най-накрая намерих сайт от който да го гледам и да не е с HD качество, защото все пак съм си упорито същество(нали съм зодия Телец :28558: ) та успях да го гледам нормално без да го спирам за да ми се изравнява звука и картината.

Та по темата. Голям смях пада и тука.Трима толкова различни по характер хора работят в една детективска агенция. Как са успели да ги измислят тея шемети незнам. :lol2:

Много си се смея с Филип-кун и неговите теории. Като тръгнеше да ги развива

си изписваше всички дъски, че някой път и по стените тръгваше. Зарадвах се като видях, че имаше изписано и на кирилица по дъските му. Май че беше на руски, макар че ми се стори повече като наша азбука не съм сигурна. Много се смях на теорията му от епизод 11 "Защо глупаците не настиват?"- "Защото не се стресирват" :282: В началото като го даваха, че не излиза си мислех, че ще е някое хикикомори, но после пък се разбра, че не излиза за да не го хванат. Много е сладък с тея две фибички дето си слага в косата и с дългите жилетки дето ги носи :wub:  Имам чувството, че ще е свързан по някакъв начин със семейство Шинозаки. :ph34r:

 

Шо и той е готин образ. Опитва се да спаси всички в града без значение какви са. Надявам се по нататък да покажат повече за миналото му и как е почнал да работи за бащата на Аки-чан. С тая шапка дето се разкарва е много готин. :P Рен Кирияма съм го гледала в Switch Girl и образа му тук е толкова различен. Та чак немога да му свикна.

Обаче за мен най-готиния образ тук си остава Аки-чан. Такъв шемет е. :lol: Шо вечно си има главоболия с нея. А тоя

зелен чехъл дето непрекъснато го разкарва голям смях пада особено като удари някого с него. :282: Много се смях на 5-та серия, когато ходеше след Филип и се опитваше да му махне кофата от задника :rofl: А после как се зарадва като падна. :28558: Чудя се как ли ще реагира, когато разбере, че баща й е мъртъв? :mellow:

 

Интересно ми е и семейство Шинозака от къде произлиза. От къде са дошли и как са почнали да произвеждат Гая мемори.

Надявам се сценаристите да задълбочат до там и да не ми остават въпроси без отговори както беше с Киба. И да не утрепят някой излишно че :nunchako:

 

П.П. Интересно ми е какво ли пише на чехъла.

П.П. Останах учудена Суда Масаки колко мъжествен глас има :blink:

П.П. Укио, то че ентусиазъм имам, имам си го и то в излишък. И как няма да го имам при наличието на такава готина поредица(да не забравя и готините главни :inlove: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си се ориентирала в обстановката. На верен път си по отношение на Филип-кун.

Мисля, че нямаше големи сътресения до финала, освен тези, свързани с миналото на главните, но аз истински съжалявам за това, че сценаристите не обърнаха повече внимание на Кирихико  - един герой с голям потенциал, който беше изоставен по пътя.

 

П.П. Ние като гледахме сериите, ги качвахме в bgshare, но днес всичко е изтрито вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След перипетиите, които имах с гледането най-накрая изгледах и тази част. Нарежда ми се сред фаворитите макар тази да ми е само 4-тата райдърска серия. :) И в тази част като ООО си умрях от смях.

 

 

Писах аз предния път като изгледах 12 епизода и то още на следващия започнаха да разкриват кой е Филип-кун, макар едва в 38 официално се разбра кой е. Хич и не очаквах да е бил умрял. Не разбрах как са го съживили само ще са го казали в един от онези моменти, когато котката търсеше внимание и съм се поотплеснала от екрана :lol2: Судачи направи страхотна роля като се има предвид, че е бил дебютът му.Дълго време няма да забравя Филип-кун определено.

Много се смях и с Шо и с неговият hard-boiled детектив.Как си търсеше вниманието на всяка готина жена, която влезе в агенцията :lol2: С Филип-кун са противоположни характери, но пък страхотен тандем. Много се смях на серията, когато състариха Шо. Хаха и как караше полицая да го разтрива :D Единствено се ядосах, че не дадоха повече за миналото на Шо, макар че го и очаквах де <_<

Най-готиният образ в сериите за мен си остава Аки-чан. Такава луда глава е. Шо само главоболия си имаше с нея. Помня серията, в която отиде да прислужва в семейство Сонозаки каква беше реакцията му. :lol: Зеленият чехъл дето непрекъснато го разкарваше и удряше "жертвите" си беше култов просто.

Рьо в началото никак не го харесах и най-вече ужасният му характер обаче после слава богу се пооправи. Вярно че за характера му имаше влияние и смъртта на родителите и сестра му, и желанието му за отмъщение. Слава богу осъзна кое е най-важното и успя да победи доктора. Хаха, че дори имаше наченки на романс между него и Аки-чан, а това съвсем не го очаквах. Все се оплаквах, че не събират някои от героите и ето на :896767:

Да укио беше права за Кирихико. Герой с голям потенциал, а го пратиха у третата глуха. За какво им беше да го измислят като герой при положение, че го убиха и то толкова рано в сериите. Е накрая поне разбра, че обича града повече от това да е приет в семейството на жена си.

В един момент ми идваше направо да застрелям всички от семейство Сонозаки. Как можаха така да се отнасят с Филип-кун. Вярно че е умрял един път, но да искат да го убият и втори това вече ми дойде в повече. Да жертваш сина си, който веднъж си върнал от мъртвите само да дадеш на дъщеря си по-голяма сила ей тва не го разбирам. Баща му се покая накрая, но беше късно.

Мале така плаках на 48 серия когато Филип-кун изчезна. Че и Шо се разплака :cry: Мислех си, че така ще приключи обаче се усетих, че има още една серия. Хубаво беше, че накрая Уакана се разкая за всичко и преостъпи тялото си на брат си, защото не можела да гледа Шо тъжен :28558: Как се зарадва Шо, когато се появи Филип-кун и тръгна да го прегръща. И Филип-кун пак го избъзика, че държанието му не било hard-boiled :lol2:

Само не успях да разбера Уакана тялото си му го е преостъпила веднага след като е изчезнал или година по-късно.

Много ми харесаха ей в тая серия

 

 

И оригиналната песен е хубава, ама повече ми харесва как я пеят двамата :wub:

 

 

 

 

Продължавам с Den-O да видя как се е справило и другото икономче :P

 

П.П Докторът има гласът на Кисаме от Наруто. Явно той ще го е озвучавал :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да го напиша и тук, понеже някой фен може да не е научил, че Филип-кун вече е женен. Доколкото помня, той е третият от новите райдъри, след Дикейдо, който прави тази крачка (преди него се ожениха Дикейдо и Бийсто).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...