Jump to content

Silver_girl

Recommended Posts

82074l.jpg

Жанр : Шонен, Свръхестествено
Продуцент : A-1 Pictures
Държава : Япония
Година : 03.10.2008 till 2009
Времетраене : 24 епизода по 24 минути

MAL

Резюме : Анимето е базирано на шонен мангата от Тобосо Яна.
По време на Викторианската епоха, в покрайнините на Лондон, се намира имението на една от най - влиятелните фамилии - Фантомхайв, които винаги са били верни помощници на кралицата. Осиротелият господар на имението е 12 годишният Сиел Фантомхайв, а негов иконом е Себастиян Михаел. Без никакво съмнение, той е изключително начетен и интелигентен иконом, който има перфектни маниери, а също така владее и бойни изкуства. Да не говорим, че е демон, на който Сиел е продал душата си, за да изпълни последното си желание на този свят - да отмъсти за смъртта на родителите си.

Лично мнение:
Фото материала според мен говори много повече, от колкото, каквото и да е описание. За почитателите на анимета от сорта на Death note, D.Gray-man и разните окултни такива, които се появиха през това лято. Има леко библейска линия що се отнася до напрегнат бой между ангели и демони; малко яои, и доста напрежение. Абе, добро е анимето - след първи сезон ти се иска още.

 

____________________________________________________________________

 

412217111-10228792564753351-372898340242

 

Kuroshitsuji Movie: Book of the Atlantic / Черният иконом: Книга за Атлантика

 

Тип: Филм (2017)

Младият граф Сиел Фантомхайв има нова задача – да тръгне по следите на мистериозна организация, за която се твърди, че връща мъртвите към живота. За да разбере повече, графът, придружен от верния си иконом, трябва да се качи на луксозен круизен кораб…

 

Линкове към филма:

Туктук и тук

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето беше поразително добро! Плени ме изискаността на героите, мистериозната обстановка и красотата на рисунъка в него. Въпреки, че вторият сезон поизгуби стилната линия от предходния замисъл, началото и краят бяха отлично създадени.

Обожавам истории, които да препращат зрителя към различни епохи и събития от миналото. Митологичните заемки и безбройните нишки, които сюжетът разгръщаше бяха съчетани много умело с криминален оттенък и лека комедийна нотка, която към края логично беше трансформирана в тъга. За тази идея свидетелстваше и промяната в песните, особено след средата на първия сезон, когато ендингът беше сменен с Лакримоза на Калафина. Мелодията на това чудно трио внесе такава скръб в душата ми, че въздействието й все ще е живо в мен. Началната песен на Sid - Monokuro no kiss, също се помни.

Изследванията ми върху това аниме доведоха до доста интересни разкрития.

В него са закодирани исторически достоверни събития. Различни литературни персонажи също шестват из кадрите на лентата. Действието се развива във Викторианска Англия. Дори можем максимално точно да определим годините, в които са заключени някои от епизодите. В тях се открива даже известна последователност.

 

1 - Историята от 4-5 серия включва фиктивният образ на Джак Изкормвача, който е извършвал своите убийства през 1888г.

2 - Баскервилското куче - демоничното създание е било локализирано през 1889г.

3 - Едно историческо име са прокрадва в еп. 9 - това на William Henry Fox Talbot, бащата на фотографията

4 - еп.11 - в мелодията, която си тананикаше куклата-убиец откриваме известната песничка, наречена London bridge is fallin.

 

Това идва да ни подсети за евентуалният финал на анимето (мостът, създаден от демони се срива при битката между акума и Аш), което обаче, е доста трудно да се предвиди на този етап от историята.

 

5 - Айфеловата кула е построена през 1889, а Световното изложение в Париж се е състояло между 6 май и 31 октомври 1889г.

6 - Големият Лондонски пожар е намесен в сюжета. Въпреки, че той е станал през 1666г., мястото му в това историческо време не е нелогично. Още повече, че в годината 1666 откриваме цели 3 шестици.

Имена и литературни герои

1 - Фауст на Гьоте - отношенията между Сиел и Себастиян много напомнят на тези между Фауст и Мефистофел. Сиел продава душата си на дявола, за да получи отмъщение

 

 

Kuroshitsuji 2

Начална песен: The Gazette - Shiver

Завършващи песни: Yuya Matsushita - Bird

Kalafina - Kagayaku Sora No Shijima Ni Wa

Във втория сезон имаше нови персонажи и в началото стоеше голямата неизвестна, дали Себастиян и Сиел ще участват като герои? Първата серия даде отговор на този въпрос с появата на тайнствения непознат с куфар в ръка в имението на Алоис Транси. Старите образи се поизгубиха, а новите не бяха толкова ярки и изразителни, за да спечелят напълно симпатиите на зрителя.

Еп. 2 задържа интереса ми, благодарние на Белият елен, който се смята за отвъден посланик. Огромни древни фигури на подобни животни все още могат да се видят на някои хълмове в Англия.

Еп. 5 - балът в имението на Транси ни поднася различен звук, зад който се крие Грегорианското литургическо хорово песнопение, станало популярно на Запад през 7 век. Успоредно с Queen of thr night, можем да чуем мотиви от друго класическо произведение - Storm на Вивалди.

Еп. 6 ни среща с дяволският инструмент - Армоника, датиращ от 18 век. За него се смята, че обърква мислите на слушателите и ги довежда до лудост.

Еп. 7 представя т. нар. Макабра - литературни творби с мрачна, злокобна атмосфера, акцентиращи върху символите на смъртта и характерни за готическата култура. Перфектен избор за подобно аниме.

Финалът ни показа Кулата-символ, лабиринтът и загадките-препядствия, през които трябва да се изправят героите, за да достигнат целта си.

Сезон 2 - Линк

 

Мюзикълът

Историята може да се похвали с 2 сезона на голяма сцена. В първия мюзикъл участват, както много от познатите ни персонажи, така и нови лица.

Вторият стейдж обръща по-голямо внимание на шинигамитата (Грел, Ronald Knox, Eric Slingby, Alan Humphries, William T. Spears, Undertaker).

http://www.youtube.com/watch?v=-1yViMGEmUM

http://www.youtube.com/watch?v=hSUkEhseRGU&feature=related

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не ме свърта на едно място, да си напиша и тук, че тази година ще правят филмова версия на анимето. В ролята на Себастиян ще бъде Хиро Мизушима. Останалите актьори още не са избрани.

Инфо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О! :blink: Сериозно ли? Това аниме е едно сред любимите ми и държа да го видя реализирано и като филм... Мога ли да попитам кога ще излезе и съответно ще бъде ли преведено на български?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още няма нови подробности около филма. Дори не е сигурно, че Сиел ще участва като фигура в историята.

Затова пък се решиха през май да правят повторно втория мюзикъл, с почти изцяло сменен каст. Сценичните версии са великолепно пресъздадени. В Япония вече стана навик популярни анимета да се адаптират успешно в театъра.

Тук можете да ги гледате:

Линк

Kuromyu 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези, които следят аниме темите - известен е и вторият главен герой във филма. Всъщнос, той е тя, понеже на мястото на Сиел ще се появи негова потомка. Горики Аяме е актрисата, която ще я изиграе. Надявам се да не прекалят с нововъведенията и скоро да обявят целия каст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах, не знам дали някой го забеляза (ако изобщо някой го гледа ^^;; ), ма реших все пак да го спомена.

 

Та, гледаме вчера новия сезон на Falling Skies по ТВ с майка ми и брат ми и по едно време слушам аз нещо от рода на:

(цитирам по памет, че ме мързи да търся точните реплики XD)

 

Girl: So, he's a butler?

Бен(джи): Yes.

Girl: From 19th Century England?

Бен(джи): Yes.

Girl: Fighting what? Grim Reapers?? With his 10 year old master?!?

Бен(джи): He's 12. Look, it's Manga. (*smirking*)

Girl: Don't know what it is, but It's weird.. Give me some plain old superhero
any old day.
Бен(джи): No, no, no. You can't compare
comic books to Manga. (Хахах, :up: )

....

Me:  Lol, ако не говорят за Курошицуджи, та на! Totally, Себасчан и Сиел!

Брат ми: Манджа нърд такъв!! XD (lol)

Майка ми: .......... (тя и без това не разбира английски /от манДжа пък  още по-малко/, така че не схвана нищо.. и по-добре :28558: )
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на Меги, вече имаме клипче с първите кадри от филма. Насладете се!

Все още съм в голямо недоумение за останалите герои и актьори. Нищо не дават за тях. Поне Грел да покажат!

http://www.youtube.com/watch?v=O92gIljEW_I

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и трети сезон ще има. Доста се забавиха с него. Третият сезон ще се казва Kuroshitsuji: Book of Circus и излъчването му ще започне Юли 2014. Повече инфо тук и тук

Официалния сайт на анимето (за който разбира японски :896767: )

Ах, да идва по-скоро юли. :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-ви сезон. Ангели и демони в странен ракурс:.) Жив сценарий и лек намек за БЛ. Забавно е ти идва да философстваш. Защо ангелите бяха лоши а демоните добри?

Остава много загадъчно докрай. ( Не само заради субтитрите :28558: )

Може би е създадено за момичета, но в никакъв случай за деца. :)

Игралният филм дори не се доближава до идеите и замисъла на фантастично развихрената мисъл на автора.

Трети сезон - тук.(2014)



 

481054c2ca65549d.jpg02a63774d0d7e177.jpg

1e80f8c6ed83639a.jpg491be68da351f39f.jpg517aa886d7e53d7f.jpg8307658ee8e90a0f.jpg

9a85dd9d127b9ebf.jpg0ed519cbecbaff32.jpg

 

Буквалният бг превод на 1-ви сезон ще ви разсмее яката.:) "Аз съм просто един проклет иконом!":) :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, и аз да се излъжа да гледам едно аниме. Щом свикнеш, че демоните да добри, а ангелите- лоши и, че един еквивалент на всемогъщия Свети Михаил може да слугува на едно момченце, дори е забавно. 

 

Съвсем честно,  леееее-ките намеци за БЛ са нищо, в сравнение с пълното обръщане на християнския ни светоглед, или нека да кажа, по-скоро интерпретацията на японците за западна религия. Когато и да се намеси такава тема, резултатът е само един - БРУТАЛЕН. Очаквайте истинска касапница от страна на ангелите и пълна самоотверженост от страна на демони. Май, както се убедих и от корейски филми, християнството хич не им се отразява добре..

tumblr_mx8yklskMY1rzmlhbo10_1280.png

 

Но след като изгледах първия сезон, изпитах удоволствието да се потопя във Викторианска Англия, без дори да излизам и да помечтая за "един проклет иконом"  :28558:

 

Тъй-като е първото аниме което гледам, не смея да му дам оценка, освен собствена лична, от порядъка на "годно за гледане без алкохол".

 

Станах и свидетел на най-красивата смърт на екран.

 

Приятно гледане! Заслужава си!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=oihy_0oC-yE

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега е мой ред да ви зарибя по мюзикълите, понеже няма по-добра адаптация на това аниме от сценичната. И като стана дума за Грел, само един човек на света може да влезе в неговата кожа.

П.П. Рагнос не знае, какво изпуска. Какви ти БЛ отношения в тази черна комедия? Вярно е, че във втория сезон се опитаха да вмъкнат подобни заради зрителите, които незнайно защо искаха да гледат такова нелепо нещо и именно заради това сериите поизгубиха от чара си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна трета част!

 

Пак се движих по българско време, заради нея. Оказа, се че има и много силно значение -  хората са по-демонични същества и от най-големите демони. Не е ли така?

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ohm32uZ-y2s

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не знам що за съвпадение е това, но днес относно работа, прочетох историята на един център за деца, с които работя, и една снимка по някакъв невероятен начин ми напомни за Корушисуджи и за лорд Кевин от Книгата на Цирка.  А спомняте ли си за Оливър Туист?

 

Институциите, били те на религиозна основа или на каквата и да е друга, когато са замесени пострадали деца, особено такива, които са не само физически, но и социално отхвърлени от обществото винаги са ме изпълвали с чисто чувство на ужас. Няма да ви давам и пример с децата, които са от смесена кръв - аборигентска и бяла  - и как се е отнасяла бяла католическа Австралия към тях не до преди дълго. Само ще ви подскажа малко – Rabbit Proof Fence. Друг жокер е историческото събитие, когато премиера на Австралия – Джон Хауърд се извини на всички аборигени за колектичните щети нанесени на тези деца, които се днес се наричат“открадното поколение“.

 

Организацията, с която работя е изключително хуманна и помагат на деца, които са претърпели насилие от възрастен, на когото са имали доверие да поемат наново пътя си. Няма и помен от лоши намерения – дори напротив – но винаги ме побиват тръпки, като си помисля за институцианиране на ощетени деца и наранимостта на която биват подложени.

 

В реда на тези мисли, Корушисуджи само подтвърди най-лошите ми мисли, и затова ми направи голямо въздействие. Нима единственият начин за спасение е в смъртта или в демоните (тоест ангелите – или беше едно и също)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да го гледам заради леките намеци за BL. Аман от хомо простотии.

 

Обаче преводът радва. Даже май се досещам кой го е правил.  :282:

Тези неща май не трябва да ги взимаш особено насериозно и да си по "open minded". Някои от тези простотии и закачки за безумно смешни. Въпреки, че ukio отрича и приема Сиел и Себастиан като приятели, ангел-пазител и човек, Фауст и Мефистофел, според мен имаше доста особено усещане между тях. За Грейл, който открито си беше влюбен в Себастиан и мечтаеше да забременее от него ще спра дотук и нищо повече няма да кажа. Видът му беше невероятен.  :) За мен "Kuroshicuji" е едно легендарно аниме от висока класа.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...