Jump to content

Recommended Posts

innocent-love-inosento-rabu.36768.jpg

Заглавие: Innocent Love
Жанр: романтичен
Период на излъчване: октомври 2008 - декември 2008
Епизоди: 10

Theme song: Eternally by Utada Hikaru

Субтитри: Английски

Участват:
Horikita Maki as Akiyama Kanon
Sawaki Ruka as young Kanon
Kitagawa Yujin as Nagasaki Junya
 Kashii Yu as Sakurai Mizuki
Fukushi Seiji as Akiyama Yoji
 Narimiya Hiroki as Segawa Subaru
Uchida Yuki as Toono Kiyoka
Toyohara Kosuke as Ikeda Jiro
Naitou Takashi as Yoshimichi (priest)

Yamada Shintaro като Ogino (епизоди 1-3)

Synopsis:
Пред години пожар отнема родителите на Акияма Канон и брат й точно навръх Коледа. Брат й е арестуван и е в затвора по обвинение за подпалвачество. Животът й в родния град е сложен - не може да си намери работа заради вкорененото вярване, че е сестра на отцеубиец. Тя е безкрайно добра по душа и вярва в невинността на брат си и често го посещава в затвора. Когато я гонят от поредната работа, тя се мести в Йокохама и там открива както любовта на живота си, така и куп други неща, приятни и не чак толкова. Дали ще се справи и дали ще се промени добродушният й характер?

Links:

Преди всичко едно комюнити в лайвджърнъл, посветено на драмата, дават линкове в мегаъплоуд и разни фенски джуджурии.
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:


Лично мнение: По мое мнение е доста странна, не прилича на останалите лигави романси, които съм гледала. Забиват в доста любопитни крими-елементи.
Мисля, че Джуня заслужава да бъде канонизиран. Киока и Мизуки дигнаха летвата на злобарството до страшни висини...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро го изгледах и ми хареса. Най-вероятно защото не беше традиционната романтична история. Моментите с неясни спомени и леката загадка около миналото на главната актриса като че ли допринесе за чара на сериала. Лично аз бих предпочела да имаше още по-големи мистерии, но и така не беше зле. Въпреки че Хорикита Маки така й не успях да я харесам като актриса и визия, което малко развали удоволствието, но е по-скоро лична антипатия.

За доброто ми впечатление от сериалката помогна и мъжкото актьорско присъствие. А чудесният подбор на облекло на Хироки Наримия ме радва през цялото време.

Само не можах да се съглася с 2 неща:

 

Първото, как така разбираш, че е имало сексуално посегателство върху теб и го приемаш доста спокойно, според моите критерии.

И второто, почти цялото ти обкражение е влюбено в теб, пък ти изобщо не се досещаш.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята беше интересна, макар на места малко мудно да се развиваше действието. Обаче не мога да разбера как може Хорикита Маки да е толкова пласирана актриса, след като играе толкова слабо - е, поне тук пасваше на типа "самата чиста невинност", но и за това се искат умения... И младежът, който играеше Джуня, двамата са си лика-прилика, излъчванията им паснаха идеално за ролите. Но и братът на Канон, и останалите дами се справиха ужасно добре, особено баткото. Наистина не бе поредната захаросана любовна история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че си му дала втори шанс. По принцип съм съгласна с коментара ти, относно актьорската игра. Имам само едно допълнение, че за разлика от Хорикита Маки, главният актьор Китагава Юджин е играл само в тази драма и в епизодична роля от далечната 1997 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на сериала не беше лоша, въпреки че е доста банална.

Опитаха се да вплетат мистериозна нишка, но от самото начало беше ясно каква е тя.

А последната серия беше самото безумие - претупано, претрупано... Сериалът трябваше да свърши с 9 епизод.

Братът на Канон изпъкваше с играта си, най-много симпатизирах на него.

А усмивката на Джуня го правеше толкова грозен и стар, че предпочитах да седи постоянно намръщен.

С две думи - нищо специално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше зле...ама играта на Хорикита много слаба ми се стори..или просто героинята и беше една...особена,от части психясала..

Джуня постоянно беше лепнат за Кйока,че направо почна да ме изнервя..добре,че след това позабрави за нея...

В крайна сметка от всички герои май и аз най-много харесах брата на Канон...

Става за гледане :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От години го подмятам това заглавие и все го отлагам, а и изцяло жанр "романтика" изобщо не ме привлича при японците и изобщо азиатците. Тези дни обаче приритах, че ми се гледа отново Хироки Наримия и се спрях на Innocent Love.

До 5-ти епизод стигнах снощи, т.е изгледах го и не зная какво да мисля. Изгледала съм толкова много японски дорами, но тази за мен е малко странна, а и повече я определям като жанр "човешка драма", отколкото романтика, защото според мен до тук - романтиката е само в главата на Свети Джуня, верно той си е за канонизиране и наивната и толкова невинна или глупава (не мога да преценя), героиня на Маки Хорикита.
Като цяло изобщо не мога да кажа, че историята ме привлича толкова силно, че да треперя в очакване на следващият епизод, но и не е безинтересна, т.е има интрига. След първи епизод, когато видях накъде отиват нещата, мислех да я зарежа и да си кажа "Видях поне Хироки.", но въпреки това ми стана интересно как ще се развие съдбата на тази невинна/ наивна/ безгласна буква/ бяла птица героинята на Маки. Точно такива женски образи, като нейният тук ме довършват - толкова пък чисти, невинни и страдащи съвременни Пепеляшки, че се чудя дали е възможно да съществуват все още, но в онзи край на света явно се намират повече. И я разбирам до някъде, разбирам мъката й, разбирам болката й, трогва и мен, но и не мога да приема действията й, след като разбрах и какво се е случило с нея като дете, преди пожара и убийството. Самата Маки, харесвам я, нямам претенции към нея като актриса, но тук верно играта й не е никак впечатляваща. Тя пасва идеално с нейното невинно изражение на ролята, но в моментите когато се усмихваше невинно в първите епизоди, имах чувството, че се е напушила здраво.
Джуня - още една добра душа. Много ми е симпатичен героят, но и той ми е прекалено невинен и изтъкан от идеали.
Хироки Наримия и му се радвам, прекрасен е както винаги, но и разбрах, че героят му е... , както и да е, който гледа ще разбере.


От всички образи до тук най-много харесвам героят на Сейджи Фукуши, братът на Канон (героинята на Маки). Той ми е най-реален, най-истински, а Сейджи го играе по един перфектен наистина начин. Мисля, че той е невинен, но има време да го разбера. Историята наистина се заплете, а и ми остават още пет до финал. Наблюдавайкаи събитията и това, което предстои, предполагам вече какво ще се случи, но ще има и изненади, които едва ли ще ми харесат. След като видях и коя е сценаристката на дорамата, изобщо не съм очарована.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...