Jump to content

Recommended Posts

336640.jpg

 

The Ramen Girl

Страна: САЩ, Япония
Година на излъчване: 19/03/2009
Времетраене: 122 минути
Жанр: Комедия, Драма, Романс
Режисьор:Робърт Алан Акърман

Субтитри: Английски, Български
IMDB
 

Участват: Бритъни МърфиТейми Бланчърд, Tошийуки НишидаСоше ПаркКимико Йо, Даниел ЕвансРенджи ИшибашиГейбриъл МанТами Бланчард


Резюме: Аби, завършила преди 4 години колежа, отива в Токио за да бъде с приятеля и който бързо заминава за Осака.Тя решава да остане в Токио с надеждата, че той ще се върне за нея, но тя е нещастна, говори малко японски и има скучна работа .Тя се натъква на съседския готварски магазин ръковoден от главния майстор готвач Маезуми и неговата съпруга Рейко.Аби дегустира неговите супи, така тя решава да стане негов чирак.Той не е заинтересован, но тя е настойчива затова той и се кара и дава всичката домакинска работа.Седмиците минават, но тя не се отказва. Всъщност дали ще я научи да готви и дали ще спечели благословията на Великия готвач който накрая ще дегустира ще си каже последната дума?

 

Свали с български субтитри :click: 

 

Онлайн с български  субтитри :click: 


Този филм беше много хубав. Tук Brittany Murphy си изигра ролята перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неотдавна го гледах, заради Британи Мърфи признавам :oops: :green: .. но определено не си струва. Филмът е едно своеобразно пътуване в света на клишетата. Много е наивен на моменти. Поне аз не понасям филми, в които създателите му и най-вече сценаристът и режисьорът явно смятат, че публиката им е малоумна и затова не си струва да се напънат да създадат нещо качествено, а (както е в случая) използват неуспоримата красота на някоя що-годе касова актриса и по възможност ситуират сюжета около държава с мега пазар и гарантирани хитови продажби и ето ви перфектния резултат - The Ramen Girl... не мога да кажа нищо за героите от филма, понеже не видях такива, мотаеха се някакви стереотипи. Дори "Lost in Translation", който смятам за лоша реализация на доста добра идея, ми допада повече. ... Да не отварям дума за поучителния финал ала "който търси намира; с труд всичко се постига; няма невъзможни неща", защото ми се проронва сълза..

lazeto: Търсейки разнобразие в живота си тя решава да учи за рамен шев от традиционен японски учител.

lazeto, рамен шев (ramen chef) е просто готвач на рамен. На български език думата шев има значението на 'a line of stitches which joins two pieces of cloth together'. Винаги стават недоразумения, не се притеснявай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...