- (5 Страници)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Последна »
Коя книга чета/четох последно? или темичка за литературни дискусии и споделяния
Публикувано: 29 май 2010 - 01:20
Освен литературата, която чета за изпитите, последната книга, която прочетох (мисля преди около година ) беше "Мъртвите сибирски полета".
Май в скоро време ще се преориентирам отново към книгите. Набелязала съм си да изчета поредицата "Рокамбол".
Публикувано: 29 май 2010 - 02:49
Публикувано: 29 май 2010 - 02:54
Публикувано: 29 май 2010 - 03:24
Книгата която в момента чета е "По пътя" на Джек Керуак но нямам много време за нея и съм заседнала на половината...
skarpeta да ти дам учебниците ми от университета да ги прочетеш и да ми ги разкажеш преди сесията че на мен не ми се чете много история сега
Публикувано: 29 май 2010 - 05:21
Все още съм под въздействието на "Бог пътува винаги инкогнито" на Лоран Гунел. Бог пътува винаги инкогнито
Ако ви е писнало от американски автори и нравоученията им ала "как-да-станеш-по-щастлив", това е европейският отговор поднесен в елегантна френска опаковка!
Другата книга, която се заех да чета е "Яж, моли се и обичай" на Елизабет Гилбърт. По нея има заснет филм с участието на Джулия Робъртс, който вече се рекламира по кината. Яж, моли се и обичай.
Ако сред вас има почитател на първата книга на Елизабет Костова "Историкът", може би ще ви допадне и книгата "Ангелология" на Даниел Трусони. Заглавието на първа глава е "Пещерата "Дяволското гърло", Родопите, България" Ангелология
Много се смях на австрийския роман на Даниел Глатауер "Лекарство против северния вятър". Става дума за остроумен диалог по имейл между двама непознати. Нещата, които всички искат да им се случат и изборът, който трябва все някога да направиш. Лекарство против северния вятър Апропо, има нова книга.
Последната ми препоръка е към т. нар. от мен - ново фентъзи. Книгата на Маги Стийвотър "Тръпка". Възхитена съм от описанията на авторката - вълците, очите им и емоциите. За повече информация тук Тръпка
Простете, ако списъкът е прекалено дълъг, но аз съм страстен читател и киноман!
Публикувано: 29 май 2010 - 05:58
Kalinko, на 29 май 2010 - 06:21 , каза:
Другата книга, която се заех да чета е "Яж, моли се и обичай" на Елизабет Гилбърт. По нея има заснет филм с участието на Джулия Робъртс, който вече се рекламира по кината. Яж, моли се и обичай.
...
Прочете ли и втората част? Мен лично ме разочарова.
А за филма не знаех, че скоро ще го излъчват.
Публикувано: 29 май 2010 - 06:25
Сега не чета нищо освен учебници (по разбираеми причини), но днес си купих порядъчен брой книги, които да чета лятото.
А вие, ходихте ли на пролетния базар на книгата в НДК и какво си купихте?
Публикувано: 29 май 2010 - 07:09
По задължение чета и Лолита на Набоков, но вече ми се повръща от детайлите на автора и ме заболява глава всеки път щом се сетя за Долорес Хейз!!
Публикувано: 29 май 2010 - 07:11
Сега съм започнала няколко неща,едното е на Ана Мария Матуте-Los soldados lloran de noche,другото е криминале на Едгар Уолъс(което не е чак катастрофално)
Ии ''Облак врабчета'',с която имах проблеми при намирането
Иначе като най-впечатляващо от нещата,които четох наскоро се оказа един сборник с френски разкази-"Майстори на късия разказ'' и го препоръчвам-на моменти е тежко за четене,повечето разкази са за Първата световна,но пък е много интересно и не се забравя.
Публикувано: 29 май 2010 - 07:14
Публикувано: 29 май 2010 - 07:26
Наскоро си купих и "Тръпка" на Маги Стийвотър и тя също сеоказа доста интересна.
А иначе сега съм започнала първата книга за "Клана Отори", ама още не мога нищо да кажа за нея. Малко суха ми идва.
Публикувано: 29 май 2010 - 07:52
kiki_riki90, на 29 май 2010 - 08:26 , каза:
...
А имаш ли идея кога ще излезе следващата част? И на мен много ми хареса "Град от кости".
- (5 Страници)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Последна »

Влизане
Регистриране
Помощ

Множествено цитиране