Jump to content

The Bird People In China (1998)


Recommended Posts

spacer.png

 

The Bird People In China
Chugoku no chojin

IMDB

 

Държава:] Япония
Година: 1998
Жанр:] Драма/Приключенски
Режисьор:] Takashi Miike
С участието на: ] Masahiro Motoki, Renji Ishibashi, Mako, Li Li Wang

Субтитри: Английски

Сюжет:] Masahiro Motoki влиза в ролята на чиновник, работещ в компания за добив на скъпоценни камъни. След като негов колега се разболява, той е принуден да заеме мястото му и да проведе проучване „на терен”. Сега задачата му е да се добере до отдалечено китайско селце и да оцени нефритените залежи, открити край него. С пристигането му в Китай, за него се лепва господин Юджи – въоръжен и избухлив служител на Якудза, изпратен от шефа си да се увери в ценността на находището. Веднъж пристигнали в селото, двамата мъже са запленени от странно момиче, което напява стара английска песен и знае тайната за това как хората могат да летят като птици.

 

Свали с английски субтитри :click: 

Коментар: Нещо много добро. Природата е приказна. Филмът е сериозен, но на моменти съм се смяла с цяло гърло. Като приключих с него, ми остана ведро чувство и убеждението, че мога да летя... Споко, живея на нисък етаж biggrin.gif
 

Off Topic

20a6e468327e6980.jpg5358f5a239b143bf.jpgb54693786ebadfcc.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не прочетете, че Миике е режисьор на тази лента, изобщо няма да я свържете с неговия стил. Този човек продължава да ме изненадва с откровено човешка история, съчетана с хумор и магически реализъм, плюс така наболялата напоследък еко-тема.

Това е филм-пътуване, приказно приключение, което се случва веднъж в живота на избрани хора. Двамата главни герои навлизат в един нов и съвсем различен свят, търсейки материалното, за да останат пленени от природата и вярванията на хората там и да открият нещо много по-ценно. Подобни пленителни и дълбоко хуманни заглавия, изследващи взаимоотношенията между човека и природата и засягащи вечни теми днес са изключително необходими, за да може всеки да открие своето райдко кътче - Шангри-Ла.

Красива кинематография, удивителни гледки и прекрасни изпълнения! Краят е приземяващо реалистичен, но признавам, че и на мен ми се прииска да полетя с тези удивителни криле.

 

Стара шотландска песен, наречена Annie Laurie, базирана на поема от Уилям Дъглас, е залегнала в основата на филма.

 

Награди

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...