Jump to content

Year One in the North | Kita no zeronen (2005)


Recommended Posts

spacer.png

 

Kita no zeronen /Заселване на севера/

 

IMDB


Режисьор Исао Юкисада
Държава - Япония
Година - 2005
Жанр - исторически, драма
Времетраене - 02:49:08
Участват Кен Уатанабе, Саюри Йошинага, Ецуши Тойкава, Ренджи Исибаши, Ошинари Шуго и др.

Завладяваща епична драма за времето на промените в Япония 1870 - 1877 година. Време, когато се разклащат устоите на страната след падането на шогуната Токугава и реставрацията на имперската власт - ерата Мейдзи. Филма разказва за пионерите в усвояването на далечния северен остров Езо (тогава прекръстен на Хокайдо) .
Опасявайки се от засилената руска експанзия в Далечния изток правителството на Мейдзи взема решение за принудително заселване на района на северния архипелаг, следствие на което хиляди селяни и самураи от изпадналите в немилост кланове са принудени да напуснат родните си места и да се отправят в търсене на щастието си. Сред тези заселници са и васалите на клана Инада от южния остров Авадзи.
Един от лидерите на заселниците е старшият офицер на клана Комацубара и съпругата му Сино - главните герои на повествованието.
Филма е номиниран 13 пъти от Японската киноакадемия и получил в родината си заслужено признание.

:essub:

Свали с английски субтитри
Свали с руски субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма се намери благодарение на Ukio ( обаче аз постъпих егоистично ) забравих  да го дам в темата http://www10.zippyshare.com/v/22615784/file.html title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif. Гледайки филма, се чудех : „защо по дяволите този филм е толкова грубо пренебрегнат? " и ми просветна, че няма линк към тракера, а в бг никой не го е качил - загуба и несправедливост :D .

 Под въздействието му съм все още и в главата ми е пълна каша. Първо не бива да се плаши човек от продължителността - изпълват всяка минута. Това е един разнообразен и изненадващ филм , обрати да искаш. Урок по достойнство, разказ за падението и пренаситен с любов по един особен и нестандартен начин. Ужасно, ужасно, ужасно силен филм. Имаше само ( за мен 2-3 излишни минути в края) обаче е най-добрия филм посветен на тази епоха, който съм гледала и със сигурност, ще го гледам още много пъти :D .Много ми хареса ( чак по едно време не ми се искаше да свършва)

 

 

От къде ги вадят тези деца японците ? Отново много силно и запомнящо се присъствие на хлапетата :yes:   

Филма го има и в бг тракер , ето и работещ линг http://arenabg.com/catalogue/tt0439226/ title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif

Редактирано от keva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спечели ме най-после.;)

Досега гледах в захлас, но стигнах до някъде и субтитрите ми изчезнаха.

Имах  проблеми с намирането на самия филм . Руския дублаж не ми е никак поносим. 

 

В книгата на Харуки Мураками "Преследване на дива овца" става въпрос за подобни на тези "първи заселници" в Хокайдо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дублажа, може да се махне ( аз поне така направих ) - имам си естествена непоносимост към тоя език, а със субтитрите нямах проблем и мога да ти ги пратя. Все още пазя филма. Ако има ентусиасти, който нямат регистрация при руснаците ( пък и то българският тракер си е невъзможно тегленето ) да ми кажат и веднага изпращам филма.  

От колко време му правя реклама, обаче не ми се връзва народа, а филма е наистина много, много хубав  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ли ? Аз пък никаква прилика с Последният самурай не открих- някога го гледах в мултиплекса и ми хареса много, но не знам защо така и не го повторих. На мен честно казано, колкото и идиотски да е паралела ми напомни на доктор Куин лечителката, даже един от героите си го кръстих „човека Съли“ :28558: . От толкова време се опитвам да му спечеля зрител, а все не става, така че прилагам друга долна тактика - суфлирам си, като тайно се надявам някой да си каже „ я да видя, тия па какво толкова обсъждат“ :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще продължавам да призовавам някой да го качи в Замунда! Даже Тавя ме изпревари! Хаха! Знам, че благодарение на Кева и Ошина би трбявало вече да съм го изгледала, но... Виждам, че и други хора имат проблем със свалянето му. Най-добре да си го слижим и в бг тракер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма и буквите се пазят на харда ми, ако измислиш как да ти ги пратя - твой са. Имам и покани за Азията ( така и не запомних новото име) и в арена от бг. тракерите би трябвало да го има  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма и буквите се пазят на харда ми, ако измислиш как да ти ги пратя - твой са. Имам и покани за Азията ( така и не запомних новото име) и в арена от бг. тракерите би трябвало да го има  :)

 

Извинявам се, че се намесвам в чужд разговор , но мога да предложа начини за пращане на по-големи файлове. Тъй като транзита е само до 1 ГБ, за повече ползвам това - WeTransfer . Принципът е същия. Когато не знам мейла на бъдещия получател, си го пращам сама на себе си и после вземам линка и го давам за ползване.

Вариант е да се качи и тук - така би имало възможност и за по-масово сваляне.  

А няма ли възможност да се качи за онлайн гледане някъде? Просто ми стана интересно ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да кажа - технически лесно изпълнимо, но мога да го пратя на грамотен човек и той да се забавлява, че да го направи достъпен. Печеленето на зрители за този филм ми е стара лична кауза  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, приела съм твърде буквално нещата.

Мисля /само така си мисля ,де/, че разбирам какво имаш пред вид под "грамотен". Ако можех да работя с програмите за вграждане на субки и рязане на видео,  щях да ти предложа директно да го метнем в бокса, но съм все още технически неграмотна  в това отношение. И по торенти не съм качвала ....Сори!  А и не им вярвам - няма ли сийд , пиши филма за умрял. 

Все пак , ако случайно, в скоро време " сляпото -прогледне" , ще се радва да помогне.    

Сори за офтопика !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В първият пост има линк за българските субтитри:-))) Проблемът е с видеото ли е?

 Свали си го с руския превод и си го пусни с български суб. / ако не можеш, пиши на лични, ще обясня стъпка по стъпка/

 Не стана ясен проблема:-))

 

В Ру тракер го има , озвучен,  / има и сийд/ но просто махаш втората аудиопътека на руски. И ти остава само японската. / ако не са вградени/

КМ плеър / и повечето плеъри имат опция/.

 При наличие на български превод, защо да е на руски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изтеглих го от руския сайт и му сложих български буквички!Благодаря!

Хубав филм,не бива да се пропуска.На мен пък ми заприличана "Къщата на духовете" на Исабел Алиенте-драматични лични съдбина фона на испорически промени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...