Jump to content

Recommended Posts

230px-Eden_of_the_East_DVD_volume_1.jpg

 

Заглавие: Higashi no Eden / Eden of the East
Вид: ТВ серии, 11 епизода
Период на излъчване: 10.04.2009 до 19.06.2009
Жанрове: Конспирация, Джосей, Романс, Мистерия
Рейтинг в aniDB: 8.59

Сюжет:
На 22 ноември 2010, 10 ракетни снаряда поразяват Япония. За щастие, терористичният акт, който по-късно наричат „ Careless Monday”, не взима жертви.
Три месеца след злощастния понеделник: Саки Морими е на екскурзия в Щатите, по случай завършването й. Тя се намира пред Белия Дом, когато случайно си навлича неприятности с полицията; на помощ й се оказва един нейн сънародник. Този човек, който се представя като Акира Такидзава е забулен в пълна мистерия. Оказва се, че си е загубил напълно паметта и ако не броим пистолета и мобилния телефон в ръката на Акира, той е чисто гол, когато се появява да избави Саки от неприятната случка. Друга интересна побробност за мистериозния тип е, че през телефона си има достъп до сметка от 8,200,000,000 йени на негово име.

 

За меломани:
Не е за вярване, но оупънинга на анимето е на Oasis. :green: Останових го чак на 6тия епизод, но не очаквах да ги чуя точно като оупънинг тема. Преди това го гледах в компания и коментирах, че песента много ми прилича на парче на Oasis, но решихме, че това са някакви гадни плагиати. ахахаха Чуйте го:
 

 


Лично мнение:
Гледам анимета веднъж на високосна, но това ме закова. Много оригинално и зарибяващо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво съвпадение. И аз като го гледах в компания решихме, че OP-то е сякаш на Oasis, ама едва ли са те...

 

Иначе от двата епизода, които изгледах, ми се видя доста несвързано. Може би защото бяха 6-и и 7-и, а не 1-и и 2-и Някога трябва да му хвърля един поглед от самото начало, че с тая съмнително висока оценка в аниДБ ще ме човърка дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ахахаха... според мен, ако в седми епизод я нямаше тази сцена...

 

wpid-gg-eden-of-the-east-07-b711dde6-3.jpg

 

...имаше голям шанс да те изкефи.. нищо, после може да изгледаш 8 и 9 и да ти се проясни.. :lol!:

А Oasis-a го разконспирирах днес сутринта много случайно, просто разглеждах разни стари песни из ютюб и пускам някаква, която не можех да се сетя коя е и се оказа точно темата от анимето..

... неведоми са каналите на ютюб господни ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди всичко останало - Oasis SUCK!

 

Много хаотично и объркано аниме честно казано иска ми се да го похваля, но не мога. Историята е нещо като американският филм "Самоличноста на Борн", но много зле реализирана с много въпросителни и изключително постен край. А е можело наистина да стане нещо интересно ако бяха напрегнали повече мозъците си докато са мислили историята. Нещата, които се случваха с тези телефони просто бяха нелогични и нелепи да не кажа смешни и абсолютно никакво обяснение как мистериозната операторка тоест Джус изпълняваше почти на момента всяко желание на селесаосите. Само се замислете какви ресурси и технологии трябват за да си в готовност да изпълниш всяко желание на определен човек почти на момента да не говорим, че това практически и теоретически е невъзможно. Иначе имаше забавни моменти това с "джонитата" беше доста смешно и колкото и да е тъжно този лаф остана най-запомнящото се нещо от цялото аниме. Романса добре тръгна, но и той беше погребан накрая заедно с надеждите ми, че в последния епизод ще оправят бакиите от предишните ама не би.. Накрая някви нудисти подскачаха, ракети, фойерверки..абе тинтири-минтири. Това аниме е типичния пример как една добра идея може да бъде тотално опропастена и по десетобалната му давам 4/10 и то с много условности! :/

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм довършила първи епизод, а вече ме спукаха от смях :28558: Много добро засега, ще видим занапред как ще е. BTW, темата не е вписана в каталога, добре че по стар навик прегуглирах света, преди да се засиля да пускам тема;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

f7af2595eecb5558.png

 

 

Мхм, изобщо не я виждам и аз  :28558:

А анимето ми направи предимно добро впечатление, поне в първите си епизоди, след което нещо ме изгуби като зрител. Или пък ми направи впечатление в последните си епизоди... кой да знае, съгласна съм, че е една особено голяма планина с несвързанотии. Нито главният герой ми беше интересен, нито пък главната героиня (тя даже ми влиза в категорията "леко кухи лейки по външен вид") А си спомням, че му възлагах доста надежди, защото бях чула много добри отзиви. Те сигурно са били за някой игрален филм, мисля, че имаше такъв с подобно име, към него ще се ориентирам някой ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, да ме убиеш не знам как е станало това, но 5 пъти прегледах тъпия каталог и имаше само 3 анимета на "Е". Сега картинката е много по-розова :)

 

EDIT: Много ми хареса, глътнах си го като топъл хляб за една неделна вечер:) Джони-мотивите си ме разсмиваха безотказно, макар че ситуацията от първи еп. беше най-велика с абсурдността си и елементарното решение:

 

 

"Добре че там беше студено" :28558:

 

 

Моментът с оная харпия беше малко too much, ама на фона на цялото хубаво преживяване може да им бъде простен. Давам му 9/10 и 5 звездички на темата;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време имаше един популярен комикс за Кънчо и неговите приключения и не знам защо всеки път, като отвореха дума за Джони, се сещах за Кънчо. Направо Джонито си го преименувах по нашенски и ми ставаше още по-забавно, като си го помислех. :D

 

Оазис и аз не ги харесвам, но опънингът е жесток - две мнения не би трябвало да има.

Анимето ми хареса въпреки необяснимите моменти, които засегна Рейзъра. Абстрахирайки се от тях, останалото си е доста задоволително.

 

Впрочем, май има някакви филми след сериала? Не знам обаче дали са продължение или рикап шит. Някой гледал ли ги е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...