Jump to content

Recommended Posts

6259l.jpg

 

 

Ergo Proxy

 

Оригинална творба: Manglobe
Озвучават: Сайто Рие, Яджима Акико, Юса Коджи и др.
Тип: ТВ
Жанр: мистерия, сай-фай, психологическо
AniDB и MAL: AniDB // MAL
Държава: Япония
Година: 05.02.2006 - 12.08.2006
Епизоди: 23
Времетраене: 25 мин. на епизод
Резюме: След химическа експлозия хората са принудени да живеят в изолирани и разпръснати градове. Наложени са строг контрол и силни закони. Заедно с другите в обществото живеят изкуствено създадени роботи. В един от градовете инспектор Ре-л е замесена в странен случай. Запознава се със странно същество - Прокси.
Роботите често са нападани от вирус, наречен Когито - когато ги застигне, те започват да полудяват. Емигрантът Винсент Лоу е принуден да избяга от града, обвинен в разпространяването на вируса. Заедно с малкото дете-робот Пино и Ре-л, той решава да тръгне на пътешествие към град Моско. Там може би ще разкрият мистерията - дали Прокси имат връзка с вируса.

 

Линкове: 

- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето е доста странно и носи духа на Кашарн. Същият стил на действие... ох, какви ги говоря, наистина xD

Харесват ми анимета с тази атмосфера. Тъмнината, несигурността ако щете, тайнствените местенца, мисля, че вече го казах и преди. Зад всеки ъгъл се очаква да срещнеш нещо или някой и да стане още по-интересно от преди xD

Във всеки случай - това аниме не е и за всеки, защото съм сигурна, че би изглеждало скучно и еднотипно за доста голямо количество хора и аниме фенове като цяло. Вярно, не познавам чак толкова добре отакувците, мога да съдя само по себе си и няколко други хора и все пак... Зависи изцяло от вкуса на човек. Не бих го препоръчала, особено на някой, който предпочита да гледа битки, магии и такива неща...

А иначе - песента и на мен много ми харесва^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм заклет фен на аниметата, но това за мен е много особено. Мисля че, историята има по-голяма дълбочина от представената. Силни персонажи. Доста символични, всичко ми носеше определена символика. Графиката много ми харесва и музиката. Изобщо много добър синтез, което го прави за мен не само аниме , а направо произведение на изкуството. Е аз съм пристрастна към него, така че мнението ми не може да е меродавно. Но го препоръчвам да го гледате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прави сте не е за всеки. Но Ерго Прокси си е произведение на изкуството - само човек като види самата анимация на опънинга и вече попада в съвсем друг свят. Аз лично с bs player-а съм си наснимал много кадри от анимето, пък аватара ми е снимка на опънинга която ми харесва доста ( тя ми е и десктоп на компютъра, и къде ли не).

Ergo Proxy е и първият ми сериозен аниме сериал, след който почнах да гледам аниме сериали. И не само затова има сантиментална стойност за мен. Наистина светът му е оригинален, а мрачната атмосфера и символика са чудесни. Като се има предвид, че основният стил на анимето е киберпънк (макар че не мисля че изцяло влиза в този модел) то то става задължително за мен.

Признавам, че историята се пообърква след средата и някои неща не стават много ясни, но това не е важно. Важно е, че се засягат философски теми, подплатени от класически символи ( препратките към Древна Гърция са очевидни), цитати от реални автори ( макар че май са малко) плюс класическите киберпънк емблеми като футуристичният неонов град, андроидите и изкуственият интелект. Лил е вероятно най-запомнящият се персонаж, макар че Пино, както и прокситата не отстъпват според мен. И като към това се добави водещите тъмнолилави и сиви мрачни тонове и нюанси на анимето се получава произведение на изкуството. Едно от тези, които ще са странни за масата хора, но на които аз се радвам най-много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...