Jump to content

JEON WOO CHI: The Taoist Wizard (2010)


Recommended Posts

spacer.png


JEON WOO CHI : The Taoist Wizard (2010)
Страна: Южна Корея
Режисьор: Choi Dong Hoon
Премиера: 23 декември 2009
Времетраене:136 мин.
Жанр: Екшън, Комедия
IMDB

Участват:
Kang Dong Won - Jeon Woo Chi
Kim Yoon Seok - Hwa Dam
Im Soo Jeong - Seo In Kyeong
Yoo Hae Jin - Cho Raeng
Baek Yoon Sik - Cheon Gwan, great Buddhist priest
Yeom Jeong Ah - Actress
Seon Woo Seon - Mental hospital female doctor/ghost
Son Hyeon Woo - Warrior
Min Ji Hyeok - Jeon Woo Chi's 10
Choi Jin Ho - Yang Bok, great Buddhist priest
Park Min Gyoo - White jacket
Kim Sang Ho - Joo Jin Mo
Kim Hyo Jin - Crimson Hair (гост)

Go Joon

Резюме: Филмът е екшън с фентъзи елементи, в който историята започва през ерата на династия Чосон и се пренася в наши дни. Чон У Чи - млад даоист, който се учи за магьосник, проваля жизненоважен план за спасение на света от гоблините, с което забърква голяма каша и като резултат от това се озовава пленник на една древна картина заедно с вярното си куче.
500 години по-късно гоблините отново се появяват и започват да всяват нов хаос в света. Това принуждава магьосниците да освободят Чон У Чи от картината, защото той държи един от ключовете за прогонването на гоблините. За лош късмет обаче Чон У Чи съвсем не е очакваният супер герой, а по-скоро един заплес и плейбой, който остава силно впечатлен от съвременен Сеул и модерните жени.

:essub:

С български субтитри: :click: и :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mного, ама много благодаря.И аз го чаках този филм с нетърпение още от декември :roll:

Едит: Кратко мнение за филма:

Остави ме със смесени чувства. От една страна му се накефих максимално, от друга страна се издразних на

нескоосаните на моменти специални ефекти.

И все пак филма заслужава внмание. Каста се справи невероятно - по-забавен маг и куче не бях виждала.

Супер оригинална история, но със предвидим край.

:asian::asian::asian::asian: за Woochi!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятно забавен филм.

Много се смях. Има си всичко и бойни сцени с летене, и ефекти, но много жалко за декора, който разваля хубавото впечатление от първите две. Добре, че не е очеизбощ навсякъде, предимно в последната бойна сцена.( на бойна май й трябват кавички) Актьорската игра също не е лоша.

А и любов има мъничко. :D

 

С една дума филмчето си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колоритен филм, приятно обагрен от шаш и хил, колкото и да дразни на моменти проточилото се действие в средата, но явно няма начин

този преход "500 години" да се претупа... :lol2:

Но е жив филм, хубавото е, че беше микс от корейска приказка и от американски (не съм наясно с японските :lol: ) комикси, с цветущи "ретро"

и шантави екземпляри.Ако беше американска продукция, нямаше да го гледам...

Имаше готини неща обаче...и съм за таласъмите, магьосниците - добри и лоши, всякакви породи кучета - дето искат да са хора, зли духове и

магически трикове, да се появяват на 500 г. за разнообразие при хорицата :es: ..но моя милост да не е супер герой... ако съдя по иначе харизматичният

образ на нашето момче, що бой изяде...не благодаря :lol2: :lol2: :lol2:

 

5 не, но :asian: :asian: :asian: :asian: заслужава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, че не очаквах нещо кой знае какво/все пак сме изгледали доста такива филми-като за мен най-запомнящ се се оказаха френската и американската версия на "Гости от миналото"-Жан Рено и актьора играещ слугата бяха просто неповторими :rofl: /, защото все пак изгледах филма без да превъртам напред. По едно време ми се искаше де-като проточиха повече/поне за мен/ частта в миналото. Не мога да си кривя душата доста се позабавлявах на места - тоя дето искаше да стане човек и нескопосаните богове направо ми напълниха душата :) ; и въпреки подхвъркващите бойни сцени и очевадната кагенбуншин но джитцу техника на У-чи/как ли е реагирал Киши :lol: при условие, че по едно време той самия вкара теми от Star Wars-друг е въпроса пък от къде са хрумнали на Лукас ;) -ще стане прекалено дълго пък и не му е тук мястото :D/ . Така че от мен 4, защото не е от филмите, които бих си направила труда да гледам пак, но все пак не влиза в графата пропиляно време. Приятен, лек, неангажиращ - приятно гледане ;) .

Извинявам се за дългия пост, но по товаа време ми се спи та две не виждам :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто не мога да повярвам. Хора, наистина ли такива филми ви забавляват? Това... Това... Та това на нищо не приличаше! Къде му беше хуморът, къде му беше развлечението? 2 часа. 2 часа как издържах, е досега не мога да си обясня. Да ме пита човек какво ли се надявах да стане, за да не му сложа етикета "ПЪЛЕН ПРОВАЛ".

Смеем се ние на Холивуд, а гледаме такива неща и дори ги аплодираме. Коя ли е тази болна корейска глава, дето си беше въобразила, че има чувство за хумор? Първият един час ми напомни на епизод от "Пълна лудница", където са толкова "забавни", че чак сами не си вярват и се чудят как да се направят на по-големи маймуни.

Сценарий - никакъв. Режисура - колкото да се каже, че има. Оператор - имаше едно-две интересни хрумвания. Каст - един добър атьор (Бек Йонг Шик) и те го утрепаха още в началото, сиреч пълни идиоти. Като жанр бих му сложил "пародия на себе си". Единственото хубаво нещо бяха две битки в началото, за съжаление тотално взаимствани от анимета като Наруто и Шаман Кинг.

 

Лошото в случая е, че напоследък все наблягаме на такива заглавия. За щастие вече повече хора го забелязват, но само дотам. Лично аз предпочитам да си извадя очите на някой апокрифен филм от 90-те години с гадни английски субтитри и квадратни пиксели, отколкото да се отпусна и да гледам такива аматьорски продукции, но с качествени български субтитри. Ще се радвам, ако повече хора мислят като мен.

 

Да живее сериозното азиатско кино и ние покрай него! Мир вам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....

 

Да живее сериозното азиатско кино и ние покрай него! Мир вам.

 

Вярно е всичко, което си написал... Но тук говорим за от типа "боливууд" и нищо повече ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aма ти си се минал да го гледаш целия? :rofl::lol2: Пускам го 2 или 3 пъти, трая го до 15-та мин и се присещам, що повече от година избягвам корейското кино с изключение на нещата на Ким Ги-Док и го спирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но кой казва, че се гледа лесно :D ...и аз го почвах 2 пъти и го зарязвах, после успях да преполовя средата и някак ми стана интересно.

Самата история не е нищо изключително, факт, не претендира с новаторство - нито сюжета, нито режисурата, но пък е свежа, защото

не е типичната корейска бля, бля комедия, нито сериозната човешко - житейска драма....

Филмът е базиран на традиционна корейска новела за Woo Chi и именно заради това му дадох шанс.

Сладкото надсмиване на тоя весел "уж герой" и покрай него на разноликите магични - митични и лоши образи, просто те карат да гледаш на филма

като шантава фентъзи приказка, странна и тъпичка на моменти, да, но пък идеята злото винаги да може да се победи, в случая и да се надсмее..е готино, лично мнение.

Иначе дразни проточилото се действие и тоталният безпорядък в сцените, напъна за бойните сцени...добре, че не разбирам от аспектите в даоизма, също :) ...

Пак казвам, ако беше американска работа, нямаше и да го гледам...не че бих повторила 2-ри път този.

Само за статистиката, в Корея, филмчето предизвика небивал интерес и май мина границата от 5 милиона челяд зрители...

 

П.П.За сериозното азиатско кино...винаги!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

blacky80

в Корея, филмчето предизвика небивал интерес и май мина границата от 5 милиона челяд зрители

 

Ето това доказва, че рекламата е голяма работа :lol: , но 5 милиона :huh: /то вярно, че корейците са си повече от нас ама.../.

Хора всякакви-мен ме забавляваше частта, в която отгатвах кое от къде са взели или с други думи - начина по който гледаме филми е различен. Аз съм от типа, който може да гледа нещо или заради режисьора/"Пърси Джаксън"/, заради оператора, заради саундтрака/"Кралицата на прокълнатите"/, заради актьор/Джони Деп-"Карибски пирати"1/-просто обичам да търся модели и да ги сравнявам. Обичам седмото изкуство, но отдавна не съм попадала на филм, който да ме завладее така, че да си задавам въпроси дълго след като филма е свършил. Вярно има заглавия, които и аз не мога да изтърпя, а съм всеядно същество :D .

Сори за дългия пост, но мисля, че все пак успях да кажа това което мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм изненадана от подобни реакции към филма. Не за друго, просто самото резюме ("проваля жизненоважен план за спасение на света от гоблините..." :lol: ) и постера говорят сами за себе си - т.е. никакви очаквания за кой знае какво. На мен лично историята сама по себе си много ми хареса, но изпълнението беше съшито с бели конци. Обаче корейците обичат такива измислени филми. Измислени не в лошия смисъл на думата :D . Просто не трябва да се подхожда с големи очаквания. Ако искаш сериозен и смислен филм - просто търсиш такъв, но при този няма дори и намек за нещо такова.

 

Ако някой иска подобен филм - да пробва с Arahan, адски е измислен, да паднеш от смях.

 

 

А да, и на мен филмчето си ми хареса. Беше приятно, макар, че и аз го изгледах на няколко пъти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип като сядам да гледам филм винаги си подготвям подходяща обстановка, т.е. да не ме дърпа никой и да имам възможност да се съсредоточа, независимо от заглавието. Имайки предвид този факт и наистина пълното ми внимание някъде след половин час усетих, че не мога да вникна във филма. За момент се почувствах крайно тъпа. :lol: Хаотичен сценарий, фантасмагория след фантасмагория, специфични герои, които за корейската публика може и да са познати от народното творчество, но за мен не. Както и да е, това беше само за момент. ;) Като се отпусне човек, изключи рационалното си мислене и се настрои на митологични приключения със съвременен привкус филмът се превръща в голяма забава!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано съм изненадана - нервите ми издържаха учудващо дълго, изгледах цели 20мин. от филма ... еее повече не можах! По принцип не мога да понасям - фантастика въпреки, че се случва и да гледам такива филми понякога, но този филм ми дойде в повечко :wacko:

 

Не бих ви го препоръчала, освен ако не страдате от безсъние (наистина ще ви помогне да заспите бързо и дълбоко :lol: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова се забавлявах с този филм, а по принцип не си падам по тоя жанр. И все пак ''Искаш ли да разбереш какво е да си магьосник? Това е да си владетел на ветровете. Носещ дъждове по сухите места.'' :DDD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се канех да коментирам..

От втория път го изгледах филма и то на малко по-нормален екран и не съжалявам, напротив. Както споменах в темата на Канг Донг Уон, на моменти дори се чудех дали този филм не ми харесва повече от Secret Runion. А и се зачудих кой от двата да номинирам за "филм на годината". Според мен и двата са добри и неговото участие е наистина запомнящо се. И той е един страшно харизматичен и добър актьор. Шантав филм, но за мен лично само на пръв поглед. Всъщност истината е, че ми хареса идеята, заложена в него. И магьосника, който беше нещо като защитник на доброто..герой от корейския фолклор..

 

Най-интересен ми беше всъщност когато го извадиха от картината, в новото време. Както установи.. нищо ново кой знае какво.. дори и след 500 години. Алкохолизиране, комерсиализацията и загубата на ценности, това е истината..

 

Лошият с ветрилцето също много ми хареса, решила съм и този актьор да гледам занапред.

А смешника в ролята на "кучето" на WOO CHI беше наистина най-забавния образ от всички;).

Им Су Джонг беше сладурка, особено като я направиха лоша. Направо излъчваше един такъв особен магнетизъм.

Четох, че ще правят сериал по историята и филма.

10 за играта на Канг Донг Уон. За филма не знам точно каква оценка да дам, но със сигурност е позитивна, защото и въздействието му е такова..

Очарователен магьосник..

 

Jeon-Woo-Chi.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От този филм ще запомня единствено веселото изпълнение на Канг Донг Уон. Искаше ми се да го видя в по-свежа роля от мрачната в "Secret Reunion" и определено показа съвсем различен подход към героя си тук - безкрайна самоувереност и откритост.

Иначе като цяло филмът е лека комедия с фантастични елементи, която не е нищо запомнящо се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, отдавна и аз не съм се забавлявала така. Много се кефих на препрадките към Матрицата. :D Ефектите бяха много добре направени. На мен точно това ми хареса, че не е сериозен филма и те забавлява с разни простотийки. :D Развлекателно филмче се оказа и благодаря за превода! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...