Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

200 ПАУНДА КРАСОТА

Жанр: Комедия, Романтичен
Страна: Южна Корея

Година: 2006
Времетраене: 116 минути

Режисьор: Kim Yong Hwa

В ролите:

Kim Ah Joong

Joo Jin Mo

Kim Yong Geon

Seong Dong Il

Im Hyeon Sik

Ryoo Seung Soo

 

Сюжет:

Хана е грозна, дебела и тромава. Единственото хубаво нещо в нея е гласът ѝ.
Всъщност тя е "звезда зад кулисите" - пее песните на известна и красива, но бездарна певица.
Освен това е тайно влюбена в продуцента на тази певица. След като бива унизена пред него, тя най-накрая решава да си направи пластична операция, която дава зашеметяващ резултат... но води и до
непредвидени последици...

 

Награди:
2007 Grand Bell Awards - Best Actress (Kim Ah Joong) и Best Cinematography (Park Hyeon Cheol)
Номинации:
2007 Grand Bell Awards - Best Director (Kim Yong Hwa) и Best Film

 

Лично мнение:

 

Много сладък филм с участието на актьора от Bichunmoo и Musa.

Ще се забавлявате и наслаждавате на играта на актьорите.

 

С български субтитри :subs::click: :click:  

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски субтитри: :click:

С английски субтитри: :click: 

OST: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от любимите ми филми.

Всеки поне веднъж се е чувствал пренебрегнат от някой заради нещо или някой друг. Няма как да не харесаш Хана.. Някои от постъпките и са много глупави.. Може би за някои филма дава неправилно мнение, че с пластична операция ще промениш всичко или с красотата ще постигнеш всичко. Но филма показва, че всеки прави каквото може, за да го приемат и за да не е "втора цигулка" или "звезда зад кулисите"..

Музиката.. невероятна. Месеци след като гледах филма Ave Maria и Byul ми бяха в главата.

А Kim Ah Joong също много ми хареса. Много е красива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът, който ме накара да се заинтересувам от азиатското кино. Гледах го преди около 2 години и много ми хареса... Припявах си "Аve Maria" поне седмица след това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не ме впечатли от този филм, освен сладката актриска и саундтрака.

Сценария минаваше в графа "научна фантастика",и на места придобиваше американски маниер.Актьора в главната роля ми беше адски антипатичен,и трудно го търпях.

Коментара си е лично мой,та не ми обръщайте внимание

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм беше първият ми досег с корейското кино.Смешното е,че го гледах още преди три години и дори си го запазих на диск,а песента "Звезда" си е една от любимите ми.Но въпреки това не съм продължила да търся корейски филми.А сега като се гледам колко съм хипнотизирана и само корейско ми се гледа....(Благодарение на Easternspirit). Та си го пуснах днес и ми стана едно такова приятно,защото въпреки че не блести с кой знае какво, историята е интересна и лесно смилаема,актьорите са красиви,има и моменти за прочистване на слъзните канали и е лесен преход за преминаване към корейско, за тези които до сега не са гледали нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен филммм :wub: Незнам защо,но бях настроена много песимистично към този филм и все отлагах да го гледам.Сега мога само да съжалявам за това,защото наистина ми хареса много B) Има филми,които незнаеш защо ти харесват,но е факт хаха

ии не ми направи впечатление отначалото името на Joo Jin Mo че е в главна роля,защото може би и не погледах добре,нооо след като почна филма веднага познах моя сладур от Dream :wub: :wub: Влюбена съм в този актьор.. голямо сладурче е :P

200px-Joo_Jin_Mo.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Канех се да го гледам от много време насам и все отлагах до днес :) На бунгалата стана дума за него и седнах да го гледам най-накрая. Филма няма кой знае какви претенции да бъде голям хит, но пък на мен много ми хареса. Доста се забавлявах, песента наистина е култова и задължително ще си дръпна саундтрака :) А Kim Ah Joong я гледах за първи път и много ми хареса, супер готина е, незнам защо няма много филми и сериали с нея, като не е нова актриса, но определено ще я гледам в That Fool :) Оценка 7/10 .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше ми един от първите филми..все още помня повечето неща свързани с него.Оста беше прекрасен,актьорската игра беше прекрасна,дори успях да се просълзя на няколко места...

комедията беше доста добра,определено ме разсмя..няма съмнение,че и вас ще разсмее.И въобще мисля,че е един от задължителните за гледане,макар че определено не можем да говорим за него,както за някой шедьовър в киноизкуството.Ще ви хареса ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно филмче, само краят му не ми хареса. Joo Jin Mo ми е идеала за мъж и с такъв кеф си го гледах. Главната и тя не му отстъпваше.. актрисата за първи път я мервам, ама е много красива! Само дето след 5-тото разреваване почна да ме дразни.

Редактирано от mike
Песента я има в описанието
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият корейски филм, който бях гледала (и то не веднъж). Хареса ми адски много, въпреки че на моменти малко избиваше на американски тип филми. В крайна сметка ми стана един от най-любимите филми. Лек и разтоварващ е подходящ за всеки. Kim Ah Joong е много красива поне в това се убедих. Този път поне главният може да се каже, че доста хваща окото. :wub:

Забавлявах се доста.. и се чудя как не събудих нашите в 1ч. през нощта. :lol2: Не знам защо ми хареса толкова, може би заради култувата история за превръщането на грозното пате в лебед. Въпреки че използва пластика, за да изглежда по-добре не се учудвам, че по-късно взе да се държи по-самоуверено и малко превзето (имам предвид с приятелката си, баща си) Кофти ми стана след като главният се отдръпна от нея, само защото не му харесва това и онова. Все пак за любовта няма препятствия. Радвам се, че накрая дадоха малко по-затворен завършек на филма. А ost-та е много зарибяващ, аз примерно седмица след това си припявах Аве Мария. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм,страшно много ми хареса.....гледах го веднъж и ще го гледам още много пъти :D а за актьорите нямам думи,уникални, страхотни са :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен филм.Огромна доза смях,малка доза сълзи и огромна доза красота в лицето на Ким Ах Джунг :)

Историята си има добро послание,даже не беше само едно. От една страна,как всеки иска да бъде забелязван,а не да играе само втора цигулка ( е винаги има изключения) и от друга страна как не бихме се спрели пред нищо за да постигнем това,дори и с големи жертви,но както винаги става,не всичко се получава както искаме и е хубаво овреме да се усетим и да не прекрачим граница от която връщане няма (визирам отдръпването и от любимите и хора в един момент)

Имаше две сцени ,която ме напушиха яко на смях -

как преби онзи в асансьора и като си сложи каската на моториста за да не я познае продуцента,някакво слабо нежно телце и една огромна каска - голям смях ))) А и да не забравя също сцената с катастрофата и когато си купуваше автомобила как остана чистачката в ръката и . Абе май доста смешни сцени станаха :)

 

И двете песни ,които изпълни бяха прекрасни и като се има впредвид ,че наистина ги изпълнява още повече им се кефя и наслаждавам :)

А мадамата ,какво мога да кажа за нея,просто перфектно тяло и много красиво лице,без значение дали е с пластика или не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма не ми направи кой знае какво впечатление, наистина ми се струва доста поамериканчен - особено финала с концерта. Но има нещо което е много ценно за мен, две неща всъщност.

Показва голяма част от действителността в шоубизнеса, не само в корейската развлекателна индустрия. От както го гледах все си имам едно наум когато гледам някое изпълнение на любим певец/певица. Всъщност в това отношение ми направи "лоша услуга".

Второто нещо, което ме кара да го ценя е именно главна актриса. Не мисля, че тази роля би се харесала на всеки. Изпитвам уважение към жената съгласила се да изиграе обработена от пластичен хирург хубавица. Героинята лъже, отрича намесата на чичко доктор, макар да е очевидно за всички. И подсъзнателно вече занапред ще я слагам в категорията "фалшиви" именно защото изигра добре ролята си. Трябва си смелост за това.

 

Не се бях замисляла колко ли болят операциите. Милата, като се стигна до целувка - по устата не може, тук не пипай, там не пипай... Колко ли болка изтърпява човек за да постигне перфектния външен вид и накрая нищо не е постигнал - не може да бъде докоснат дори... Дали наистина е така?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм го изгледах, за да видя каква е гледната точка на корейците относно външната красота. Защото за повечето неща в живота те имат различна гледна точка, от тази на останалите. Но тук ме леко разочароваха. Показаха, че и те си се влияят от външността, а не от това какъв е човек вътрешно.

Въпреки това филмчето не беше лошо, но на много места главната ме дразнеше прекалено много. В един момент проявяваше огромна увереност в следващия я правеше на пух и прах. Само за едно място изкрещях ева й

Там, където Joo Jin Mo хвана човека, който вървеше след Хана, защото я харесваше и тя го упрекна за това, това ме накара да видя, че не се е самозабравила. Много е важно това, че така и не забравя от къде е тръгнала и каква е била и какво са и сторили...

 

А и за начина, по който го третира накрая шапка и свалям :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше първият филм от азиатското кино, който гледах.Именно той ме запали по него.След него последва наплив от още няколко филма и след това сериали и ето на :lol:

Изгледала съм го два пъти, но и още 100 да го изгледам съм сигурна, че няма да ми омръзне. Филмчето си е комедийка, само на някои места преминава в драма.На някои моменти така съм плакала,най-вече на последния концерт, когато прегърна баща си и танцуваше с него :(

Само ми беше любопитно

главната роля от две актриси ли се играе :huh:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го още миналата година....и доста ми хареса ;) имаше от всичко което аз харесвам в големи количества :D най вече смях...бих го гледала пак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През целия филм си казвах 'горкото момиче' и накрая дори когато стана красива отново това си повтарях...Някак много противоречиво мнение имам за пластичната хирургия ...Напълно разбирам хора като главната героиня, които искат да бъдат като другите, биха го постигнали с цената на всичко и се мъчат страшно много, защото са аутсайдери в обществото. Не бих съдила такъв човек, че си е направил пластична операция...Но като се замисля май никого не бих съдила...Или бих ги осъдила всичките, на база теорията, че 'Таква сме създадени и такива трябва да си останем'...Малко е лицемерно, обаче, при положение, че се смятам нормална и не мога да вляза под кожата на другите хора, които са в такова положение. Филма ми остави доста храна за размисъл едно време и сега пак бих се върнала да го изгледам!

Shin Min Аh е безспорно много красива жена :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече не си го спомням с подробности, но определено си спомням, че беше хубав филма. Главната актриса е много красива, а самата героиня беше супер земна дори след промяната. Имаше само една песен дето ми лазеше по нервите през целия филм. Още си го спомням това "Марияяяя аве Марияяя" гррр..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...