Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

A Frozen Flower

Година: 2008

Жанр: Драма, Исторически, Романтичен
Режисьор: Yoo Ha


В главните роли:

Jo In Seong

Joo Jin Mo

Song Ji Hyo

Shim Ji Ho

Im Joo Hwan

Yeo Jin Goo

Hyun Woo


Сюжет: В края на управлението на династията Корьо младият император организира специален отряд от телохранители - Кунруюгве. Постепенно командващият отряда Хон Лим става за императора нещо повече от негов телохранител и той прекарва с него цялото си време, докато императрицата е самотна. Междувременно отношенията на Корьо с династията Юан се влошават все повече. Под предлог, че императорът няма наследник, Юан настоява негово протеже да бъде обявен за принц и наследник. Неспособен да даде на страната си законен наследник, императорът се решава на крайни мерки и тайно заповядва на верния си телохранител да си легне с императрицата вместо него, за да създадат син, който да наследи престола на Корьо и да защити независимостта ѝ от Юан...

 

18+

 

:essub: 
 

С български субтитри: :click:  :click:   

Онлайн с български субтитри: :click:

С български и английски субтитри: :click: 

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски превод: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаше ми се да започна да сипя само похвали, ама останах малко "незадоволена" от видяното.Очакванията ми за филм, по действителен случай, особено засегнат исторически и тези отбрани актьори , се поразмиха, но пък открих някой неназовавани истини за ....любовта.

Та, да опиша впечатленията си от видяното:

Трима обречени за мен герои, замесни "брутално" в любовен триъгълник и малко ревност.Единият е цар, готов, явно на всичко, да запази и трона и подчинените си непокътнати, както и да продължи рода си, другият момък-личният охранител на краля, който се бори с вътрешните си стихии- любов, преданост, изгаряща страст и пак любов, и една студена кралица, която бледнее откъм образ, но пък разбира какво иска и как да го получи.

В този (поне за мен) полу-трагичен филм бушуваха много страсти, дозииии секс и не малко насилие на фона на невероятна музика, която определено ме развълнува повече от не дотолкова добрата игра на актьорите.

Но определено заинтригува спорната тема за любовта и кой ,кого и как наистина обича!

 

P.S.Силно се надявам, в исторически план, не всеки предан охранител да е изучавал така книгите за стратегия и тактика на военните действия...а дано в днешно време има по-малко подобни "предани" любовници

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът трябва да се показва с голяма червена точка . Имаше откровенни сцени на секс между мъже и жени. Направо съм учудена от гей сцената, как не се отвратих. Ми те го изиграха толкова реално и с такава страст, че направо се им се чудя. Като им знам умрелите целувки в други филми това си беше направо прекрасно. Сигурно си делят филмите на такива за възрастни и за младежи. Иначе наистина имаше много красиви сцени.

Това наистина ли е по деиствителен случай ? А пък аз си мислех, че само в древна Гърция и в римската империя е имало такива изцепки. То вече знае ли човек кой какъв е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, да предупредя - Рагнос, Демонче - къш от тая тема! Вън, айде, махайте се! Хич не ви трябва да го подхващате, че още на 20-та минута на мен лично ми се повдигаше вече. Да не говорим, че в моите очи Мин Хьорин никога вече няма да е същата... Та за хора с по-слаби нерви изобщо не се препоръчва! Хич

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еее, speedy86, не чак така де! разбирам кво те е притеснило във филма и мен също, но наблегнах повече на личната драма на момчето (което между впрочем се справи блестящо, с ролята, та чак взех да се замислям що ли му иде толкоз отръки...то същото си мислех и за джун-ги след като гледах "краля и клоуна" - само да ме не чуе катето.... ...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, душо, не само заради това. Просто филмът беше много неясен, явно с претенции да е "голям", но неуспешно. А младежът няма нищо общо с Джун-Ги, макар да не беше зле като игра. Но не ме впечатли. За мен целият филм се заключава в

"оня преспа с всички и накрая го кастрираха".

 

Нищо забележително нямаше. Това е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно си подходила с големи очаквания или си гледала повърхностно, щото за мен нямаше неясни моменти...

естествено, че не си приличат с джун ги - друго имах предвид...

 

категорично отстоявам мнението, че филма хич не е лош (ма аре утре да изкарам доводите като поулегнат сцените....)

впрочем само текста на песничката беше отвратен ( или нещо в превода се загуби????), но пък звучеше интересно - некой има ли идея откъде да си я дръпна на мр3?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аууу до сега четох мненията, не гледах постера

ако бях видяла, че е с 1 от каките от Чумонг и баткото от Бичунмо ... тц тц тц грехота направо

квит ще сцени да има, ся го свалям .. коментара по филма утре, ама честно - нямам търпение

 

 

Едит: а лапето, дето играе капитана като малък е малкото Илжименце :hehe:

 

За мене тва си е невероятен филм. Напълни ми очите, ужасно красиво е направен,

а и ей такива открити отношения и "действия" до ся не сме видали по историческите филми/сериали.

Е вярно е, че бяха прекалили с "подробностите" и кралицата ни се "разкри" тотално

(даже на моменти ми беше някво неловко да я гледам в тая роля)

но определено сюжета е доста различен от типичния за този жанр.

 

Капитан Хон се уреди да спи с кралското семейство обаче :naughty:

 

 

 

П.П. ако някой мъж се надъха да гледа филма го съветвам да превърти първите 15тина минути ...

и без да знаеш какво е станало там, пак е много интересен

 

П.П.П. Язък за баткото от Бичунмо ей ... от него не го очаквах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като ви чета коментарите се чудя, кой беше "баткото от bichunmoo" ... Ама май по-добре да не знам. :D Нищо особенно като сюжет, още в началото ми стана ясно на къде отиват нещата. Въпроса беше кой кого... Финалната битка ми хареса, но самият финал не. По време на банкетите, беше много красиво. Типична ферия от цветове, която те залива от всякъде и е радост за окото. Корейците ме кефят, хич не им пука какво мислят за тях. Краля насилвал млади момчета, голяма работа, дай да го филмираме. :green: То едва ли не беше въпрос на чест, да спиш с него.

Кралицата, горката щяха да я използват, да роди дете на краля и любовника му!

Кратката гей сцена се превърта! Казвам го за тези, на които още не им е станало ясно... Не за друго, а защото беше много добра. Иначе филма те държи в напрежение и не е скучен. Има от всичко - музика, визия, битки, секс, любов (дали?)... Като стана дума за любов, ами какво да кажа... :D Този пич, се влюби по "най-готиния начин", чрез секс. Какво да се прави, любовта е навсякъде, не знаеш от къде ще ти дойде... :) Освен това не ми се вярва, кралицата да се влюби в някой който и се води пряк съперник, съсипал е брака й и който мрази. Не знам защо, ама накрая повече съчувствах на краля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ви става хора.........филма си е много як. И кралят си изигра ролята убиствено........още съм леко настръхнала. Той просто искаше да бъде обичан, беше интилигентен, верен и определено не беше луд , дори ми стана жал за него. Момчето малко вяло го раздаваше, но преглътнах го.

На мен последното, което ми направи впечатление бяха голите сцени.........ама явно вие само тях сте гледали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, игрта на Joo Jin Mo е убийствена! Ужасно ми беше жал за него! (Както каза и pirani :)).В крайна сметка искаше само да бъде обичан, но....със сила хубост не става (абе ставаше, ама не трябваше да замества жена си, или по- правилно мъжа на живота си :green: ) Всъщност филмът е красив, много добре направен, креватните сцени си бяха бая автентични (на моменти даже твърде много) и си мисля, че ако бяха ги намалили наполовина, сега повечето коментари за филма щяха да се развиват на различна плоскост. Но най-важното всъщност е, че след финалните надписи останах очарована от багрите, музиката, цялостното въздействие на филма, като заедно с това си останах и с размисъла относно силата на човешките страсти като любовта и ревността. Може и да е клише, но докато вълнуват сърцата ни, такива истории ще ни трогват :)

П.П А и моят човек (кралят де :) ) много хубаво пее!!!

 

 

Така се случи, че тая вечер отново изгледах филма и този път наистина осъзнах дълбочината във взаимоотношенията между героите и какво се крие в тях. Всъщност в тази история за любов в крайна сметка се питах дали наистина има любов и разбрах, че отговорът е "да". Изтинската обич е между кралят и Хонг Лим, въпреки че вторият осъзнава своята хетеросексуалност и е влюбен в кралицата. Но той се влюбва в нея само защото е жена, защото чисто физически копнее за нея, защото чрез нея осъзнава своята същност. Духовна близост обаче съществува между него и кралят и тя е толкова силна, че владетелят е готов да прости и да остане с него дори и когато капитанът е кастриран. Във финалния сблъсък между двамата смъртта се явява единственият изход не защото любовта е несподелена, а защото се превърнала в невъзможна, защото Хонг Лим не може да прости мнимата смърт на кралицата, а оттам и на нероденото си дете. Но в мига преди да умре, вече разбрал истината, капитанът извръща глава, за да погледне за последен път човекът, който наистина обича и последните му сълзи са за него...

 

 

 

П.П Божкеле, какво му идва на акъла на човек в 1.00 през нощта! :roll: Дано не отегча някой с тез излияния, не че си падам дървен философ, ама много ме сърбяха ръцете да си излея умнотиите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След горното мнение мога само да закимам одобрително с глава и да кажа с половин уста, че субтитрите нещо не задоволиха разглезеното ми зрителско очо, та при възможност ще направя други, но няма да е мигом.

 

п.п. Не е зле обаче мнения като това на Marchooo да бъдат маркирани в спойлер, че да не прецакват кефа на негледалите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнението на Marchooo е интересно. Дано има повече такива мнения и хубави филми които да ни провокират да говорим за тях. Макар че този филм не ми допадна съвсем и това може би си личи от коментара ми, имаше какво да се види и не съжалявам много, че го гледах. Само с едно нещо не съм съвсем съгласен.

 

Изтинската обич е между кралят и Хонг Лим, въпреки че вторият осъзнава своята хетеросексуалност и е влюбен в кралицата. Но той се влюбва в нея само защото е жена, защото чисто физически копнее за нея, защото чрез нея осъзнава своята същност. Духовна близост обаче съществува между него и кралят и тя е толкова силна, че владетелят е готов да прости и да остане с него дори и когато капитанът е кастриран.

 

Какво имаш в предвид с това че истинската любов е между него и краля, но в същото време той е бил влюбен и в кралицата? Как може човек да се влюби в двама едновремено? :) Според мен си беше баш влюбен в кралицата, не само заради страста или сексуалното желание (или по скоро любовта се появи в последствие). Иначе като го кастрираха, защо продължаваше да се бие за нея? Щом толкова не може да се сдържа, поне тогава можеше да осъзнае истинските си чувства към краля... Нали е кастриран.;) Освен това, би ли убил човека, който истински обича, заради такъв който го привлича само сексуално? Краля може и да го е обичал, но за него не съм сигурен. Накрая се обърна, защото между тях имаше някакъв вид "висше" уважение и най вече съжаление, че не е могъл да отвърне на любовта му...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговарям веднагически! :D

 

 

Хонг Лим щеше да се заплесне по всяка жена, с която беше легнал, в случая попадна на кралицата. Те двамата реално не се познаваха, имаха само една дълга предистория на ненавист и ревност. Пък и според мен, човек колкото и хубав секс да прави с някого, ако няма какво да си каже с него след като станат от кревата, са заникъде. А те нямаха време да се опозная. Единственото, което правеха (освен секса), е да си менкат подаръци и да се крият по библиотеките без да четат :D . Защо ли обаче тръгна да си отмъщава...ми и на мен да ми бяха причинили нещо подобно (ако бях мъж де, сега само си предствям :) ), щях да не изпитвам мили чуства към виновника, особено ако ми е бил най-близкият човек. Освен това капитанът се чувстваше виновен за смъртта на приятелите си, не беше безразличен и към станалото с жената, която носи детето му. Пък и освен смъртта на него друго не му оставаше.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Друго нещо, което ме втрещи е как по едно време всички откачиха и забравиха кои са. :) Примерно кралицата в началото беше много вярна на краля. Щеше да остане с него до края, ала бала... После забрави всякаква чест и достойнство, което до някъде е нормално, в ситуацията която я поставиха... но! Тя се съгласи на това, искаше да помогне на краля и ако не е била съгласна, можеше да се върне при семейството си. Изведнъж забрави коя е и с емоционалното ниво на 16 годишна, почна да изнаверява на съпруга си където и падне. :) Накрая, дори с цялата си наглост, реши да унищожи мъжа си и да избяга. Минаваме към Хонг Лим, човек убучаван от малък, че краля е бог и че трябва да му служи дори с цената на живота му. След като го предаде, заради похотта си, най-малкото което можеше да направи е да се самоубие или сам да си отреже топките. Не да кара краля, да го прави. Поне такава е ролята на честа в други корейски исторически филми. :hehe: Той обаче изведнъж започва да си мисли, че е имал пълното право да спи с кралицата, когато си поиска и накрая даже е ядосан на краля. :D Върхът на сладоледа е обаче, другият по важност капитан (както и останалите от най-верните мъже на краля, които нищо не направиха...), който се върза само от две изречения на кралицата. Тази мижитурка, за да си спаси собсвеният живот, предаде краля, който се явява уж най-важният човек в живота му. :bball: Абе изобщо забавна работа. Във филма се говори за чест, а всички се оказаха от долен по долен... :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Затова през цялото време ми беше мъчно за краля. Той милият си беше най-постоянен в чувстава и горе-долу през цялото време даваше шанс на Хонг Лим да се освести малко, та да му прости, ама нейсе......По отношение на кралицата.....ми тя горката някакси претърпя тотален емоционален шок, водещ до обрат в чувстава на 180' и ако учех психология щях да си мисля, че се дължи на късната събудена у нея женственост (това не звучи много Фройдиски ) . Ама понеже не съм, само ще кажа че почти като всеки пубер се влюби в първия си мъж. Освен това трябваше да помисли и за детето си. За малко да забравя онзи там, заместник началник беше. Та той завалийката просто му увря главата, че няма как да свали краля, ох, искам да кажа...да бъде удостоен с великата чест да служи на своя господар с цялото си сърце, и душа...и тяло! Така че този ми беше най-ясен от всичките!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оооо Боже Господи!!!!! Много сглупих, както винаги не прочетох коментарите и резюмето преди да гледам филма за да не се товаря с очаквания и настроения! Голяяяяма грешка! Щях да си спестя неловката гей сцена, момента в който сестра ми мина по коридора по време на една от въпросните "любовни" сцени, върви после разправяй, че си гледал корейски художествен продукт с историческа тематика!

 

Можеха да ни спестят доста, то си беше направо Софт порно тва! Може да пресъздадеш емоциите, изживяването и момента и без 5 минутното лашкане! В смисъл то беше брутално, блъскаше я като побеснял нерез, врата на кочина! То не бяха смени на пози, нямам думи! Детското в мене умря!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да благодаря на всички, които предупредиха какво да се очаква от филма, защото ако не бях подготвена можеше да се отрази зле на храносмилането и психическото ми равновесие, както и на "имиджа" ми , ако го бях пуснала в неподходяща компания.

Във филма, като се абстрахираме от определени сцени, става дума за противоречието между дълг и чувства, за амбиции, предателство. Ако беше наблегнато повече на представянето на емоционалните състояния на героите, отколкото на някои анатомични и технически подробности, филмът можеше да предизвика по-задълбочен анализ и коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с хиляди благодарности на marchooo, че е намерила песничката на царя...

търсих я с месеци и сега я слагам и тук, за някой друг, ако й се кефи....

 

 

и веднага я направих на мр3 тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като на няколко пъти проверявах дали не съм изтеглила по погрешка някой ХХХ филм, мога да споделя, че филмът след шока( че няма огромен надпис, забранен за лица под 18г), определено е хубав и пробужда разсмили.

Кралят и капитана играха невероятно добре.

 

Аз не видях любов във филма - имаше страст, чувство за притежание и дълг. В началото си помислих: ха, оформя се интересен любов триъгълник... но освен, че беше много измерен любов не усетих.

 

Хон ми заприлича на кукла, с която кралското семейство си поигра и накрая унищожи. А също си направих веднага асоцияация Хон- хубавта Елена .

Ако кралят беше убил Хон след като ги хвана с Кралицата, няма да има шанс да си го върне... за мен това е чистото желание да имаш онова, което не можеш.

 

 

 

Много ми харесаха бойните сцени във филма.

И разбира се саундтрака...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...