Jump to content

Recommended Posts

tumblr_ndairslYja1r3hs1eo6_r1_500.jpg

The Restless

중천
 

Държава: Южна Корея

Премиера: 14 октомври 2006 г.
Времетраене: 105 мин.
Режисьор: Jo Dong Oh

Жанр: Екшън, Фантастика, Романтика


В главните роли:

Jung Woo Sung

Kim Tae Hee

Heo Jun Ho

So Yi Hyun

Park Sang Wook

Kim Kwang Il
Yu Ha Jun


Сюжет: Годината е 924 сл. Хр., в края на Обединената Династия Шила. Продължителните бунтове унищожават земите, управлявани от корумпираната власт. Зли сили пируват и демони бродят по земите. И Куак, роден със способността да вижда духове, изгубва любимата си и се присъединява към елитната императорска част - ловците на демони. След множеството бунтове той остава единственият оцелял ловец. Преследван от властта, той броди по изтерзаните земи, убивайки злото във всичките му въплащения. След една мрачна нощ И Куак намира убежище в странна постройка, само за да се събуди пренесен в "Чунгчон" - междинен свят, намиращ се между Небето и Земята, където душите на умрелите остават за 49 дни, подготвяйки се отново да бъдат преродени. Там той ще срещне познати лица и ще бъде въвлечен в битка между доброто и злото, решаваща съдбите на Небето, Земята и човешките души...

 

С :subs:: :click:     :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руско озвучаване: :click:

 

Лично:
Eдна превъзходна приказка, показваща корейския поглед за отвъдното. Смесица от зашеметяващи пейзажи и сцени се редуват с бойни изкуства, напомнящи на същински танц. Не липсва и голяма доза ефекти, придаваща фантастичния нюанс на филма. Драматичният момент също не липсва. Обърнато е огромно внимание на една от главните линии - любовта, надделяваща дори над самата смърт. Без съмнение любителите на подобен тип приключения ще останат изключително доволни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уах! Филма е страхотен наистина. Има много ефекти и то на доста добро ниво... личи си, че много пари са наляти във филма! Поредна добра роля на Woo-sung Jung.

Нагледах се на хубав бой... В общи линии имах много високи очаквания за филма, а той ги надмина. Горещо препоръчвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък навремето пуснах темата, без да съм гледал филма. След това го намерих за изключително тъп и посредствен, но така и не написах коментар. Ефектите са направо бутафорни. Битките - смешни, а анимацията - меко казано плачевна. Сюжет, игра и режисура не бих се наел да коментирам, защото нервите ми издържаха едва до 40-тата минута, след което побързах да разкарам тази филмова шега от компютъра. Не знам как може да я хвалите, дори започнах да си мисля, че сте гледали някакво друго заглавие.

 

Ако се чудите дали да го гледате, ето няколко факта, над които да поразмишлявате:

1. Продукцията е адски ефтина.

2. Въпреки ниския бюджет, авторите са се опитали да направят нещо зрелищно и сложно.

3. Мен ако питате, горното въобще не им се е получило.

4. Ако горните три точки не ви разубедят, филмът може и да ви хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красив филм. Един от първите ми допири с азиатското кино. Не помня много от него сега, но това, което изниква в съзнанието ми е, че беше наистина красив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко му е бюджетът, но това е първият филм на режисьора Jo Dong-oh и е нормално за първи филм да не получи голям бюджет. И изобщо бюджетът не би трябвало да е критерии за хубав филм. Главните актьори Jeong Woo-seong и Kim Tae-hee не ми се струват да са от ниско платените, освен това направиха много добра игра. Историята за мен лично беше непозната, а начинът й на представяне - уникален. Може да няма много ефекти, но е изключително красиво, което направи и самата история много красива. И макар, че го водят фентъзи, ми се струва, че точно на почитателите на този жанр няма да се хареса. Филмът е по-скоро за всеки, на когото му се гледат красиви пейзажи и по-нестандарни сюжети. И за мен той беше един от първите ми азиатски филми и много ме впечатли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма като цяло наистина не е нищо особено,но има няколко момента,заради които си заслужава да се гледа пак и пак..Моменти с оная така специфична корейска романтика,която няма да намериш никъде другаде..Финалната сцена например е невероятна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, този филм съм го гледал преди да започна да харесвам корейското кино. Върна ме все едно 100 години назад. :) А аз се чудех къде съм ги виждал главната актриса от Ирис и главният от Атина... Той главния май играе и в MUSA.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...