Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Suicide Club (a.k.a Suicide Circle)
Самоубийствен Клуб

Жанр: Mистерия,Трилър, Ужаси, Драма...
Година: 2002
Страна: Япония
Времетраене: 99 минути
Режисьор: Sion Sono
В ролите: : Ryo Ishibashi, Akaji Maro, Masatoshi Nagase, Saya Hagiwara, Hideo Sako, Takashi Nomura, Tamao Satо, Mai Hosho

IMDB

Резюме:
Режисьорът се е повлиял от действителни събития в края на 90-те години. Притиснати от самота и депресия, японски младежи създават клубове, включително и в интернет, за организирани самоубийства. Групово измислят и осъществяват различни начини да умрат. Детективите и психолозите, освен че са безсилни да предотвратят самоубийствата, така и не намират обяснение за този смразяващ "феномен".


Коментар:
Един от любимите ми филми и един от първите азиатски филми които гледах, някъде 04-05. Гледал съм го 4-ри пъти досега и винаги много ми е харесвал. Първия път, малко кръвта ми дойде в повече, но това нито за момент не ми развали удоволствието от филма. Много поучителен, супер заплетен сюжет и уникални персонажи. Ако правихме класация за най-добри азиатски филми, този щеше да ми е в десетката. Много ми хареса накрая, когато се разкрива тайното послание в плаката на поп групата. Лесно се разгадава с числата на тениските, пръстите на ръцете и буквите на gsm-a. biggrin.gif Гледайте и вижте какво значи "Да намериш връзката със себе си". smile.gif

!!!ВНИМАНИЕ!!! 18+ Филмът съдържа сцени на насилие и бруталност, както и самоубийствени идеи. Не е препоръчително да се гледа от непълнолетни и хора с чувствителна психика.

Изтегли филма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, мненията за дадени филми може и по друг начин да са поляризирани

Филмът иначе успя да ме провокира в много отношения. Ако държите на провокации и не сте от онези, които отхвърлят такива с едно "абе я стига с глупостите", а и не ви шашка основната тема, тогава го гледайте, няма да се разочаровате

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и песента на поп групата. Много са сладки, без тях този филм нямаше да е толкова добър.

 

Dessert - Live as you please

http://www.youtube.com/watch?v=_e81axhUE-c&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е меко казано "странен" Изобилства от кръв и насилие и не мисля, че много момичета биха го харесали. Не че аз го харесах особенно, но беше интересно да се видят някои неща. Доста ми е странен този синдром на самоубийства в Япония и изобщо цяла Азия, не ги разбирам защо точно са толкова самотни и депресирани, но може би това,че са прекалено задоволени ги прави такива. Също така ми е интересно дали след този филм много тийнейджъри в Япония биха се замислили за самоубиствата или пък обратно би ги подтикнало към такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, как може да си мислиш така? Явно не си го разбрал съвсем добре филма. В него изобилства от антисамоубийствени послания, но са във формата на скрити послания, за да не дразнят толкова. Само си пусни финалната песничка на момичетата по горе и прочети текства, докато пеят. Ясно е, че не може по никакъв начин да повлие на броя на самоубийствата. Все пак това е само филм. А това да разбереш самоубиеца е невъзможно, докато не стигнеш до неговото ниво. Всеки чувстава и преживява нещата по различен начин и никога не може да се разбере, какво точно му е било на човек, преди да се самоубие. Глупаво и някак лицемерно е да се опитваме да разберем мотива на самоубиеца и да казваме кое е правилно или не, за такива неща.

 

П.П. Имайте предвид, че този филм е силно провокативен, нещо като Beautiful... Ако не сте хареса него, най-вероятно и този няма да ви хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се разочаровах. За втори път го започвам и този път го изгледах просто на инат..макар че не знам защо му възлагах надежди на този филм. Стори ми се нестандартен, но... Не искам толкова да критикувам, ама мисля, че е адски недодялан този филм. Уж бруталните сцени бяха направо... лютеница по прозорците:) Което е ефектно при ужасите от 80-те, ама 2002 някак не ми се връзва и все пак би могло лесно да се пренебрехне, ако имаше повече смисъл. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е малко странен и на места нереалистичен според мен (напр. жената която си наряза ръката с усмивка на лице) Но като цяло филма е добър и доста заплетен и интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е малко странен и на места нереалистичен според мен (напр. жената която си наряза ръката с усмивка на лице) Но като цяло филма е добър и доста заплетен и интересен.

Но самото рязане си беше доста реалистично, ако питаш мен. :lol: Още ми е пред очите.

Филма го гледах преди повече от година.Не ми хареса,но все още помня всяка сцена.Което значи,че ми е въздействало по някакъв начин.

Аниме културата е плъзнала навсякъде и в филма си личи до голяма степен.Аниме държанието на героите,сюжета,репликите...дори режисьора не го прикрива.Което специално мен адски ме дразни.80% от филмите в Япония са на същия принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз днес го гледах но мисля, че и на мен т'ва с рязането ще ми остане задълго в съзнанието както и първата сцена с 50-те ученички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен пък това чудо ми хареса, може би има нещичко извратено в мен щом нито потискащо, нито провокативно ми подейства :28558: .  Японците с тяхното умение да вкарат твърде много психологизъм и направо на моменти да потискат брутално от нищо и никакви темички как ли ще подходят към филм за масови самоубийства ? Еми твърде далече бяха, просто хората наредиха събитията все едно нищо от случващото се не разбират, малко крими елементи, малко пародия и щипка жизнерадостна лудост, накрая една последна жизнеутвърждаваща песен и общо взето си плаче за продължение. Странен ми дойде подхода, даже ме изненада и определено ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не забравяй по някое време да гледаш и Noriko's Dinner Table, което е нещо като продължение. Уникално продължените бих казал. Толкова различно от Suicide Club, със своя уникална история, излъчване и усещане. :) На повечето фенове им харесва, но по-различен начин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около две години и половина Noriko's Dinner Table беше едно от първите неща , който исках да гледам. Седя като торент задача малко повече от шест месеца, но замръзна на 98% , а сума ти хора го изтеглиха покрай мен, само дето тогава не смеех да го пусна без субтитри и накрая се предадох :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...