Jump to content

Recommended Posts

untold-scandal-scandal--joseon-namnyeo-s

Untold scandal
Жанр: любовна драма
Година: 2003
Държава: Южна Корея
Режисьор: Le  Je Yong

Субтитри: Английски


Участват: Bae Yong Jun, Lee So Yeon, Jeon Do Yeon и др.
-------------------------------
Резюме: Филмът е поредна версия на "Опасни връзки" (най-известната американска версия е "Секс-игри"). Действието се развива през 18 век в Корея. Лейди Чо и нейният млад братовчед се обзалагат дали той ще успее да прелъсти младата Со Ок. Но неговият интерес се премества на благочестивата и резерви,dна лейди Сук, чиято сдържаност се оказва истинско предизвикателство за плейбоя.

Коментар: Филмcj е страхотен - BYJ играе невероятно добре ролята на чаровен, палав и прелъстителен аристократ, който най-накрая открива любовта.

 

Свали с английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click:   

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останах малко разочарована от филма, може би защото имах големи очаквания, като се има предвид, че е екранизация на "Опасни връзки". Обаче беше толкова мудно, и батко ви BYJ беше тооолкова... странен... Бе гледайте го, ма не очаквайте много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се присъединявам към speedy86. Разочарована - меко казано. Дълго мислех как да коментирам филма, но няма за какво да се хвана - блудкъв....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега виждам, че има тема за този филм. :blink:

Аз го гледах наскоро без никаква предварителна нагласа и, честно казано, останах приятно изненадана. Първо от това, че е адаптация по "Опасни връзки", второ - че историята е доста умело транспонирана от барокова Франция в Корея по време на династията Чосон, но е запазен френският привкус - музиката (предкласика), духът на рафинирана извратеност, интригантството, пищността. Освен това се оказа, че съм свалила филма вече незнайно откъде, но с френски субтитри, което беше много подходящо. :)

Естествено филмът има един много съществен недостатък и той е Пе Йонг Джун. Този човек, извинявам се предварително на почитател(к)ите му, които сигурно са много и в този форум, за мен е напълно неизразителен (дори, ако е позволено да изляза извън границите на добрия тон, с чиста съвест бих го нарекла "пън"). Огромната му популярност (не само в Корея) за мен е в сферата на необяснимите неща, гледала съм само 2 филма с него (този и April Snow), но и в двата през цялото време си мислех колко повече щяха да ми харесат, ако вместо него беше някой актьор за свяст. Все пак да уточня, че не съм гледала драмите му, може пък там да е велик.

Както и да е, но точно за тази роля на виконт дьо Валмон (забравих му корейското име), който е един от най-сложните персонажи, се изисква висш пилотаж в актьорството, а и мощно екранно присъствие. Не случайно в други две адаптации ролята се изпълнява от двама тотално харизматични (макар и по различен начин) актьори - Джон Малкович и Колин Фърт. Сравнението между тях двамата и корейския им колега е ясно в чия полза е.

 

Виждам, че филмът не се е харесал много и не смея да го препоръчам, но може би ако се гледа с нагласата за нещо "не типично корейско", ще има повече шансове да бъде възприет благосклонно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да повярвам, че има толкова негативни мнения за филма blink.gif . BYJ за пореден път показа перфектна игра, а и сега след една година гледане на корейски сериали мога да преосмисля филма и да се възхитя на дързостта на създателите му.

 

Гледайте до края, за да видите последните кадри след надписите :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филм, след който се чудя хареса ли ми или не. Все едно гледах резюмето му - събитията бяха много на бързо описани, диалозите ми се видяха постни,Bae Yong-jun трябваше да е очрователен, ама не можа да ме убеди в това. Можеше да има повече страсти и емоции, защото идея имаше. Ама нали съм заклет фен на Bae Yong-jun - не можех да пропусна това му участие и филмът въпреки всички кусури трябва да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...