Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Circle (써클: 이어진 두 세계)

              Страна: Южна Корея                  

Също така известен като: Circle: Two Connected Worlds

Период на излъчване: 22 май 2017 - 20 юни 2017

Време на излъчване: Понеделник - Вторник 23:00

Жанр: Sci-fi, Мистерия

Канал: tvN

Епизоди: 12

Режисьор: Min Jin Ki

 

Участват:

Yeo Jin Goo като Kim Woo Jin

– Jung Ji Hoon като Kim Woo Jin (child)

Kim Kang Woo като Kim Joon Hyuk

Gong Seung Yun като Jung Yun

Lee Ki Kwang като Ho Soo

Kwon Hyuk Soo като Oh Hyung Sa

Seo Hyun Chul като Hong Jin Hong

Ahn Woo Yeon като Kim Bum Kyoon

– Kim Ye Joon като Kim Bum Kyoon (child)

Jung In Sun като Park Min Young

Oh Ui Shik като Dong Soo

– Jung Joon Won като Dong Soo (Child)

Han Sang Jin като Park Dong Gun

Song Young Kyu като Han Yong Woo

Yoo Young като Shin Bi Seo

 

Резюме: Сериалът се развива в настоящето и бъдещето, като разказва за чуждо нашествие през 2017 г. и последвалата нова Земя през 2037 г., която е разделена на две части - "Интелигентна Земя", където емоциите на хората са контролирани и не съществуват престъпления и болести, и "Общата Земя", където хората все още страдат от болести, страх, глад и беззаконие…

 

 

 

:essub:

 

С български субтитри :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click:

С английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това  ми намирисва на ония сериали, с пълни абсурди, 

коите щот са нещо по различно, ще се приемат по-скоро за добри...

Нали са фатастика, а щом е и научна... трябва да се поучим...или понаучим и на нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязвам странна тенденция в този форум...

Излезе ли някой сериозен сериал, почти не се гледа. Явно на почит са само романтичните истории.

 

А този сериал засега държи много яко под напрежение. Определено има изненади и поне засега се развива много динамично. Направен е доста различно от всичко друго корейско, което съм гледала. Доста сериозен, без грам пълнеж, интересен сюжет, следва си логиката, колкото и за момента да не я схващам изцяло.

Но ако сте фенове на сай-фай жанра, сериалът определено е задължителен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чакам да излязат и 10-те серии, за да го гледам.. Сай-фай ми е вторият любим жанр в литературата и киното(след фентъзи), затова изискванията ми към подобна продукция са много големи. Корейски сай-фай не съм гледала, особено сериал, та не зная, може би ми е малко странно, че правят подобно нещо, но пък и съм любопитна как ще се справят. Темата за разделянето на два вида Земя е доста позната вече, типична дистопия(още един любим жанр, затова интересът ми скача) и постапокалиптична фантастика. Тъй като при този жанр е кофти да се чака по цяла седмица за серии, особено ако е като пъзел историята, затова и изчаквам. Но се радвам, че и друг му е обърнал внимание. Kiddo, ще имам предвид положителното ти мнение. 

П. П. Актьорският състав е супер... Колко е пораснал Йо Джин Гу.. и какъв сладур е станал. Впрочем той е гаранция за страхотна игра. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е направен доста интересно.

Първите 30 минути се развиват през 2017, а следващите 30 - през 2037. С изключение на 1-2 лица, не знаеш кой кой е, защото имената са различни. И определено е малко объркващо, но в същото време държи в напрежение. За играта на актьорите няма да казвам нищо, защото то е ясно :) И не е точно дистопия...

itadakimasu, и аз не бях гледала такъв корейски сериал. В смисъл...

Техните "фантастики" като цяло се изчерпват с пътуване във времето. Другите са по-скоро фентъзи /Гоблин, духчетата и т.н./. Такава фантастика не знам да са правили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно! И аз се чудя как са се решили точно на научна фантастика.. хем ме учудва, хем ме радва като цяло. Гледам, че по tvN ще го излъчват, а на тази телевизия съм гледала едни от най- добрите корейски сериали. Уф, започвам да се чудя дали да не го започна сега...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата серия ми беше толкова объркваща, че спрях по едно време и изгледах спешъла. След това нещата леко ми се поизясниха и сега съм текущ зрител. При положение, че не съм фен на научната фантастика ме заинтригуваха достатъчно, за да продължа.

Такова разделяне на епизода не бях срещала до сега. Това ме и обърка в началото. Имах чувството, че гледам два различни филма снимани от различни режисьор и сценарист. Първият загадъчен, мистериозен, леко крийпи, но увлекателен. Вторият започна като треторазряден екшън, озвучен с музиката от "Добрият, лошият и злият" и "Фантомът от операта". Нови герои, нови лица и нищо общо с първия, освен един полицай. Тук дойде моментът с включването на спешъла, от който разбрах, че нарочно е снимано по този начин. След това, а и след втория епизод нещата се навързаха и стана интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тара, и аз бях така с първа серия :D Върнах назад 3 пъти, докато усетя, че не са изтрили нищо по средата :D Не бях гледала спешъла, но в общи линии бързо се усетих, че така ще я бъде. И, честно казано, за първи път гледам такъв "формат".

А да са казали защо е заснето така?

 

itadakimasu, от една страна е добре да го започнеш сега. Лошото е, че с всяка серия става някак по-интересно, тръпката се усилва и с тези 2 серии на седмица са ми малко :) От друга страна, ако го изгледаш накуп при тези 10-12 серии, няма да усетиш тръпката. Но е желателно да го започнеш, за да има с кого да коментирам, че много ме сърбят пръстите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiddo, накратко, смятат го за новаторско, защото точно такъв тип драма, смесица от научна фантастика, извънземни и трилър, до сега не е имало по техните телевизии и естествено, за да е по-интересно. Показването на два паралелни свята, които привидно нямат нищо общо ще накара зрителите да се опитват да напаснат пъзела от загадки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За новаторско - спор няма.

Само не знам дали ограниченият корейски средностатистически зрител би приел нещо такова. Но пък на мен ми идва чудничко... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това го чакам отдавна.

И е крайно време малко да разчупят стереотипите. Да, не вярвам, че националните телевизии ще се засилят да правят фантастики, но дано поне кабеларките се позасилят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите 4 епизода. Впечатлена съм! Актьорите са много добри, като ги хванеш от децата до големите. Мацката ми е малко по така. Историята е доста интересна и завъртяна не може да им хванеш спатиите. Кой кой е, за какво се бори и т.н, което те кара да се замисляш за някои от героите и случките. Препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах излезлите епизоди. Доволна съм, много съм доволна. Засега всичко е много изпипано- като се почне от сценарий, през актьорската игра(то с тези актьори няма как, ама мъжките нали), та до атмосферата. Визуално е като цяло добре. Харесва ми, че дори при подобен жанр корейците използват обичайния си подход- а именно, в основата са персонажите, всичко друго идва някак на фон. Тук-там имам забележки за сай-фай нишката(то тя си е основната де), но реших да не правя паралели с любими мои сай-фай продукции, все пак това май им е първи опит на корейците със серийните от този жанр. Та като за първи опит е много добро. 

Съспенсът е на ниво, аз лично от Сигнал насам не съм гледала корейска драма, която да ме държи толкова в напрежение. Първа серия беше пълна химера от гледна точка на това кой кой е. Допада ми това, че с всяка серия разкриват по малко и оставят зрителя да напасва пъзела, докато чака сериите да излязат. И мисля, че развиват идеята много добре. Познати до болка идеи- чуждоземна инвазия/контакт, разделяне на Земята на утопия и дистопия(любима тема, тъй де любимият Уелс), роботизиране и кибернизиране на човека(тук са много скромни, чипчета само, няма сайлони :D). Да си призная, чипизацията ми е много клише, ама ще го преживея. Манипулация на ума също(в случая паметта), затова пък това е много вълнуваща тема( която е по- характерна за дистопичната литература, отколкото за сай-фай).

Kiddo, не познах, а?! Не бил У Джин, а брат му, ама липсата на очилата ме обърка, макар че като почна да прави хляб трябваше да се усетя. И щом знаем кой е той, тогава остава

 

онзи създателят на Human B, който никой не е виждал, да е  У Джин..има логика, защото той се интересуваше от идеята за премахване на спомени

Друго, 

 

май въобще не става въпрос за инвазия, а за един извънземен, който според мен ще се окаже, че е дошъл(дошла де), за да помогне на човечеството да избегне роботизацията(малко ала Arrival нали с помагащите извънземни), но явно не е успяла, защото имаме все пак катаклизма довел до разделението на Земята....и hands up(тук може да си пуснете 2PM направо) за сценариста измислил извънземно с амнезия(или извънземно, на което да му действат чипове и прочее, не че не може да има де.... 

Тъй де, добре е това, че май и тук ще стигнат до основния философски момент в повечето сай-фай, постапокалиптични творби-човекът е причината( тук да спомена другия гигант-Джон Уиндъм). 

Засега, за мен лично, голямата питанка е, къде е бащата? Другото го догаждам, като в някои от догадките ми ще съм права, в други ще греша, ще видим, важното е точно това да има- интерес.

П.С. споменах ли колко як е станал мъника Йо Джин Гу, ако съм, пак мога да се повто-потретя и т.н. 

П.П.С. Старшият детектив ме радва много, точно като от комиксите, който рисува е излязъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джин Гу става все по - хубав. А за създателя на Хуман Б .. Оле не знам как да го сложа в спойлер с този нов вариант на форума направете го вместо мен.

Off Topic

Аз подозирам наред с брата, че може да е и професора.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Енгелче,

Off Topic

няма логика да е той, защото когато го дадоха, държеше телефона на Бом Гюм и гледаше снимката на братята. Не виждам защо ще е той.

Колкото до създаделя на Хюман Б... След като сгреших кой е ченгето от 2037, хич няма да правя догадки :D

 

Itadakimasu, забележките не ги мисли изобщо. За страна, която няма опит със сай-фай сериалите, това е великолепно начало. Ако и Дуел ме зарадва така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм, че е великолепно начало, макар рейтингите да не са много високи, все пак са добре като цяло. Надявам се, че ще тръгнат да се развиват в този жанр повече занапред. 

Сега най- много треперя заради финала..леле колко добри продукции са ми оставяли горчив послевкус, само заради окепазения им финал.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...