Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

New Trial (재심)

Страна: Южна Корея

Също така известен като: Jaesim

Премиера: 16 февруари 2017

Времетраене: 119 мин.

Жанр: Драма, По истински случай

Режисьор: Kim Tae Yoon

 

Участват:

Jung Woo като Lee Joon Young

Kang Ha Neul като Hyun Woo

Lee Dong Hwi като Chang Hwan

Kim Hae Sook като Soon Im

Lee Kyoung Young като attorney

Han Jae Young като Chul Gi

Lee Jung Eun като Oh Mi Ri

 

Резюме:

Адвокат И Джун Йонг решава да поеме интересен случай

с десетгодишна давност, осъзнавайки, че това може да се окаже добра

възможност за напредък в кариерата. Но така среща Хьон У, който е

несправедливо осъден на 15-годишна възраст за убийството на таксиметров шофьор…

 

Филмът се основава на реални събития, случили се на 10 август 2000 г.,

като проследява убийството на таксиметров шофьор и обвинението

на 15-годишно момче след тежки и жестоки разпити…

:essub:

 

Свали с български субтитри :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click:  :click:  :click: 

Свали с български и английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господи, дори само след като изгледах трейлъра с мисълта, че е по действителен случай, в гърлото ми е заседнала буца и ме избива на рев. Запазих линка за филма в папка "за гледане" до времето, в което ще съм в настроение да го изгледам без да ми нанесе сериозна душевна травма. Създателите на филма са направили перфектен избор за ролите на главния герой и майка му. Невинното очарование на Kang Ha Neul  ще направи филма още по-болезнен за гледане, а Kim Hae Sook, която играе майката, само като се появи на екрана и те залива с емоциите на героя си.  :click: онлайн с руски субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не беше лош филмът;) Не ми хареса, че малко повечко фокусираха вниманието върху адвоката, а не върху осъдения, чиято съдба с всичките ѝ преломни моменти ми беше по-интересна.

 

 

На адвоката беше посветена кажи-речи цялата първа половина от филма - какви трески за дялане има с жена си, защо е закъсал в кариерата, какви са му възгледите за основната цел на професията му (в неговия случай - пари). Всичко научихме за него. При това нямаше дори една сцена от 10-годишното пребиваване на несправедливо осъдения в затвора, миналото му се показваше откъслечно и непълно, благодарение на което настоящето му като пропил се нехранимайко изглеждаше особено грозно. Усетих го някак несправедливо това, сякаш за втори път го набедиха човека :28558: Настроението ми оправиха финалните лаконични надписи, от които разбрах, че реалният човек е бил оправдан, оженил се е и има две деца. А тоз филм приключи с встъпителната реч на адвоката, сякаш не е важно как е приключило делото, дали справедливостта е възтържествувала и човекът е оправдан, ами всички тръпнем дали адвокатът ще открие и затвърди в себе си зачатъците на морал.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав е филмът, но нещо му липсва за да докосне сърцето ми. Може би наистина това, че историята се фокусираше повече върху адвоката, отколкото личността на осъдения и неговия случай, както и съдебните процеси, които изцяло липсват. Самото разследване и търсене на доказателства не беше много внушително. Най-вероятно в реалността героят на Kang Ha Neul не е бил цвете за мирисане, но това не означава, че може да бъде несправедливо обвинен за убийство. Kang Ha Neul прави страхотна роля, както винаги. Останалите в каста също се справиха отлично. 

Историята е тежка и това, че

Off Topic

накрая разбираме, че всичко е завършило добре и в полза на неправедливо обвиненото и лежало в затвора момче, може само да ни радва,

но като цяло филмът е нещо като информатор на зрителя за съществуването на този случай, някакво популяризиране на историята на момчето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, но малко не ми достигна.

Самото начало започна доста трудно. На няколко пъти щях да се откажа. Не съм сигурна доколко персонажите отговарят на действителните личности, но първоначално доста се потресох от наглостта и алчността на адвокат И Джун Йонг. Вярвам, че въпреки подбудите си впоследствие намери истината за себе си и за професията си и искрено се промени. По отношение на проведените разпити, както обикновенно съм възмутена, престъпни са и такива разследвания са незаконосъобразни, такива са и действията на разследващите органи и на прокуратурата. Надявам се съответните лица да са понесли наказателна отговорност за действията си. Макар че открих статия, в която се твърди, че не са поднесли извинения и някои от лицата продължават да изпълняват длъжността си. В такива случаи е добре че има съд и може да се иска възобновяване на съдебен процес. И след 18г. лицето, за което е имало данни и е можело да се открият доказателства за виновност, е осъдено на 15г. затвор. Ужасна история. Ужасна действителност. Нанесени вреди и травми на невинен човек и за какво точно - на какво основание някакви хора са решили да се правят на могъщи, да започват разследвания и да повдигат обвинения на неудобни за тях хора, защото изглеждат като престъпници. Неслучайно Темида е със завързани очи. х

 

Действителната история тук доста ми напомни на

Off Topic

Central Park Five - пет момчета (чернокожи и латино) са осъдени за нападение и изнасилване на жена в Сентръл Парк. Обвиняемите били на ниска възраст, само един от тях е навършил изискуемата възраст и е изпратен в затвор, а точно той е попаднал случайно в петицата, защото разследващите избирателно са прибирали момчета от улиците. Разпитите били проведени без родител или адвокат, било е упражнено физическо и психическо насилие в резултат на това последвали самопризнания, а в съда били сключени сделки. Нетфликс пусна сериал, който е добре направен - When They See Us. Ако ви харесват сериали на такава тема, препоръчвам го. Доколкото си спомням епизодите не бяха много.

WHEN THEY SEE US Trailer (2019) Netflix

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плейлист за онлайн гледане на филмчето: :click:

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...