Jump to content

Recommended Posts

fb3eee8fd2671f2b43305709a8f9e756.jpg

 

Doroppu / Drop (2009)

 

:imdb:


Държава: Япония
Времетраене: 122 мин.
Жанр: екшън

Режисьор: Hiroshi Shinagawa (Хироши Шинаногава)


В ролите: Hiroki Narimiya, Hiro Mizushima, Yuika Motokariya, Yusuke Kamiji, Noriko Nakagoshi, Kazuki Namioka


Резюме: Създаден по преживявания на самия режисьор, филмът разказва за ученика Хироши, който се прехвърля в обикновено училище, за да се присъедини към училищната банда. Наред с боя, който е неотменен спътник на хулиганите, момчето намира и нови приятели. Животът ще го сблъска не само с хубавото чувство на победата, но и с горчивия вкус на загубата.

През 2023 г. излиза и сериал Drop.

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click: 

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски превод :click:


Личен коментар: Не беше като Гарваните – лично на мен ми хареса повече. Имаше "бойна фантастика", но в умерени дози, както и доста комични моменти. Не мога да изкажа негативно мнение за филма, тъй като от една страна съдържа автобиографични елементи (филмът разказва историята на режисьора, който е и сценарист), а според мен не мисля, че е особено адекватно да се критикува начина, по който един човек разказва за живота си. От друга страна наистина ми хареса – имаше от всичко по достатъчно, а в бонус – хубав саундтрак. Нито бе прекалено натоварващ, нито прекалено банален – достатъчно интересен, за да не го проспя. Хиро Мизушима и Хироки Намирия се справиха доста добре с ролите си (а и ако си ги бяха разменили, пак нямаше да е зле).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Небивалици,небивалици..колко да са небивалици?! xD

Тук ще се съглася с Пешито,че филмът е по-добър от "Гарваните".Нямаше толкова много "небивалици",а и това,че е биографичен го предполага.

Абе гледайте го..няма да съжалявате

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах и ми хареса. Не е лошо филмчето. Да отбележа, че "Гаргите" не съм ги гледала още. Вече им свикнах на прекалените тупалки, след които на другия ден са свежи като репички и най-интересното на самоход. Имаше моменти, където съм се смяла с глас -когато бяха влезли в серия и се биеха вече по навик където им падне и когато им хрумне /абе и те вече не знаеха защо го правят/. Обаче биографичността ми се струва, че доста се изгуби в тупалките но пък имаше много свежи моменти, бащата якудза беше готин, а синът Хиро Мидзушима май само то не ме впечатли особено-особено с леката си категория в случая не беше много удачна

След толкова ученически драми ми се иска да разбера аджеба какво е това японско училище, че съвсем се забърках вече

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма никак не е лош. А не разбирам кое му е общото с гарваните, освен тупаниците но като сюжет не бих казала, че имат особено общо. Като стана въпрос за бойните сцени, и тук са се постарали, но няма място за сравнение, в гарваните самите бойни сцени са заснети красиво, ако мога така да се изразя.

Все пак и Дроп ми допадна, интересен е филма, няма да сбърка който го гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение за филма е, че можеше да даде и по-задълбочен поглед, някак много ти се отвлича вниманието в прекаления стремеж на героите да се бият. Може би и това се е опитал да покаже режисьорът - че както всяко друго нещо, и този стремеж трябва да понесе ударите на времето и да бъде надмогнат.

Хироки беше страхотен като малко лигаво уж хлапе, макар че не успяха да ме убедят, че са САМО на 16 години... Леко ми се разминаваха зрелите им физиономии с хлапашкото им мислене...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филмът не ми хареса. Спирах го на 3 пъти, докато го изгледам. Какво му бе автофиографичното, не разбрах. Какъв му бе смисълът пък въобще не схванах, то имаше ли, но причината може да е в мен.

Накратко: Некви хора се бият, ама за какво?

Бащата - бивш Якудза, то има ли такова животно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с биенето е генетично заложено в "У" хромозомата, особена логика липсва :D

Колкото до автобиографичността - дали на човека пари да направи филм за себе си - той да прави каквото ще, пък дали ще се гледа или не...

Все едно аз да си направя някъде профил - почти същото е (само дето на мен никой не ми плаща) :(

Линкче към песента от бойната сцена - Shonan no kaze - Ogun Soul :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Все едно аз да си направя някъде профил - почти същото е (само дето на мен никой не ми плаща) :(

...

Ами по-добре на теб да ти ги бяха дали. :D Но явно моето мнение не е меродавно, така че...

 

Гледам, че в IMDb са му дали 7/10 с 35 гласа.

Имаше и коментар на японец, който го е гледал на кино. Започваше така: Забавен, но без велико послание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, и на мен посланието ми прозвуча така, или по-скоро нещо като: Момчетата и добре да живеят, понякога порасват, дори и да не го искат B) Но макар че филмът не е шедьовър, все още си го спомням

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора някой случайно да знае как се казва песента, която звучи накрая докато Хироши се бие с Мизушима - тази бавната - никъде не можах да я издиря ??? :unsure::huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма ми хареса. Така де видях, че сте писали за боя ми то нормално за японски филм, така да се развива боя. Аз поне вече съм свикнала и даже им се кефя колко са диви.

С една дума, гледайте ей така за разпускане, не търсете нищо дълбоко в него просто се наслаждавайте. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен много ми хареса филма. И честно казано, аз усетих автобиографичната нишка. И също повече ми хареса от " Гарваните", някак по- реален ми беше. Е, тупалките бяха по- умерени( в сравнение с Гарваните) ама пак им се изкефих тотално. Hiroki беше велик! Просто страшно много му тичаше ролята и се справи страхотно с нея! А и с тази червена косичка :wub:

Hiro Mizushima също се справи добре, ама някак си бледнееше пред Hiroki.

И музиката беше жестока!

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във времето на така наречения силен пол когато е между момче и мъж боя си е неизменна част от съзряването :lol: :lol: :lol: Хиро като побойник хахахахх не му се отдава няма да го този поглед на кръв .... Хироки за мен беше по-добрият

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно филмче с много нереализиран потенциал. Въпреки, че ако приеме развоя който аз бих му дала, ще загуби от детинското, което носи . А то е необходимо, все пак човека разказва за своето детство. Много по различен е от Гарваните като сюжет и развитие и определено е по-добър от първат им част :). Трудно ми беше да възприема Хиро в тази роля и не успях. Според мен ролята на Хироки по щеше да му пасне, но пък Нарамия много добре се справи (ау какъв кинокритик се извъдих). Искам да кажа, че на Хиро не му повярвах , а пък Нарамия Хироки веднага го възприех. Защо по дяволите на фона на тази жизнерадостна песен се случи такъв обрат (благодаря за линка). На мен тотално ми залипсва хармония между музика и сюжет

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забавлявах се с този филм. Спомням си, че беше първият азиатски филм, който гледах с майка ми, а тя беше много предубедена относно азиатското кино, но сега, благодарение на него, понеже и тя се забавляваше, колкото мен, вече напредваме двете със сериалите, което ни сближи и направи първи фенове на поредица от ситуации в дадени сериали или филми, които сме си решили, че са култови.

 

Та, дойде ми много свеж. Наримия Хироки и Хиро Мизушима са ми две големи слабости и да ги видя да си партнират си беше удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...