Eastern Spirit: Doroppu / Drop (2009) - Eastern Spirit

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Doroppu / Drop (2009) Автобиографичен | Бг. субтитри : Stelita, parab Оценяване на темата: ****- 5 Гласа

#1 Потребителят е неактивен   pe6ito 

• Посветен
  • Икона
  • Група: Субтитри
  • Регистриран: 21-март 10

Иконки на мнението  Публикувано: 22 април 2010 - 11:57

Публикувано изображение

Doroppu / Drop
(2009)

Режисьор: Hiroshi Shinagawa
В ролите: Hiroki Narimiya, Hiro Mizushima, Yuika Motokariya, Yusuke Kamiji, Noriko Nakagoshi, Kazuki Namioka
Държава: Япония
Език: японски
Година: 2009
Времетраене: 122 мин.
Жанр: автобиографичен

Резюме: Филмът разказва историята на момче на име Hiroshi Shinanogawa (режисьора). Действието се развива през 80-те. Hiroshi напуска частното училище, в което учи и се премества в държавно. В новото школо момчето се присъединява към една банда.

[

Публикувано изображение

Изтегли с български субтитри:
:click:

Изтегли филма с английски субтитри
Свали и оттук(с английски вградени субтитриB)

СВАЛИ ОТТУК БГ СУБТИТРИ
Още бг субтитри

Личен коментар: Не беше като Гарваните - лично на мен ми хареса повече. Имаше "бойна фантастика", но в умерени дози, както и доста комични моменти. Не мога да изкажа негативно мнение за филма, тъй като от една страна - съдържа автобиографични елементи (филмът разказва историята на режисьора, който е и сценарист), а според мен не мисля, че е особено адекватно да се критикува начина, по който един човек разказва за живота си. От друга страна - наистина ми хареса - имаше от всичко по достатъчно, а в бонус - хубав саундтрак. Нито бе прекалено натоварващ, нито прекалено банален - достатъчно интересен за да него проспя. Хиро Мидзушима и Хироки Намирия се справиха доста добре с ролите си (а и ако си ги бяха разменили, пак нямаше да е зле).

#2 Потребителят е неактивен   mimet0 

• Млад герой
  • Икона
  • Група: Потребители
  • Регистриран: 26-март 10

Публикувано: 22 април 2010 - 12:00

Небивалици,небивалици..колко да са небивалици?! xD
Тук ще се съглася с Пешито,че филмът е по-добър от "Гарваните".Нямаше толкова много "небивалици",а и това,че е биографичен го предполага.
Абе гледайте го..няма да съжалявате

#3 Потребителят е неактивен   mackova 

• Млад господар
  • Икона
  • Регистриран: 20-март 10
  • Местожителство: Стара Загора

Публикувано: 22 април 2010 - 12:00

И аз го изгледах и ми хареса. Не е лошо филмчето. Да отбележа, че "Гаргите" не съм ги гледала още. Вече им свикнах на прекалените тупалки, след които на другия ден са свежи като репички и най-интересното на самоход. Имаше моменти, където съм се смяла с глас -когато бяха влезли в серия и се биеха вече по навик където им падне и когато им хрумне /абе и те вече не знаеха защо го правят/. Обаче биографичността ми се струва, че доста се изгуби в тупалките но пък имаше много свежи моменти, бащата якудза беше готин, а синът Хиро Мидзушима май само то не ме впечатли особено-особено с леката си категория в случая не беше много удачна
След толкова ученически драми ми се иска да разбера аджеба какво е това японско училище, че съвсем се забърках вече

#4 Потребителят е неактивен   Stelita 

• Глупаче
  • Икона
  • Регистриран: 22-април 10

Публикувано: 22 април 2010 - 12:01

Филма никак не е лош. А не разбирам кое му е общото с гарваните, освен тупаниците но като сюжет не бих казала, че имат особено общо. Като стана въпрос за бойните сцени, и тук са се постарали, но няма място за сравнение, в гарваните самите бойни сцени са заснети красиво, ако мога така да се изразя.
Все пак и Дроп ми допадна, интересен е филма, няма да сбърка който го гледа.

#5 Потребителят е неактивен   TARABAS 

• Глупаче
  • Икона
  • Регистриран: 04-април 10

Публикувано: 24 юни 2010 - 05:39

Амии направих му превод...но за съжаление не е от най-добрите - в смисъл английските субс бяха доста зле, даже на места липсваха изречения, та ми се налагаше да си доизмислям, но като цяло се разбира за какво иде реч...Знам, че има хора, които не знаят английски - затова надявам се все на някого да потрябва ;)

П.С.: А да забравих да похваля Мизушима, че е страхотен в ролята на лошото момче ;) Стига с тия лигави роли дето му лепват все...Така е по-секси ;)

Мнението беше редактирано от desjer: 24 юни 2010 - 06:10
Причина за редактиране: Чети правилата на раздела.

#6 Потребителят е неактивен   parab 

• Пазител
  • Икона
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 17-март 10

Публикувано: 26 юни 2010 - 06:10

Благодарение на Stelita - вече може да свалите българските субтитри и от сайта на ES
СВАЛИ ОТТУК

Моето мнение за филма е, че можеше да даде и по-задълбочен поглед, някак много ти се отвлича вниманието в прекаления стремеж на героите да се бият. Може би и това се е опитал да покаже режисьорът - че както всяко друго нещо, и този стремеж трябва да понесе ударите на времето и да бъде надмогнат.
Хироки беше страхотен като малко лигаво уж хлапе, макар че не успяха да ме убедят, че са САМО на 16 години... Леко ми се разминаваха зрелите им физиономии с хлапашкото им мислене...

#7 Потребителят е неактивен   fuuchin 

• Глупаче
  • Икона
  • Регистриран: 30-май 10
  • Местожителство: Chirpan

Публикувано: 29 юни 2010 - 12:17

thx много за БГ субовете! Филмът е просто страхотен не съжалявах като го гледах.. (за което много се бях надявала xD)

#8 Потребителят е неактивен   Mood 

• Млад герой
  • Икона

Публикувано: 29 юни 2010 - 08:49

На мен филмът не ми хареса. Спирах го на 3 пъти, докато го изгледам. Какво му бе автофиографичното, не разбрах. Какъв му бе смисълът пък въобще не схванах, то имаше ли, но причината може да е в мен.
Накратко: Некви хора се бият, ама за какво?
Бащата - бивш Якудза, то има ли такова животно?

#9 Потребителят е неактивен   pe6ito 

• Посветен
  • Икона
  • Регистриран: 21-март 10

Публикувано: 29 юни 2010 - 09:38

Това с биенето е генетично заложено в "У" хромозомата, особена логика липсва :D
Колкото до автобиографичността - дали на човека пари да направи филм за себе си - той да прави каквото ще, пък дали ще се гледа или не...
Все едно аз да си направя някъде профил - почти същото е (само дето на мен никой не ми плаща) :(
Линкче към песента от бойната сцена - Shonan no kaze - Ogun Soul :D

#10 Потребителят е неактивен   Mood 

• Млад герой
  • Икона

Публикувано: 30 юни 2010 - 09:03

Преглед на мнениеpe6ito, на 29 June 2010 - 10:38 PM, каза:

...
Все едно аз да си направя някъде профил - почти същото е (само дето на мен никой не ми плаща) :(
...

Ами по-добре на теб да ти ги бяха дали. :D Но явно моето мнение не е меродавно, така че...

Гледам, че в IMDb са му дали 7/10 с 35 гласа.
Имаше и коментар на японец, който го е гледал на кино. Започваше така: Забавен, но без велико послание.

#11 Потребителят е неактивен   mackova 

• Млад господар
  • Икона
  • Регистриран: 20-март 10
  • Местожителство: Стара Загора

Публикувано: 30 юни 2010 - 09:47

Мда, и на мен посланието ми прозвуча така, или по-скоро нещо като: Момчетата и добре да живеят, понякога порасват, дори и да не го искат B) Но макар че филмът не е шедьовър, все още си го спомням

#12 Потребителят е неактивен   TARABAS 

• Глупаче
  • Икона
  • Регистриран: 04-април 10

Публикувано: 30 юли 2010 - 07:49

Хора някой случайно да знае как се казва песента, която звучи накрая докато Хироши се бие с Мизушима - тази бавната - никъде не можах да я издиря ??? :unsure: :huh:

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема