Jump to content

Sukiyaki Western Django (2007)


Recommended Posts

spacer.png

Sukiyaki Western Django (2007)

Режисьор: Такаши Мики
В ролите: Куентин Тарантино, Койчи Сато, Йошино Кимура, Каори Момой, Исея Юске, Хидеаки Ито, Андо Масанобу, Сакай Масато, Огури Шун, Катори Шинго и др.
Оценка в IMDB: 6.7/10 (2,748 гласа)
Държава: Япония
Година: 2007
Времетраене: 121 минути

Линк към официалния сайт

Субтитри: Благодарение на stdoominic, NumarkDM1050, Raikonen07 и PepiF1

 

СВАЛИ ФИЛМА

Резюме: Пътищата на един добре служещ си с револвера странник се пресичат с два враждуващи клана, които са по следите на скрито съкровище в отдалечен западен град. Той знае, че услугите му са ценни за всеки един от тях, и ги предлага на клана, който е готов да му предложи по-голяма част от богатството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допадна ми филмчето,явно доста са се постарали за да стане хубав уестърн.Само ми беше някак не на място този декор, който бяха направили докато даваха Тарантино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме нарани този филм,хах,

точно дадоха Шунито и 'кво, 5 секунди игра и 10 минути само го стрелят

инак мн яки цветове имаше този филм, наситени, тъмни, но ярки,беше красиво направен :)

а на мацката танца беше трепач,мн sexy

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миике и Тарантино е комбинация , за която определено трябваше да съм предупредена :) . и ако живота ми зависи от това, пак едва ли ще мога да кажа какво и защо ми хареса в тоя абсурд :D . Дръпнах филма заради Хидеаки, изненадах се да видя обаче толкова много и то все добри актьори на едно място и въпреки неподходящото ми за филма настроение, продължих да го гледам заради актьорите...... шантаво филмче и то май това си му е хубавото. Нищо , че някъде в средата се питах актьорите в Япония имат ли право да отказват роли :lol2: . Еми хареса ми, а най ми допадна, че

 

имаше бял, червен и черен стрелец и добрия беше черния. Винаги съм твърдяла, че и коня и доспехите на рицаря трябва да са черни (хайде кончето може и да е червено, но добрия герой да е в черно ) :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, разбира се, беше неочаквано. :)

80 % от филма обаче ме забавлява с всички тези игри с други филми и клишета, имаше и някои трогателни моменти, а някои неща ми бяха в повече и грозно брутални, затова не бих го препоръчала на друг. Всеки случай иска се нерв да играеш в такъв вид филм :))). Но за мен филмът е "да", не е "не".

Нищо арт няма тук :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм писала тук, а съм гледала филма преди много време. Все пак, ще вмъкна нещо от стария си коментар, понеже стана въпрос за лентата, а аз самата тъкмо видях една от гениалните творби на режисьора и съм на подобна вълна.

Първото нещо, което прави впечатление, е визията и необикновените облекла на героите. Но тя не е единственият плюс на тази, на пръв поглед, шантава продукция. Миике в комбинация с Тарантино. Можем да очакваме само изненади от тези двамата. 

Героите, декорите, изпълнението, замисълът, посланията, които Sukiyaki носи, всичко е направено прекрасно. Във филма има незабравими сцени и богато разнообразие от персонажи.
Хубаво е, че действието не се върти единствено около героя ня Хидеаки Ито, а ни показват истинските лица и на останалите образи. Коичи Сато и Юсуке Исея (уникална визия има тук!) се превъплъщават страхотно в исторически роли - като водачите на Хейке и Генджи - Тайра Кийомори и Минамото Йошицуне. Андо Масанобу е тотално преобразен! Едва го познах. Масато Сакай също. 
На мен най-силно впечатление ми направи героинята на Каори Момои. Много силна роля за нея. 
Шерифът на града пък беше голямата поривоположност на всички бойци в лената. Може би Миике е избрал подобен подход, за да докаже, че не винаги законните защитници са най-смелите. Двойнствеността на героя и загубата на собственото "аз" са негови отличителни черти. 
На малкото дете е обърнато подобаващо внимание и това не е случайно. То е свързано с бъдещето и поради тази причина ролята му е универсална. 
Като джидайгеки продукция, филмът е изпълнен с много битки и кръв почти до самия край. Сигурно точно затова в последните кадри започва да вали сняг, който скрива калната и грозна земя и изчиства човешката душа. 
 
* Интересно е, че за главната роля в лентата са искали да вземат Шинго Катори от SMAP, но Миике категорично отказал, заявявайки че ще го използва само в началото. Той избрал Хидеаки Ито, защото му напомнял на Джулиано Джема. 
* И още нещо, което забелязях: за декор на началната сцена е използвана картина на Хокусай от поредицата му "36 гледки от планината Фуджи". 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще започна малко отдалече. Болният (в смисъл боледуващ, а не в другия смисъл :D ) ми баща ме помоли да му запиша уестърни, които да гледа. Въпреки че този стил не е моята "чаша бира"- нямаше как да откажа. Условието бе да са от типа "спагети уестърн". И се започна едно ровене в торент-ите, така попаднах на това кинематографско чудо, което определено не се вписва в зададеното условие. Казах си обаче: "Чудесно, съчетава две любими неща на баща ми- Япония и уестърн, а и Тарантино в бонус." Та, така и така го бях дръпнала на комп-а, защо да не го изгледам?! Коментарите за филма (в торент-а) бяха отрицателни, което на мен ми даде някакво пристрастие. И за пореден път съжалих, че се водя по чуждото мнение. Страшно много ми хареса, въпреки

 

многото цапотия (кал, кал, навсякъде кал), литри бутафорна кръв, изнасилване (аз го приемам за такова), опити за изнасилване и стрелби, продължаващи вечно....

 

Допадна ми цялата еклектика на различен стил декори, дрехите на актьорите (смес между типичните им "гангстерски" облекла, модата на Дивия запад и елементи от фолклора на Япония), епохи, препратки, шеговитото намигване на моменти, редувано с трогателни епизоди и сериозност.

След прекрасния коментар на ukio няма какво да добавя, освен, че наистина този филм си заслужава. :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...