Jump to content

Recommended Posts

420px-Nana_movie.jpg

Година на излъчване: 2005
Страна: Япония
Жанр: драма/музикален
Рейтинг в IMDB: 7.3/10
Продължителност: 114 минути
Режисьор: Отани Кентаро
В ролите: Мика Накашима, Рюхей Мацуда, Аои Миязаки, Кеничи Мацуяма, Го Аяно, Хироки Наримия, Саеко, Тамаяма Тецуджи, Хираока Юта и др.

Нана и Рен имат собствена група - "Блек Стоунс", накратко "Бла-сто", всичко върви добре и двамата живеят заедно, докато известната токийска банда "Trapnest" (Торанесу) не предлага на Рен да се присъедини към тях на китарата. Вместо да го последва, Нана избира да не изневерява на принципите си и следва собствения си път към славата, без помощтта на странични фактори.
Нана Комацу е другият главен персонаж. Заради добродушието си получава прякора Хачи (често срещано име на куче в Япония). Също като Нана, Хачи преследва своята цел - да се устрои в Токио и да бъде щастлива, окрилена от любовта.
Нана и Хачи се запознават случайно във влака за Токио и след поредица от случайности заживяват заедно в апартамент номер 707.
Историята разказва за пътя към осъществяването на мечтите и превратностите към успеха и славата.

:essub:

Свали с български субтитри тук и тук

Свали с български и английски субтитри тук

Свали с руски субтитри тук

 

Линк към Nana 2 (2006)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добри са и 2та филма, харесаха ми, но сигурно, защото не очаквах нищо кой знае какво. Във втория филм обаче актьорите ги бяха доизкусурили повече и вече наистина си приличаха с тези от мангата. =) (Awww, особено Hiroki )

 

Както и да е, анимето е 10000 пъти по добро, една от причините - защото анимационните герои, макар и нарисувани, са много по-добри актьори от истинските. Изгледах ги тея 47 епизода за отрицателно време, а колко рев изревах не е истина. По принцип обожавам драми, но тази ми дойде дори в повече. Нана беше единственото аниме, заради което не съм спала цяла нощ, само и само да изгледам епизодите, за да се успокоя. Филма просто не е нищо в сравнение с анимето... няма я и 5% от трагедията, която я има в мангата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fuu, всеобщо е мнението, че анимето е по-добро от филмите. Аз съм гледала само един епизод по случайност по италианското МТВ и нямам поглед върху цялата история, заради това ме интересува, анимето свършва там, където втпрата част на филма ли? На мен ми се стори отворен край, но може и да не съм разбрала всичко.

Аз препоръчвам и artbook-а на "Нана". Чудя се, дали ако го кача на 4storing, щемога да го пусна като отделна тема тук...

Благодарско и от мен за превода!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всъчщност не, в анимето продължава историята...Аз затова и се чудя дали няма да правят 3ти филм. Да не говорим, че то самото аниме още не е направено докрай, само половината манга е анимирана, остава още толкова, но нищо не се чува дали ще го продължават...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм филмчето е мн добро наистина...Адски много ми хареса.Не съм гледала анимето или чела мангата,но впечатленията ми от филма са страхотни...И музиката беше мн гот!!Точно като за мен ... хД

бтв..все още не съм гледала 2 част, но и това ще стане ... .... очаквам да е също толкова готина колкото и първата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах анимето за 2-ри път и си викам "xайде да видим и филма", който го отбягвах повече от година. Свестен филм по аниме не съм гледал и едва ли ще видя.

Лично за мен филма е слаб. Актьорите слаби/ като изключвам Миядзаки, която най си бе паснала за ролята на Хачи/Нана.

Другата Нана /която ми е любим персонаж от анимето/ ,играеше без абсолютно никакво чувство и едва я търпях.

Ясно е че да намерят актьори, които да преличат на тези от мангата е изключително непосилна задача, но поне да бяха намерили някои, които да си влизат вътрешно в ролите, а не просто позираики да имитират аниме персонажите.

Може би на тези, които не са гледали анимето или чели мангата ще им допадне, но мен ме подразни и се съмнявам да зяпам втората част.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледала съм и по зле... наистина филмите сравнение с анимето са нищо...но ако си представим че аниме не съществува и че не е изрязано и т.н. мисля че ще е добре даже доста ...

обаче за актьорите ...мене точно Хачи не ми хареса... Нана мисля че някак си по замязваше... музиката е много добра : ))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам и анимето, и мангата "Нана", но ... филма според мен не е много сполучлив. Е, можеше да бъде и по-зле, но не може да ми предаде това усещане както анимето..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа филмчето е адски добро.Не съм гледал анимето,макар ,че някой твърдят ,че било по-добро от филмът.Незнам дали бих могъл да се съглася ,защото според мен актьорите са тези ,които правят филмът толкова интересен и добър.Хмм колкото и пъти да го гледам си остава все толкова интересен ,забавен и тъжен. Един страхотен филм!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак страхотен филм не мога да кажа.., но пък музиката наистина ми хареса, а и историята не е лоша. Сигурно и втората част ще гледам някой ден.

Като се има предвид, че не съм фенка на японското, май ще е повече заради Аой.. И на мен тя ми е любимката от всички японки..Просто е талантлива и сладка..

Добре, че не се вълнувам от анимета и манги, че то като вземат да се правят едни сравнения?! Чудно ми е, но няма как..

(По-нормално ми се струва да се правят сравнения между книги и филми..)

Тази героиня била такава или онакава в мангата или анимето..?! Кой по какво ги оценя, така и не можах да разбера - по външност ли, по интелект ли, по талант ли?! ..

На мен ми се видяха две съвсем нормални момичета - всяка от тях със своите си тъги, мечти и любови.

Хареса ми странното им запознанство и въобще странните им взаимоотношения. Хачи e наистина такова едно мило същество, което не можеш да не обикнеш.. Де да се срещаха в реалността повече такива като нея..

Май това ме впечатли най-много във филма.. Двете актриси играха добре..

Рен също ми допадна като персонаж и игра.. Хироки, извинете ме, но особено тук с нищо не блести.. Ще видим по-нататък в другата част..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то реално манга е комиксът, по който се правят тея филми, затова и толкова сравнения. Аз преди време четях мангата, но се отказах след като

Нана стана наркоманка или нещо такова, защото ми писна от еднообразие и смукане на пръсти

. Вярвай ми, не може да не правиш сравнения, след като си чел толкова време една манга - първото сравнение е визуално - дали можеш да приемеш човешкия облик на героя/инята, след това и дали характерът е пресъздаден добре. Обикновено резултатът във филмите е много постен. Този филм не си го спомням с нищо освен с много яката песен на Юна Ито и две песнички на Мика Накашима, които също ми харесваха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се свали и от тук :

Nana (2005)

Nana 2(2006)

Както виждам, са направили и по-нов филм през 2011.

Не съм гледала анимето, но всички приличат на нарисувани.

Свежо е.

 

mi6lence, on 09 Jan 2011 - 15:14, said:

.Хмм колкото и пъти да го гледам си остава все толкова интересен ,забавен и тъжен. Един страхотен филм!!!

Това ми хареса.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм го обожавам. Не че е нещо особено, но ме привлича и това е. Гледала съм го много пъти и още продължавам да го гледам в моменти, когато ми е тъпо. Макар че е меланхоличен ме разведрява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен филм, наистина. Страхотна игра от страна на актьорите. /Да си призная - като се пръкна Кеничи от нищото, си фенгърлнах малко... само мъничко... :swoon::wub: - толкова/. Историята е чудесна, много въздействаща. Хареса ми, пак ще го гледам. А си мисля да хвърля поглед и на мангата... :panda-145:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...