Jump to content

Soshite, Dare mo Inaku Natta (2016)


Recommended Posts

Soshite%2C_Dare_mo_Inaku_Natta.jpg

 

Soshite, Dare mo Inaku Natta (そして、誰もいなくなった)

Страна: Япония

Също така известен като: Lost ID

Период на излъчване: 2016 – Юли - 17 старт

Време на излъчване: Неделя 22:30-23:25

Формат: Renzoku

Жанр: Криминален, Съспенс

Канал: NTV

Епизоди: 9

Режисьор: Toya Sato, Mitsuru Kubota

Субтитри: Английски

 

Участват:

Fujiwara Tatsuya като Todo Shinichi

Tamayama Tetsuji като Osanai Tamotsu

Nikaido Fumi като Kuramoto Sanae

Inoo Kei като Kusaka Eiji

Shison Jun като Itsuki Keita

Konno Hiroki като Saito Hiroshi

Endo Kaname като Todo Shinichi (fake)

Ono Nonoka като Nishino Yayoi

Sakurai Hinako като Kimiie Saori

Mimura като Nagasaki Haruka

Koichi Mantaro като Baba

Jinbo Satoshi като Onizuka Takao

Hiromi като Tajima Tatsuo

Tsurumi Shingo като Saijo Shinji

Kuroki Hitomi като Todo Makiko

 

Резюме: Shinichi Todo (Tatsuya Fujiwara) е красив и умен системен инженер, обичан от семейство и приятели. Всичко в живота му изглежда добре, има хубава работа и красива годеница, но нещата напълно се объркват, когато някой отнема неговата самоличност. Скоро се оказва без банкова смета и напълно заличен от семейния регистър, дори не може да се ожени. Кой го е направил и как да върне пак стария си живот?

 

Свали  :click:   :click:  :click:   :click:   :click:

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

 

Онлайн с руски субтитри  :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, какъв страхотен каст! Но дори и без мъжете, всичко де що е с Никайдо Фуми е задължително за гледане. :) Та, повече по съспентния сюжет се коментира като го изгледам. Че и преведен. =) Пуснах го веднага, хехех.

 

ПП: Харесва ми как на постера Тацуя е в бяло, а останалите в черно, хмммм... истината е някъде там?! lol

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая намерих малко свободно време да я видя таз чудесия на чудесата. Изгледах първите два епизода, и мога да кажа само - ох, бой. Взимам си думите назад от предния ми пост - първите два епизода бяха стрейт ап втф комеди. Яппари, такова нещо може само японския (раз)ум да измисли. Тодо Шиничи - по-наивен и от героинята на Тода Ерика в Лайър гейм. 80% дроб, останалите 20 му идва акъла в главата - ама, нали, типично аниме/манга стайл изригва, разкатал ме е да се хиля Тацуя. Отиват му такива роли на това момче. Тамаяма Тецуджи-то героят му и той от неква манджа излезнал, ама и на него му тича такава роля, че не мога да си кривя душата, к'о да се прави. Дотук добре, кат' дойдоха шашмите от Бар Кинг, и там направо вече с глас тръгнах. Барманчето оона хейсейджъмпчо, Гакинотсукая и рокермотористката ми дойдоха малко в повече, ама.. и на тях им отива, ай гес?!

За съжаление, нз какво точно да кажа за героинята на Фуми, хареса ми как%

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оф, по някаква причина, втората половина (тази, в която реално казах, че нямам идея дали ще продължа с тая чудесия на чудесата) се е (мис)ирейзнала, ахахах!

 

Значи, да си довърша мисълта за Фуми - хареса ми как са я докарали в постера (щото тая рокличка й тича), обаче аутфитите й в драмата са плачевни. И самата й героиня до момента ми е много нелогична и някаква една никаква, реално. Накрая на втори епизод като почнаха да се мляскат с героя на Шисон и 0_0

 

За съжаление, японците няма да ме зарадват с достоен заместител на Блъдито (както се надявах), по-скоро до момента положението е както при Десу ноото.

Дано, дано да има някакво наистина добро обяснение за всичко, което се случва до момента, че иначе има вероятност да ме загубят като зрител нихонците.. : (

 

С превода са добре, да. Самият той на местенца доста куца и т.н., ама си се разбира всичко де, не е като машиналните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам, никой друг няма да ме придружи, тъй-че сигурно ще си коментирам сама в темата, ама всьо харашо XD

 

Та, реших все пак да продължа, (не ме питайте как XD) и изгледах трети и четвърти. Побърках се да се смея, малко ми заприличаха действията на моменти на Боку но ябай цума-та, ама къде-къде по втф правят всички..

 

Тацуя, обаче, кожа и кости това момче, къде отиде бузестия Кира, си нямам и идея.. същото се питам и за Тецуджи-то, още по-жълтенясал ми се видя, на моменти направо се притесних да не е болен от нещо ;/

 

Ако не знаех по-добре, щях да си помисля, че всичко живо в Нихония е изперкало до козирката. Тия хора не спряха да си викат и да се бутат един друг по улиците.. влиза Тацуя с щурм в рандъм ресторант, почват се едни манупулировки на ТВ канали... сервитьорката се опита да му каже нещо и той като се развика, аз ако бях, директно се обаждам в полицията.. айде, това го прежалих, ама действията на Харука (девойката е пълно ку-ку) й, особено, последния й полет --> сигурно със сълзи на очите се смях, това и в най-големите комедии не ми се беше случвало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее, аз се надявах да го похванеш, че да си дадеш и твойто мнение дали е толкоз смешен и нелеп, колкото на мен ми се струва или аз просто съм отвикнала на японски преигравки (което сигурно е вярното ^^).

 

Иначе, има(ше) интересна идея сериалът! Леко заемки от Лайър гейм, Ябай цумата и още някви дежа-та ми се мяркаха тук и там - което можеше само да бъде в плюс, обаче играта на всички е ненормално нелогична и колкото и да се опитват да го изкарват съспентно и сериозно, не ме държи на стола, а точно обратното, падах на няколко пъти вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го довърша и тоз сериал, то се е видяло. Епизоди 5-7, мноо неща се случиха за кратко време. Нещо обаче ми се изгубиха някoи моменти измежду 5-6 епизоди, като изчезването на помощничката на майката и как Течуджито се оказа в затвора и излезна от него.. уж гледам, обаче, явно умът ми витае някъде другаде, хех.

 

Ммм, в последните си епизоди дорамата ми напомни леко на един филм и едно аниме, само дето тука идеята с бомбардировката на света е друга, ама някак много я обичат тая тема японците. Не си харесват обществото и това е.

 

Ах, героят на Шисон почва много да дразни от един момент нататък. 5 пари не давам за него, както и за повечето от героите, дето литнаха в последния епизод. Тоя сериал, ако не друго, ще го запомня с бутането/блъскането по улиците и летенето от покриви, веранди и прочие сгради на персонажите. Някой трябва да направи meme с това, задълже :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завърших го. Епизодите се оказаха 9, което не очаквах, ама и нямаше какво толкова да разкатават нататъка. Много трудно ще дам каквато и да е оценка на тоя сериал. В началото го караха страшно нелогично, после, естествено, обяснинието се оказа съвсем друго. Имаше си моментите, ама аз лично очаквах да задълбаят по-серизно в тая идея за изтриването на АйДи-тата. Някак си, накрая цялото нещо ми се стори безсмислено. Героите - за никой не ми пукаше особено. В тоя ред на размисъл, щеше ми се да престанат японците с изкрейзването/прекалено емоционалстване на антагонистите към края, това го виждаме вече във всяка една драма. Преизтърка се. Дайте им някакво по-различно държание, та поне да ти стане жал за тях, или нещо.  Санае, Санае - ролята й можеше да изиграе всяка една японска идолка. Очаквах много повече от героиня, която ще дадат на Фуми Никайдо. Единствено ми хареса като намери там микрофона в шкафчето и взе да си играе с него, лол. Останалите ту на приливи, ту на отливи.

 

Сега малко спойлери :28558:

 

Майката, ах, майката - най-големият виновник за всичко. Ако не беше толкова безхарактерна, нямаше да се стигне до тука изобщо. И къде отиде Ейджи? Изпари ли се?! Сигурно литна и той кат френдовете от бара, лол. Ох, майко...

 

 

Айде, да го ирейзвам вече от паметта си, че прекалено много време му отделих, тюх..

 

ПП: Не знам дали споменах, ама музиката е много добра. Мелодийката на главната тема още си я тананикам. Композиторът не го бях чувала от времето на Токагето с Шота Мацуда. Колкото го ОП песента - през цялото време чувах, кукуруку- ку-ку-ру-ку-ку-ру-ку... което напълно обяснява целия сериал XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След лайв-екшъните по Seirei no Moribito и Boku dake ga inai machi вече окончателно се убедих, че Фудживара е бита карта за мен. Имаше две читави роли - в Кралската битка и един шантав филм, в който пушеше и си плакнеше устата с вода. Дотам. Всичко друго - сякаш само костюмите му се променят, все преиграва като завършен неврастеник с драматични паузи между задъханите истерии. Още малко и ще започна да отказвам да гледам филми, ако той е в каста  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ксе, Кске, Ксе + 100  :up: . За кралската битка бих поспорила , за мен и там си е на обичайното бездарно ниво. Друг път съм го казвала, но за да преиграва един актьор, то първо трябва да играе - нещо, което Фудживара не прави  :) . Напълно съгласна, че не влиза в роли, а сменя костюми и не проумявам как е завъртял такава завидна филмография, че и с централни роли ?

Често съм пускала злоба по-негов адрес, но никога не се намери човек, който да се съгласи - няма какво да лъжа , умрях си от кеф, като ти прочетох мнението.

Съжалявам, че създавам работа с не особено адекватния си пост, но не се стърпях. Туй бездарно създание отдавна пили по неособено здравите ми нерви  :896767: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление сюжетът беше толкова абсурден, че просто го зарязах след 6 серия. Това определено е най-тъпият японски сериал, който съм гледал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кева, в Кралската битка просто още не беше изтъркан този негов перформанс в стил "хубаво момче в нервна криза позира пред камера" :28558: Не че е играл по-различно там... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз няма да дам позитивна оценка на дорамата, въпреки че я изгледах, без да се оплаквам. Коментарите ме провокираха. За жалост, наистина добрата идея беше развита по най-абсурден начин, особено в началото. Краят даде обяснение на нещата. Понякога, в желанието си да усложнят даден сюжет, творците получават обратен ефект с развитието му. Подобни експерименти съм гледала и на кино.

Склонна съм да виня повече създателите, отколкото артистите. Повечето от тях много си ги харесвам. Даже бях доволна да видя Тецужди, когото не бях гледала на екрана от векове. Променен ми се видя, определено, но до финала той беше единственият образ, който преобрази действията си в човешки и логични. А характери тук имаше доста. Можеше да се получи далеч по-въздействащо и страховито. Четох, че феновете са очаквали с интерес изявата на Ино Кей тук. Той е писал, че ще това е важна роля за него. Да, такава беше и с малко помощ можеше да е още по-убедителен. Неговият персонаж беше интересен. 

Ендингът, който се превърна в оупънинг, напомня на нещата на Radwimps. Подходящ е за заглавието. Парчето е Oni на CreepHyp.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...