Jump to content

Recommended Posts

adUIp4YJWkd2F5vqscsEkQtyJa4.jpg

 

Saving Mr. Wu
 解救吾先生
Страна: Китай
Език: мандарин, китайски

Премиера: 26 септември 2015г.

Жанр: криминална драма, трилър, екшън

Времетраене: 105 мин.

Aspect Ratio: 2.35 : 1

Бокс-офис: US$31.21 million

Режисьор и сценарист: Дин Шън

Филмът е създаден по действителен случай

Участват: Анди Лау, Циенюен Уан, Йе Лиу, У Руофу, Айлей Лу

Локация на снимките: Пекин

Субтитри: английски, в торента

Награди и номинации

IMDB 

 

Резюме:

Известен филмов актьор е отвлечен с искане за откуп и полицията трябда да го спаси в най-кратко време, ако не иска да изгуби живота му.

Създаден по действителен случай, станал през 2004г., филмът е един от най-добрите криминални екшъни, които Китай е правил през последните години. Завладяващо реалистична история! По този показател бих го наредила дори до Черен въглен, тънък лед. Един от актьорите дори участва в двете ленти (тук - като злодей, а там- като полицай). 

 

Китайците продължават да ме шашкат с реалистично заснети филми. Начинът, по който е структурирана историята в този случай, е леко подвеждащ в началото. Може да обърка гледащия, тъй като действието не се развива линейно и не следва събитията хронологично. Имаме удивителна комбинация от ретроспективни кадри. На мен това ми допадна, но на други може да не се хареса.

 

* Режисьорът Дин Шън се доказва като един от най-уникалните, визуално покоряващи творци в екшън жанра през последните години. Най-хубавото на тази лента е автентичният реализъм, който буквално лъха от всеки кадър. Динамиката и напрежениет се поддържат от началото до края, благодарение на ръчните камери, използвани от операторите. Целта е зрителят да се постави максимално близо до актьорите и да изпита цялата поредица от чувства на героите.

 

* Друг любопитен факт е участието на самия похитен актьор в каста - У Руофу (участвал е в 1 филм на Кайгъ - той е по-скоро тв звезда). Ролята, която му е поверена, е на капитан на полицията. Реалното отвличане е станало през 2004г. в квартал Санлитун, Пекин. То има сериозен отклик сред китайците, понеже похитителите са се самоопределили като полицаи. Това води до бум на частният охранителен бизнес в страната.

 

* Запознатите с реалната история знаят, че Джан Хуа не е бил истинският инициатор на похищението, но тук злодеят си изигра ролята повече от убедително. Всъщност, актьорът за първи път в живота си се превъплъщав в отрицателен персонаж. Другите му герои са напълно противоположни на този непредсказуем индивид, който видях на екрана.

 

* Анди е невероятен! Той е голямата звезда, но и човекът, на когото този филм дължи очарованието си. Няма да ми стигнат суперлативите, които трябда да добавя по адрес на този човек, но ако все още не сте се убедили, колко е готин, тук имате този шанс. Изпълнението му е толкова сериозно, искрено и правдоподобно, че не оставя и капка съмнение у зрителя.

 

Остът допълва силните компоненти на продукцията. Завършваща песен: Pu Shu - Colonel Pride

 

 

Andy Lau - Clown - тази песен си тананака отвлечения наистина

 

Торент

 

Свали тук

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...