Jump to content

A Boy Called H (2013)


ukio

Recommended Posts

spacer.png

 

 

 

spacer.png

 

 

A Boy Called H

 

少年H

 

Shônen H

Страна: Япония

Премиера: 10 август 2013 г.

Жанр: семейна драма, военен

По автобиографичната новела на Каппа Сено

Времетраене: 122 мин.

Режисьор: Ясуо Фурухата

Асистент режисьор: Ясуказу Сугияма

Участват: Ютака Мизутани, Ито Ран, Тацуки Йошиока, Джун Кунимура, Шун Огури, Тайчи Саотоме, Сасаки Кураноске, Гаку Хамада
Субтитри: Английски

 

Wiki

IMDB

Награди

 

Резюме:

Семейството на Хаджиме (Тацуки Йошиока) живее в Кобе. Бащата, Морио (Ютака Мизутани), е уважаван шивач, който прави дрехи за чужденци, обитаващи града. Майката е дълбоко отдадена на католическата религия. По-малката сестра на Хаджиме е чувствително, но весело момиче. Всичко върви прекрасно, докато не се разразява Втората световна война. Семейството се изправя пред трудности, които е нужно да преодолее, ако иска да оцелее в това несигурно време. Най-трудната задача, с която трябва да се справи Морио, е да обясни ставащото на будния си син – момчето с инициал "Х". Изпълнено с любопитство и дълбоко чувство за справедливост, то се опитва да разбере света около себе си, абсурдите, които се случват и постоянната промяна във възгледите на хората. Въпросите, които задава, много често остават без отговори. Безпомощността, предразсъдъците и двуличието на хората, породени от обстоятелствата, го поразяват.

 

В този филм войната е представена основно през погледа на детето. Наистина, когато една толкова черна страница от историята е предаден от гледната точка на децата, в нея откриваме далеч по-дълбоки нюанси. Детското око винаги е по-чисто, искрено и понякога дори по-обективно от това на възрастните. Несъответствията между желания и реалност не остават скрити за него.

 

Дълбоко емоционален, хуманен, безспорно антивоенен филм. Допирните точки с религията също са много интересни. Бих го сравнила с шедьоври като Always и Into the faraway sky. Дори бих отишла малко по-далеч и бих направила паралел с "Животът е прекрасен" на Бенини. Причината е, че и тук бащата се опитваше да вдъхне на семейстовото позитивен поглед и по този начин да го спаси. 

 

Възхитително изпълнение на малкия Тацуки Йошиока! Дава страхотна заявка за сериозно бъдещо развитие! Разбира се, възрастните артисти също се представиха отлично. Ютака Мизутани беше невероятно убедителен. 

 

Изненадах се от екранното време на Шун. Очаквах да го видя съвсем за малко, а той изигра важна роля в живота на малкия Хаджиме. Много ми хареса! Тайчи също. Достойно участие направиха!

 

Любопитно:

* Конструирането на Кобе от времето на ерата Шова започва на 1 април в Цукуба, Ибараки и отнема един месец;

* Снимките започват на 1 май 2012 г. в Кобе, Точиги, Гунма, Ибараки, и Шизуока. Част от тях са правени в Хапчон, Южна Корея. Финалът им е през юни 2012 г.

* В Теманичния парк на Хапчон са заснети две сцени. Това е мястото, където са снимани "Taegukgi" и "На изток от Рая";

* Ютака Мизутани и Ито Ран са семейство и в реалния живот;

* Тайчи Саотоме също е играл роли на оннагата за театъра, подобно на героя му във филма

 

Линк

 

Торент (по-малък файл)

 

Торент с английски субтитри

 

Торент с руски дублаж

 

Онлайн с руско озвучаване

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...