Jump to content

Yume wo Ataeru (2015)


Recommended Posts

Image

 

Yume wo Ataeru
夢を与える
To Give a Dream
Страна: Япония
Излъчване: 16 май-6 юни 2015г.
Време на излъчване: 22:00, събота
Формат: рензоку
Жанр: драма, шоубизнес
Канал: WOWOW
Епизоди: 4
По новелата на Риса Уатая (2006)
Режисьор: Ишин Инудо
Субтитри: Английски
Основна песен: dIS de rEAm на Rinbjö
 
Участват:

Нана Комацу - Юко Абе

Ринко Кикучи - Микико Абе

Джо Одагири - Мурано

De Lencquesaing Nozomi - Тома

Казуюки Асано - Джинтаро Масуо

Кахо - Миихане

Макеню - Сейко

Тацуоми Хамада - Тама

Шинго Ота - Мацуда

Ясухи Накамура

Таску Нагаока

Мин Танака

Канон Тани - Юко Абе (дете)

Гости:

Ацуши Хашимото, Шион Цучия, Ацуши Ширамата (еп.3)

 

3853a091a36d0508.jpeg

 

Резюме:

Преди 13 години семейство Абе се премества в къща, заобиколена от красива природа, намираща се в покрайнините на големия град. Бащата Тома и майката Микико имат красиво момиченце на име Юко (Канон Тани). Тримата са идеално семейство, докато един ден майката не решава да заведе Юко на прослушване в рекламна агенция. Детето печели роля в реклама и поема пътя на звезда в японския шоубизнес.

 

Няколко години по-късно, порасналата Юко (Нана Комацу) е вече част от голяма развлекателна компания. С помощта на амбициозната си майка, тя е придобила изключителна популярност. Юко вече се появява по кориците на списания, участва във вариетета и дорами. Обаче, с течение на времето, момичето започва да чувства дисбаланс между публичния си образ и реалната си същност. Оказва се, че като идол тя е изгубила цялото си детство и решава да наваксва с младостта си.

 

Едно от най-добрите заглавия на годината, което изглежда няма да получи превод. Важното е, че все пак успяха да го качат из тракерите. Който има достап до Asiatorrents, може да добави и линк от техния тракер.

 

Чудесно представена история за живота на младо момиче, попаднало в безмилостния свят на шоубизнеса.

 

Изключително изпълнение на Нана Комацу! Чудовищно изразителна Ринко Кикучи! Актьорът, който играеше бащата в началото на места е леко неубедителен, поради дебютната си роля. Шокиращо - той е само 5 години по-голям от Нана, но изглежда достатъчно възрастен на екрана!

 

Джо Одогири е истински магьосник! Нечовешки добър е! Няма такъв актьор. Всяко движение, всяка гънка на лицето му говорят на зрителя. 

 

Двама интересни младежи са включени в каста по изненадващ начин и правят историята още по-въздействаща. Тацуоми Хамада, който тази година отчита втора роля в дорама, след появата си в Дагара Коя. Другото момче именно тук привлече вниманието на публиката и както виждам, има защо. Макеню е син на големия актьор Сони Чиба. Само на 18г. е, но загатва, че ще бъде достоен наследник на баща си. Тепърва ще го виждаме на екрана с още роли.

 

 

Интересно ми е, какъв финал има оригиналния роман? Дали тук той е променен от сценаристите, или завършва по същия начин?!

 

 

Свали :click:  :click:  :click:  :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

 

 

 

67811652b3ea535d.jpg

 

 

f33441b581b2156a.jpg

 

 

390e8ad632095ece.jpg

 

 

5307c4c61ed488aa.jpg

 

 

777e40cf454c1a57.jpg

 

 

aa1d2e6aea38acde.jpg

 

 

2316eaa5388d61fe.jpeg

 

 

c5075256a71f70b6.jpg

 

 

bee05299c3bd9b5f.jpg

 

 

72de477e0d5da866.jpg

 

 

301b55dbf413c48d.JPG

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, таз дорама някак съм я пропуснала, изглежда ми достатъчно интересна, за да й хвърля едно очо (особено каста)!

Щом има и енглийски (XD) превод, това е допълнителен плюс, тъй-като драми не съм зяпала от много време и джапанския ми тотално ръждяса и плесеняса..

 

Джо, Ринко и Кахо в една драма, ах.. ах.. и да, двамата младоци (този от Дакара кооя исках да го зяпна някъде другаде тъкмо лол), това е вълшебната рецепта /докато чичко Мики Сатоши не си седне на дупето да измъдри някоя друга интригуваща драма, ала Хеншин но Атами Кейсацу кекекек), да ме върне малко в азиатски води.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, единият младок има много приятна роля (Тацуоми Хамада от Дакара коя), а синът на Сони Чиба тук е тотално преобразен. Никакъв помен от малкото момченце. Голям фенсървис му направиха. Ролята му е такава и той си я направи чудесно. Кахо е с кратка поява.

Хайде, гледай, за да кажеш, как ти се е сторило!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се изкажа. И на мен много ми хареса.

Нана Комацу беше чудесна!

Странно защо, когато включват западни актьори в японски продукции избират най-обикновените и даже най-бездарните. Според мен взимат пълни аматьори от улицата.

До бащата, особено втория баща,  Джо Одагири беше не блестящ, а нещо повече.

Винаги ми е било жал за звездите в големите компании, на които не се позволява абсолютно никакъв личен живот. Този сериал ме разби, показвайки истината по толкова категоричен и разтърсващ начин! 

Хлапето в 3-ти епизод наистина си го биваше в танците и изобщо. Съвършенство.

 

Така е. Старата истина е, че актьорите в Япония и Корея не са като другите. Спокойно мога да ги нарека свръхчовеци. И танцьори, и певци и композитори,  и "нинджи" минали през сурова, почти самурайска школа . Но цената, която плащат тези деца явно никак не е малка...  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

<p>Да си кажа и аз какво почувствах. Нана Коматцу ми беше много достоверна, истинска и много ме докосна. Този нейн поглед направо разказваше живота на децата звезди. Пълната апатия и живота в нея се гонеха постоянно. Странното беше, че на екран тя владееше маската си до съвършенство. Какво очакват от нея, какво трябва да направи. Наистина страхотна роля, много млада, а показа толкова много. Даже

малко ме доядя, че детенцето, което започна нейната роля не беше толкова сполучливо избрано. Беше само симпатично, но има някой малки японски деца, които направо излъчват чар, абе деца слънце. Когато влезе Нана в ролята всичко си дойде на мястото, защото тя имаше харизмата и всъщност това беше и идеята на сериала, че деца-таланти попадат в матрицата и тя ги смила в буквалния смисъл на думата, ей така, защото развлекателния бизнес трябва да бъде захранван с емоции и да бълва деца-чудо и забавления, но за сметка на тяхното детство и личен живот, една много нежелана публичност и показност сервирана на техен гръб. Децата стават част от цялата схема /волю, не волю, къде ще идат/, но резултата е потресаващ- една красива кукла, която трябва да забавлява околните и да спазва команди

Майката-служител ме ужасяваше с поведението си през цялото време. Всъщност разказаха и нейната история, но всичко, което тя вършеше ми беше непонятно, даже непоносимо за гледане. Много я обичаше, но я излагаше на тази продължителна и тежка за едно дете работа , защо?! мотива и ми се изгуби.
Джо Одагири си беше на обичайното ниво, но този път не мога да го отлича с кой знае каква игра, особено на фона на играта на Нана. Макеню обаче е друг въпрос, страхотно се разписа, много добро включване направи и с танците и въобще като момчето, което плени сърцето на нашата героиня Юко. Повярвах му, имаше жар и страст, които могат да спечелят и да бъдат оценени от едно толкова специално момиче като Юко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да те питам и теб за финала.

 

 

Очакваше ли тя да скочи от покрива и най-вече, очакваше ли развръзката след това? Аз мислех, че ще се случи най-лошото. Пълна трагедия. Хвърля се и край. Затова се чудех, дали и книгата е дала подобен финал, който е отрезвяващ, но не трагичен?!

 

 

 

Много се радвам, че успяхте да гледате тази продукция! Наиситна, такива заглавия не се правят често и затова е хубаво, че го събнаха, макар и със закъснение. Сега остава и един коментар на човекът, чиято любимка е Нана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам ukio, на мен

развоя на 4 та серия не ми беше много по вкуса, предните серии ми бяха по-приемливи, как да кажа, мен ме впечатли Нана, но очаквах и някакво пробуждане/реакция и от майка и, а такава съществена не видях до края, та затова финала не ме устрои много. Тя си стоеше до дъщеря си като един загрижен/примерен мениджър, част от екипа, който наблюдава отстрани какво става, а това майчинското и дълбоко усещане за детето и така и не проблесна.

Скачането не ми се връзваше много, друго очаквах да видя, но така са решили, като някакво предизвикателство към зрителя. На мен ми беше достатъчно и това, което видях до момента като емоция от Нана, дори самата и изповед в телевизията беше добър финал, а майка и и баща и ми стояха все така неадекватни със и без скок от покрива на телевизията. Нямаше никакъв диалог, говорене, разбиране в отношенията дете-родител и до края не мръднаха в тази посока. Просто момичето изправи глава и се пребори само, аз така ги усетих нещата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сетих се за тази дорама, след няколко години. Припомних си, как са изглеждали преди и какви са сега артистите, участвали в нея. Колко са пораснали.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...