Jump to content

Noir (2001)


air

Recommended Posts

96577l.jpg

Заглавие: Noir
Тип: Сериал
Жанр: Екшън, Трилър, Драма
Година: 2001
Аудио: Японски и английски
Субтитри: Български и английски
Аудио: Японски и английски
Субтитри: Български и английски

Това е името на древна съдба. Две девойки, които управляват смъртта.
Покоят на новороденото, техните черни ръце пазят:
Момичето, чието минало бе откраднато - Кирика Юмура.
Момичето, което изостави своето минало - Мирей Буке.
Тяхното странстване започва в деня, в който виждат съдбата да съединява миналото им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качествено :) Да, странна дума за описание, но... просто си е такова. Аз лично го смятам за оригиналната история, тъй като има поне още три, които имат едни и същи развръзки, героини дори. На мен най-много ми се понрави точно Ноар. Може би най-така силното откъм история, а музиката... о, Canta per me ми е една от любимите мелодии!

Героините - и те са много големи сладурани. Дори, трябва да си запиша някъде, за първи път мога да кажа, че някоя блондинка ме е накефила толкова много (ако не броим... ами... Риза от FMA... или пък Армстронг? Ще си помисля...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро е да. Личи си от първите епизоди още. Аз таман го почнах и останах доста доволен от видяното. Жалко само, че арта въпреки, че е на ниво си личи, че е на годинки. Студиото дори не го бях чувал. Колко хубаво щеше да е ако го излъчваха сега на мястото на някой от тея недорозумения дето ми тровят душицата вече два сезона и то да беше под опеката на някое сериозно студио като моите хора от ШАФТ. Даже предвид тукашната атмосфера си мисля, че щеше да стане нещо наистина голямо ако те го бяха хванали...ама и така бива!

Колкото до музиката няма как да не е страхотна тъй като говорим за Каджиура Юки, композиторка, която не просто уважавам ами боготворя! Дори не ми трябваше да проверявам кой стои зад тези мелодии, толкова съм й въртял творчеството, че мога да позная нейна композиция от раз. Както искате го разбирайте ама тая жена винаги си е оставяла ръцете там, където съм имал удоволствието да я слушам. Тук в този форум за съжаление едно от най-любимите ми анимета "Тсубаса хрониките" няма фенове, че да знаят за какво точно говоря като хваля тази композиторка, но то е едно от най-забележителните с нейно участие в ост-то. Оупънинга същата работа с песен на Ali Project....вярно не е на нивото на Kinjirareta Asobi от Rozen Maiden, но пак е добра, а и вече я бях чувал понеже от доста време ми седи на харда с цялата им дискография.

Като приключа с watch-а ще драсна по подробни впечатления, но поне засега комбото на мацките определено кефи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз от доста време вече си ги въртя така...то се видя, че няма да има прокопсия с тея новите! :D Но това за разлика от досегашните дето им правих рерънове не бях го гледал. Попаднах случайно на него докато се ровех в anidb-то и филтрирах разни тагове и тва изкочи. Сега си го скив понеже ме зариби! :) Вярно не е като "Реквием за фантом", но пак си има доста насилие и теншън.

 

ПП тея линкове горе и за чеп от зеуева каца не стаат...ей един свестен линк за dl :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, хич не беше зле! Много обичам такива сетъпи за убийци забулени в тайнственост, които жънат душа след душа без особени угризения и задръжки. Тук и Кирика и Мирея заслужиха уважението ми като горди представители на фикшън асасините като създателите на тази история бяха им преплели съдбите по доста интересен начин. Само че дори и накрая не можах да ги възприема като истински "Ноар" тъй като малко минаваха м/у капките, а Мирея така и не надгради способностите си за да я възприема наистина като перфектно смазана машина за убиване така както бяха представени Клое и Кирика. Но приемам, че така е било необходимо да остане този персонаж заради драмата в последните епизоди и търсеният ефект за действието да зависи от моралните дилеми на Кирика, но ако аз бях сценарист щях да развия нещата по друг начин. Така или иначе беше особено приятен watch, оценка 8.50/10 като смъквам 0.5 за арта и анимирането на биткаджийските сцени и 1 заради гореспоменатото статукво на Мирея, просто трябваше да й развият способностите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...