Jump to content

Kemono no Souja Erin (2009)


Recommended Posts

spacer.png

 

заглавие: Kemono no Sou-ja Erin, 獣の奏者エリン , Das Lied der Bestien, La Charmeuse de Betes
страна: Япония
година: 10.01 - 26.12.2009г
тип: ТВ (50еп)
продукция: Production I.G
жанр: джосей, шонен, фентъзи, ежедневие, трагедия, израстване, по новела

инфо:  :click:  :click:  :click:


резюме:  10-годишната Ерин  живее с майка си в малко гранично село, чийто поминък е отглеждането и обучението на Тода-огромни гущери, използвани основно и единствено от армията. Майка и, Сойон, е най-добрият и опитен гледач.  Именно на нея е поверена грижата за тези ценни животни, въпреки че е от  изолиран клан, за чиито членове се говори, че използват магия. Клан, който всички презират, но и от който се страхуват. Ерин се гордее с майка си и иска да стане като нея когато порасне-опитен гледач и ветеринар. Въпреки предразсъдъците на селяните, двете живеят спокойно и щастливо или поне докато не се случва нещастие-два от най-силните и расови тода умират мистериозно и отговорноста за това пада върху Сион, а наказанието  е смърт...

 

по новелата на UEHASHI Nahoko, авторката на Seirei no Moribito

 

лично мнение: От много време се глася да му правя тема и все забравям. Преди време започнах мангата, но тъй като релийзите са много нарядко(по чап-два на година <_< ) се поразрових и докато търсех новелата открих анимето :). Оказа се страхотно, прекрасен арт, който на места напомня на Гибли, страхотна музика, развитие на героите и наистина показва процеса на израстване. Макар че се води подходящо за всички възрасти разглежда много сериозни проблеми като предразсъдъци, изолация, класово разделение, война и тн без да ги захаросва и без да ги претупва просто, защото ще го гледат деца. Може би едно от най-добрите анимета от типа slice of life. Носи много положителен заряд и послания,  над които да се замислиш.
Минуси-малко е мудно в началото(трява повечко търпение докато прескочите първите 4 еп) и има повечко  flashbacks от поносимото(поразтеглено е), а и края не е типчния хепи енд, но ако сте почитатели на жанра или на авторката пробвайте го, току виж ви харесало :)

 

още картинки:

 

 

5ca7091eec244544.jpg94b838469a6f49e6.jpgbab8b05e04a85f03.jpge36818df8ddd39a4.jpg8418574edd538110.jpg

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...