Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Parasyte: Part 1 (寄生獣)

Страна: Япония

Също така известен като: Kiseiju

По мангата на: Хитоши Ивааки - "Kiseiju"

Премиера: 29 ноември 2014 г.

Времетраене: 109 мин.

Жанр: Sci-Fi, Хорър

Режисьор: Takashi Yamazaki

:imdb:

 

Участват:

Shota Sometani като Shinichi Izumi

Eri Fukatsu като Ryoko Tamiya

Sadao Abe като Migy

Ai Hashimoto като Satomi Murano

Masahiro Higashide като Hideo Shimada

Nao Omori като Kuramori

Kazuki Kitamura като Tsuyoshi Hirokawa

Pierre Taki като Miki

Hirofumi Arai като Uragami

Jun Kunimura като Lieutenant Hirama

Kimiko Yo като Nobuko Izumi

Tadanobu Asano като Goto

 

Резюме: Мистериозни паразити (извънземни създания) падат от небето, като тяхното оцеляване зависи от превземането на човешкото тяло – щом заразят жертвата си, могат да приемат каквито си пожелаят смъртоносни форми: чудовища с огромни зъби, крилати демони, създания с остриета вместо ръце. Ала повечето от тях са избрали да се крият зад лицето на обикновения човек, за да не може никой да разкрие малката им тайна. Освен обикновения гимназист Шиничи Изуми, който се бори да вземе отново контрол над тялото си срещу един от извънземните нашественици, но ще успее ли да предупреди човечеството за предстоящия ужас, или ще загуби завинаги битката?

 

Линк към Част 2 :click:

 

Български субтитри :subs: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: 

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски превод :click:

 

Онлайн с руски превод :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, каква приятна изненада! :) Още не мога да повярвам, че гледах лайв-екшън, който ми хареса :) Много добра актьорска игра, съвсем прилични ефекти, сюжетът е леко адаптиран, но от това става само по-логичен и "жив". Някои моменти стояха с пъти по-естествено и правдоподобно, отколкото в анимето. Харесаха ми редица промени - мацката на Шиничи не е такава безхарактерна лигла като рисуваната, идеите за природното равновесие и "паразитността" на човечеството се вкараха гладко от самото начало, липсва всякакъв вид излишно протакане и неуместен патос със сълзи и сополи... Само хубави изненади :) Скриха ми шапката направо, а появата на Асано накрая е много обещаваща :)

 

Сакън, доживях да ми хареса лайв-екшън :) Препоръчвам го и очаквам с нетърпение втората част ;) Междувременно ще взема да чекна режисьора, щото съм много доволна от видяното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надъха ме сериозно с този коментар. Свалих филма отдавна и чаках втората част, за да ги гледам заедно, но не издържах. Чудех се, дали да пробвам анимето преди това, но хорър елементите в тематиката не ми се нравят толкова, за да му отделя време.

 

Даа, филмът проработи, въпреки всичко. Впечатли ме не толкова сюжетът, колкото отличните актьорски изпълнения. Цветовата гама и ефектите също бяха впечатляващи, но артистите са тези, които вдъхнаха живот на историята. Не знам, дали те са се нагаждали към ефектите, или е било обратно, но действията им изглеждаха максимално точни, реалистични и естествени (доколкото естествени могат да бъдат при наличието на допълнителна обработка).

Знаех, че няма как Ямазаки да не успее да използва потенциала на такъв умопомрачителен каст. Шота сякаш доста напредна в подобни роли още от времето, когато играеше в Есперите на Соно и учудващите му реакции, особено в началото едва ли са били проблем за него. И той, и Аи се представиха чудесно, но аз искам да отлича други важни герои - тези на Масахиро Хигашиде, който тук прави прелом във филмовата си кариера. Още ме побиват тръпки като си спомня усмивката му. Много важно, различно превъплъщение за него, което дава възможност да видим силата му и в пресъздаването на отрицателен персанаж. Кимико Йо също направи запомнящо се изпълнение, но ключов герой имаше и Ери Фукацу, която беше мистериозната фигура в лентата. Определено й отиваше тази визия и всичко, което показа на екрана беше дяволски добро.

Очаквам нетърпение сериозното включване на Асано, който се появи като същински Ханибал Лектър. Освен него, развитие трябва да видим и от героя на Казуки Китамура. Новите попълнения също са супер силни - Пиер Таки, Хирофуми Арай и Нао Омори. Дано втората част да си заслужава!

 

П.П. Непременно виж и други филми на режисьора! Такаши Ямазаки е това. Той има опит в подобни извънземни продукции още от миналото. Спомням си, че когато направи "Returner", дори у нас сочеха лентата за пример.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 hours ago, ukio said:

Нетфликс пуска корейски сериал, адаптация по същата манга. Суда Масаки е японското име в каста.

Видях го още миналата седмица и се чудих, дали някой ще го захване за превод...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда но много са различни мненията за сериала от лоша игра на главната която е двайсет кила и ги размята до на някои много е харесал. Но няма много общо с филма и мангата сами идеята...:lol2: А Суда Масаки се появава за кратко в последен епизод...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...