Jump to content

Casshern Sins (2008-2009)


Razzormaw

Recommended Posts

76956l.jpg

 

Casshern Sins

キャシャーン Sins

 

Държава: Япония

Година: 02.10.2008 до 16.03.2009

Епизоди: 24 x 25 мин

AniDB

Студио: Madhouse

 

Плот: Историята ни пренася в свят, където роботите надделяват над хората след като стават самоосъзнати. Техният предводител Брейкинг Бос управлява света с желязна ръка. Един ден мистериозно момиче на име Луна е призована от хората за да донесе спасение на човечеството. Опасявайки се че тя ще бъде потенциална заплаха Брейкинг изпраща три от най добрите си киборги-войни за да се отърве от Луна: Кашерн, Дио и Леда. Най-силният от тях Кашерн успява да намери и да убие Луна, но това задейства катаклизъм с който започва началото на края на света. Стотици години по късно атмосферата е изпълнена с отрова и поради неспособноста на повечето от останалите хора да се възпроизвеждат както и постоянната заплаха от роботите, човечеството е на ръба на унищожението.

 

 

 

Роботите от друга страна не са в по добро положение, страхувайки се от смъртта както хората понеже отровната среда ускорява корозията на металните им тела принуждавайки ги да подменят постоянно увредените части и то при положение, че изобщо намерят такива в добро състояние в това прокълнато време. Кашерн, който е изчезнал след убийството на Луна се завръща без спомените за това кой е и какво е сторил. След като поема на пътешествие в търсене на истината той ще открие истинското си призвание и съдба.

 

 

Бележка: Доста приятна изненада се оказа това аниме. Роботите са малко по очовечени отколкото трябва, но нещата, които се случват са наистина интересни и те карат да се замислиш. Атмосферата е мрачна и подтискаща (точно както най обичам), типично за постапокалиптичен сетъп, но същевременно има някои красиви и изпълнени с надежда неща, които си заслужават да се видят. Самите роботи са доста крийпи, но като цяло арта тук ми допадна както и самата история разбира се... сега съм на половината на действието, но дори и в този момент си мисля, че това аниме заслужава да се присъедини към форума.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...