Jump to content

Close Range Love (2014)


Recommended Posts

HMKwXkM.jpg

 

Close Range Love (近キョリ恋愛)

Страна: Япония

Също така известен като: Kinkyori Renai

По мангата на: Rin Mikimoto - "Kinkyori Renai"

Премиера: 11 октомври 2014

Времетраене: 118 мин.

Жанр: Романс

Режисьор: Naoto Kumazawa

Субтитри: Английски

:imdb:

               

Участват:

Tomohisa Yamashita - Haruka Sakurai

Nana Komatsu - Uni Kururugi

Asami Mizukawa - Mirei Takizawa

Nozomu Kotaki - Ryu Matoba

Mizuki Yamamoto - Kikuko Nanami

Hirofumi Arai - Kazuma Akechi

Kazuma Sano - Saki Sato

Seika Furuhata - Mei Yoshida

Kotone Shiina - student

 

Резюме: Умната и амбициозна ученичка Yuni Kururugi (Nana Komatsu) е добра по всички предмети с изключение на английския. Затова решава да взима частни уроци при красивия си нов учител по английски Haruka Sakurai (Tomohisa Yamashita).

Но постепенно Yuni започва да изпитва чувства към него, осъзнавайки че се влюбва. Как да постъпи и може ли да призае чувствата си?

 

Трейлър

 

Линк към сериала :click:

 

Свали  :click:  :click:   :click:   :click:  :click:  :click:

 

Свали с български субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Появи се и в  Ру, но чака одобрение от модератор.

Толкова отдавна не съм гледала Ямапи, че тръпна в очакване.

 В същият торент е сериала, което е предисторията, поне така пишат колегите.

Има го и тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, Ная да не ни готвиш изненада? Ямапи си е сладур от класа. Дал Господ, дал и чак го изписал. Обичам си го туй момче, а нали е и "теле" :kissy::up:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ямапи е сладур и т`ва си е! Като учител по-скоро имаше вид и поведение на ученик, ама това не му отнема чара. Много ми допадна първата половина на филма и изобщо за мен е един изненадващ поглед към училищната тема, не мисля, че съм гледала нещо подобно. Какво красиво момиче е тази Нана, направо ми взе очите /и то при наличието на Ямапито  :28558: /, за мене е най-красивата японка... Двамата бяха много сладки, любима ми е сцената до/под катедрата. В :click: го гледах, толкова са експедитивни руснаците, светкавично се появиха 3 превода за 2 дни. Качеството на картината хич го няма, затуй пак ще погледна по-нататък и много силно се надявам тука някоя добра душа да направи превод, защото филмчето си го заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само красива, но и талантлива е Нана. Бих искала обаче да я виждам в още по-предизвикателни роли. Тази не беше нищо за нея. Направи я, без проблем.

Ямапи също ми липсва в старото си амплоа. Поне с новата му дорама се надявам да си върна усещането от Нобута!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мария, тук предполагам, че също са го почнали веднага.

Фенската маса е голяма. Няма да стигне до мен.:-)))

Нямам търпение да го гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах при руснаците и то с добро качество.Онлайн на руски - цък.

Няма как да се съглася с   криворазбраните понятия за добро, дето ни показаха и това е.

 

Да нараниш някого толкова жестоко, защото го обичаш, вместо да поговориш нормално и като по-възрастен да обясниш и подкрепиш,не ми се вижда нормално.Героинята е представена супер силна, но една девойка на тия години, по-вероятно би изпаднала в дупка.Може да е направено от любов, това го разбирам, но тук не беше належащо и животоспасяващо, а малоумие да я остави, вместо да говори с нея, още повече,че тя би разбрала и вероятно би се старала двойно.Да те захвърлят влюбена на 18, а ти да имаш мозък да мислиш за учение- ай стига!!!Обзалагам се, че тоя, дето е правил мангата е мъж, или жена дето не е била истински влюбена на тия години или въобще никога.Това и  направи втората половина на филма по-безинтересна.

 

 

Като цяло- става за гледане, но нищо особено.Актьорите- симпатяги.

 

П.П.Не ви ли се струва, че Ямашита Томохиса има огромна прилика с Ким Хьон Джунг - не са ли ,като две капки вода?По тая причина сега чак вдянах, кой е на подписа на mrnkaloto.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, прилича, особено в леко носталгичното изражение,

но Ямапи има перфектните устни и няма как да ги объркаш.

Филмът много ми хареса.

 

 

Няма нищо нелогично. Трябва страшно много да обичаш някого,

за да го отблъснеш от себе си, за негово добро.  Някога го направих и аз.

Адски боли, и то години. Но във времето всеки от нас получи своя хепиенд.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не съм се изразила правилно.

Такава жертва я разбирам и оправдавам, но тук не ме убедиха, въобще, че е необходима.Момичето беше достатъчно разумно и му вярваше, за да може да я убеди с думи да иде да учи.За това я намирам нелогична и  "ни в клин, ни в ръкав".Още повече нейното- "хайде ,избивам си го от главата и се отдавам на учене"- щрак копчето и учи, учи учи  :28558: То,ако така ставаше...

 

За това и филмът не ме "хвана" , още повече, че си гледах като зрител, без понятие да имам кой, кой е-  без грам фенщина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че в реалността едва ли ще се действа така....

Mного мъдро, перфектно,  без крайности и крещящ драматизъм,

отдавам го на  затворения характера на главната героиня. А и тя си е с умна главица, и с този характер...

нямаше как да има крещяши сцени, изстъпления, ясно е, че всичко ще разбере.

Учителят, който се пребори с чувствата си, за нейно добре. Най-точите решения за момента.

Много ясно ни се показа, че за всяка любов си има време и място,

стига да имаш мъдростта и търпението да се пребориш за нея,

ако ще, когато е нужно да я нараниш или отблъснеш. 

Истинска ли е, ще се съхрани във времето и като бунеранг ще се върне при теб.

Като сценарий, нищо което не е гледано, предсказуемо,

но много мъдро и добре изиграно :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наводниха ни с филми от този сорт напоследък. Донякъде мангите са виновни. Повечето режисьори директно екранизират, вместо да помислят, как да вложат някоя нова идея в заглавието. А когато това стане, се получава съвсем различно усещане. 

За мен тук второстепенните помогнаха много, понеже бяха ненатрапчиви и супер симпатични. Да видя Хирофуми Арай в подобна роля е нещо нетипично, но пък показва друга черта от таланта му. Мизуки Ямамото също беше изключително полезна с този позитивизъм, който излъчваше. Добавям и чудесното представяне на кансайското Джони. Нозому не само че изпъкна на екрана, но и показа характер с неочакваната плесница, която залепи на сенсея.

Повече инфо за Нана има тук. Това момиче притежава страхотен потенциал, открит от Накашима миналата година. Първо модел, сега - актриса. И то каква!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауууу,последната сцена - истинска класика :up:

Някой учудва ли се защо учителя се влюби лудо в Юни? Ами ако сте гледали "Светът на Канако" това не би трябвало да ви учудва,защото и тук Нана Комацу е все така обсебващо сладка. То мен вече сън не ме хваща,само тя ми е пред очичките и мислите,а какво ли му е на учителя. Това момиче се превърна в една от любимките ми.Играта й е на много високо ниво. Както казах - обсебва те в мига ,в който я видиш.

Филмът остави една лека усмивка в мен.Много ми харесаха отношенията между Юни и учителят. Сцената в класната стая когато тя бе  под бюрото се превърна в една от най-любимите ми. И изобщо всички сцени с тях двамата бяха страхотни. Една красива ,забранена любов с хепи енд. Какво повече да иска романтична душичка като мен :rolleyes:

Филм,който трябва да се гледа. Каквото и да кажа ще е малко.

10/10 :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми беше трудно да го гледам, май успя да ме увлече, но въпреки това не ми хареса. Осезаемо му липсва онова топло внушение, което подобни филми за да са успешни трябва да оставят.  Не липсваха похватите от Kimi ni Todoke, но тук не се е получило. За сметка на това, обаче този филм е далеч по динамичен , може би третият му подобен да се получи  :28558:  - едва ли. При мен някъде се пропука достоверността в отношенията им  , някъде след като и двамата изясниха чувствата си, спрях да ги възприемам и да им вярвам, все едно в сценария са изтървали най-важните сцени , а може би просто си е типичен романтичен филм , което за мен го прави негледаем .   От друга страна видях две много сладки актриси на които винаги се радвам и ми се иска по-често да виждам на екран. Освен , че са много красиви и чаровни, винаги се справят добре с ролите си и никога не са ме дразнели с играта си. Трудно разбирам как Асами Мизукава не е записана с роли и не се е превърнала в идол в Япония, а пък Мизуки Ямамото ми писна все да я гледам в поддържащи роли - все пак много им се зарадвах .

И сега да си кажа какво ме подразни :

 

Човек не може да спре толкова лесно цигарите - това като го видя в японски филм ми идва да вия. Раз два и хоп спри  да пуши - реално от раз се спират, но после да се държи така все едно никога не е палил и нищо не го мъчи си е долнопробна лъжа и обида за всеки, който се тероризира . Поне малко да бяха го по тормозили, че да може човек да се види от страни и малко да се посмее . а те го изкарват като детска песничка :) Несправедливо е на някой да му е толкова лесно да спре цигарите, па дори само на филм да е :) Така де, след две години поне веднъж на ден ми се вие , длани ми се потят и ми идва да утрепа някой за една цигара :)

Лавандулке, това с ученето не ми се стори неправдоподобно , най малкото, че ми е познат механизма на пренасочване . Канализираш енергията си някъде, затрупваш се със задължения само и само да не мислиш и чувстваш, но ми се струва, че този механизъм сработва когато не е насочен към някои от мечтите и желанията на човек , по-скоро се получава с работа и неприятни задължения. Но съм съгласна, не успяха да ме хванат като зрител и не пробудиха съпричастност.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Човек не може да спре толкова лесно цигарите - това като го видя в японски филм ми идва да вия.

На 10.05.2015 г. at 15:09, Кева написа:

Не ми беше трудно да го гледам, май успя да ме увлече, но въпреки това не ми хареса. Осезаемо му липсва онова топло внушение, което подобни филми за да са успешни трябва да оставят.  Не липсваха похватите от Kimi ni Todoke, но тук не се е получило. За сметка на това, обаче този филм е далеч по динамичен , може би третият му подобен да се получи  :28558:  - едва ли. При мен някъде се пропука достоверността в отношенията им  , някъде след като и двамата изясниха чувствата си, спрях да ги възприемам и да им вярвам, все едно в сценария са изтървали най-важните сцени , а може би просто си е типичен романтичен филм , което за мен го прави негледаем .   От друга страна видях две много сладки актриси на които винаги се радвам и ми се иска по-често да виждам на екран. Освен , че са много красиви и чаровни, винаги се справят добре с ролите си и никога не са ме дразнели с играта си. Трудно разбирам как Асами Мизукава не е записана с роли и не се е превърнала в идол в Япония, а пък Мизуки Ямамото ми писна все да я гледам в поддържащи роли - все пак много им се зарадвах .

И сега да си кажа какво ме подразни :

 

 

Човек не може да спре толкова лесно цигарите - това като го видя в японски филм ми идва да вия. Раз два и хоп спри да да пуши - реално от раз се спират, но после да се държи така все едно никога не е палил и нищо не го мъчи си е долнопробна лъжа и обида за всеки, който се тероризира . Поне малко да бяха го по тормозили, че да може човек да се види от страни и малко да се посмее . а те го изкарват като детска песничка :) Несправедливо е на някой да му е толкова лесно да спре цигарите, па дори само на филм да е :) Така де, след две години поне веднъж на ден ми се вие , длани ми се потят и ми идва та утрепа някой за една цигара :)

Лавандулке, това с ученето не ми се стори неправдоподобно , най малкото, че ми е познат механизма на пренасочване . Канализираш енергията си някъде, затрупваш се със задължения само и само да не мислиш и чувстваш, но ми се струва, че този механизъм сработва когато не е насочен към някои от мечтите и желанията на човек , по-скоро се получава с работа и неприятни задължения. Но съм съгласна, не успяха да ме хванат като зрител и не пробудиха съпричастност.

 

Познавам лично няколко човека, които могат да пушат по 2 кутии на ден и да не пушат с години, месеци или изобщо, Единият ми е в къщата :28558:  :28558:  :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и аз мога, втора година вече, но не е като по филмчетата - а това май е третото където човека просто хвърля и забравя  :na2: . - Няма как не успях, да не из мрънкам :P  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, при толкова фенове на Ямапи, срамота е да не се преведе.

Филмът си е като оживяла манга и в това е невероятния чар. Много са ми сладки.

Като се нагледаш на супер арт филми за шибания живот,

това е като лек дъждец... и слънчеви лъчи, пробили облаците.

Филмът си има всичко, за да е една добра любовна история.

И аз мога да й намеря хиляда кусура, обаче не ми се ще.

Просто се отпуснах и се насладих. Мангическо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не трябваше да ми вдигате летвата на очакванията с тия хубави коментари :28558: Очаквах блестяща актьорска игра и трогателна любовна история, пък то какво било... Не ми хареса поради ред причини, но няма смисъл да ги изброявам, щом някой е останал очарован от филма:) Пък два часа плакнене на око с кавайната физиономия на Ямапи не може да е твърде голяма минавка:)

 

За Кева и цигарите:

 

 

Кева, от отказването на цигарите показаха само как си изхвърля остатъка от един пакет:) И е съвсем логично да не изместват фокуса на историята, като показват евентуалните му нервни трепети или неудържими припалвания по-късно:) То не са го давали и как ходи по голяма нужда, но това не означава, че сценаристите го представят като привърженик на слънчевото хранене :28558:

 

Съгласна съм и с други мнения по-горе - не всеки има толкова силно изразен абстинентен синдром, пък някои никакъв нямат. Аз по 2-3 дена не пуша, просто защото не ми се е допило кафе или бира в тези дни:) Друг е въпросът, че като заседна с приятели на дълги и много бири, опатквам поне 1 пакет тютюн за вечерта:) Когато тренирах джудо, спирах за по седмица цигарите, щом усетех, че започвам да се задъхвам повече (през 2-3 месеца). Нищо не ме тресеше от това спиране, пък иначе пушех по кутия синьо Виктори на ден. Та - всичко е индивидуално;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав и вълнуващ филм :wub:

Хубаво е, когато любовта побеждава предразсъдъци и всичко останало.

Само това, че героинята през цялото време беше много сдържана, малко ми беше странно. Сигурно на актрисата не й е било лесно с тази роля.

 

Понеже съм гледала много повече корейски филми и бях подготвена за корейски тип завършек, но накрая останах много хепи :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес изгледах две силни драми и си пуснах това...

тъжната Нана + красивият Ямапи. Какво повече. Филм-мечта!

 

p.s. признанието и под катедрата беше един път!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето си струва отделеното време! Актьорите изиграха ролите си много добре и успяха да ме впечатлят с играта си, колкото до сюжета не е нещо не виждано, можеха малко да го разчупят но и така се гледа без да дразни с нещо. Драмата не е силна и определено мен не успя да ме натовари, а финалът направо си беше класика в жанра. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...