Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

заглавиеFood Wars! Shokugeki no Soma, 食戟のソーマ

страна: Япония

година: 2015г

епизоди: 24

жанр: шонен, готвене, комедия, ечи, училищен живот, манга адаптация

продукция: J.C.Staff

 

 

инфо:click::click::click:

 

резюме: Мечтата на Юкихира Сома е да стане по-добър готвач от баща си и да поеме семейният ресторант. В момента обаче когато Сома завършва средното си образование баща му, Юкихира Джоичиро, решава да усъвършенства кулинарните си умения по света и затваря ресторанта за три години. Преди да замине, Джоичиро записва сина си в най-доброто кулинарно училище в Япония, където приемният изпит е изключително труден и завършват едва десет процента от влезлите!  Ще се справи ли Сома? 

 

лично мнение: Започнах го с идеята да ме накара да прочета мангата(до където е излязла), че от доста време ми беше он холд. След първи епизод бях готова да го дропя-твърде ечи за мен -_- . Направо те кара да се чудиш какво ядат японците след като получават оргазъм от една хапка картоф с бекон!? Обаче основната цел беше постигната, прочетох мангата и реших да му дам още един шанс и поне в трети епизод ечи моментите намаляха драстично, значи за сега ще го следя :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не моа човек...пробвах ама не ме изкефи мангата затва и го подминах и анимето. Тва с кулинарните оргазми ми е супер неестествено и айде да не казвам другото прилагателно дето ми се върти в главата. Ценител съм на еччито, но обичам както всеки друг жанр да е направено с вкус и да те удовлетворява като зрител. Не виждам нищо еротично в това некви кифли да се тръшкат и охкат само щото са раздвижили стомашно чревният си тракт и киселините им са дошли в повече... :dunno: Сега разбирам, че идеята е да превъзнесат способностите на готвача ама такива работи са нелепи...смешно ти е в началото, но след това ти се плаче като осъзнаеш колко кухо и празно е едно такова хрумване, направо чист идеен вакум!  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей, Рейзъре, ще допуснеш най-голямата грешка! Подписвам се под това с две ръце. Имаш гаранцията ми, само изгледай епизод 2 и 3. Не се лъжи по първи или по мангата.

 

Ще се самоцитирам от Анимеса:

 

еп. 1

Колко ли пъти се хванах за главата в този първи епизод? Хранителните оргазми са... icon_lol.gif А когато си изгубиха дрехите от удоволствието... =)).gif Всичко е толкова абсурдно, че просто трябва да се гледа.

 

еп. 2

Радвам се, че не го дропнах. Първи епизод беше пълна кочина, но още във втори нещата си намериха местата. Очертава се интересна история, съпътствана с много нелепици и извратен японски хумор.

 

еп. 3

Епизодът действително беше на ниво. icon_biggrin.gif Режисурата на това заглавие е доста добра като за начало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се кефя на училището. Знам че е преувеличено, но ми се иска и у нас да има учебни заведения с високи изсквания, в които учениците да правят това за което са там, а родителите да не се месят. Ех, мечти :mellow:

Колкото до готвенето, имах опасения, че ще ме кара да ям, но след три епизода и сто и няколко чапа се успокоих - шонен е все пак, фокусът е насочен другаде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък най голямата... :) Прегледах го набърже, но няма кой знае какви разлики с мангата. Като тегля чертата пак си оставам на същото мнение като преди.. :/ Дори най баналните ечи скечове тип случайно препъване и опипване на почвата така да се каже на гръдната част на някоя мацка в средностатистическите анимета от тоя жанр е по смислено и забавно от това тук. Все ми е едно дали ще стане най-добрият в областта си или не...дори и да продължа да го гледам насила, накрая ще го дропя от досада тъй като реално събитията тук попадат в шаблон и влизат така да се каже в порочен кръг -> Соума готви и тея дето му ядат манджите изпадат в делириум, визуализирайки някакви неща, които са интересно направени, но не пращят от особена оригиналност. Ако основната му подправка беше халюциногенни гъби или тревичка да ама иначе...Вие си го гледайте де, лошо няма ама аз съм твърдо пас тоя път. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...