ukio Публикувано 9 Април, 2015 Share Публикувано 9 Април, 2015 Flavor of Happiness Ароматът на щастието しあわせのかおり Shiawase no Kaori Страна: Япония Премиера: 11 октомври 2008г. Жанр: драма, готварски Времетраене: 124 мин. По новелата на Мицухиро Михара Асистент режисьор: Масахару Таке Режисьор и сценарист: Мицухиро Михара Участват: Мики Накатани, Тацуя Фуджи, Кей Танака, Сей Хираизуми Локация на снимките: Каназава Награди IMDB Wiki Резюме Г-н Уан (Тацуя Фуджи) е дългогодишен готвач, собственик на популярен китайски ресторант, наречен "Малкият Шанхай". Специалитетите, приготвени по рецепти от родната му провинция, са изключително ценени от местните жители. Кулинарните умения на Уан привличат вниманието на универсален магазин, който има идея да създаде набор от ястия за търговия на дребно. Такако (Мики Накатани) е изпратена при него с мисията да убеди възрастния собственик за целите на проекта, но се проваля и сама се оказва привлечена от изкуството на готвенето. Филмът на Мицухиро Михара е визуално-звуково пътуване през кухните на Япония и Китай, изследващо сетивата на човека. Кулинарна поезия! Свали с български субтитри: Онлайн с български субтитри: С руски субтитри: С английски субтитри: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naia Отговорено 9 Април, 2015 Share Отговорено 9 Април, 2015 Не знам как да определя вкуса на този филм в душата си. Разкошен и бавен. Много истински. На фона на Мастършеф/ и аз съм абсолютен фен/ по БТВ, този филм ми идва като балсам за душата. Много е красив, много е завладяващ. Иде ти да започнеш да готвиш. Дори и да не можеш. Иде ти да се промениш, дори да не можеш. Прекрасен филм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 10 Април, 2015 Share Отговорено 10 Април, 2015 Където има храна, там съм и аз. Обичам да си хапвам... Винаги са ме привличали малките японски ресторантчета с две, три масички, които предлагат превъзходна домашна храна от най-високо качество. Жалко, че тук нямаме такива...Смятам, че готвенето изисква не само умения, но и много добро отношение към храната и хората, за които я приготвяш, този филм е доказателство, че съм абсолютно права. Приятно наслаждаване/гледане на всички! Благодарности на вълшебната naia за препоръката и превода! p.s. Бабата-сервитьорка е уникална. За мен един "Океан" моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_lozeva Отговорено 10 Април, 2015 Share Отговорено 10 Април, 2015 Благодаря за превода, Танче. Много ме трогна този филм! Прекрасен е, и манджите са най-малкото него. Имаше толкова много любов! Особено при връзката между учител и ученик, това да си вдъхновен за нещо и да живееш пълноценно. Китай, който много обичам... Всичко ме докосна. Това е най-добрият филм за готвачи, който съм гледала. На няколко пъти се просълзих.Особено там, където й написа нещо на ръката... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yamashita Отговорено 11 Април, 2015 Share Отговорено 11 Април, 2015 Права си, Таня, драматичните моменти бяха много силни и искрени, моят любим е когато я нарече своя дъщеря на вечерята в тяхна чест в Китай. Наистина ни внушиха, че между двамата има силна връзка, макар съдбата да ги срещна съвсем случайно. Той предаде опита си безрезервно, а тя се превърна в ученика и дъщерята, които той заслужава, какво по-хубаво от това... Също ми хареса и как добре пресъздадоха емоциите на начинаещия ученик, чувството, че не можеш, няма да се справиш, защото едва ли има някой , който не се е сблъсквал с него в своето собствено начало. Сватбената вечеря беше много добър момент. И тримата герои постигнаха заедно това, за което бяха мечтали и поне аз видимо усетих тяхната удовлетвореност, че ресторантът отново оживя както преди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
felicyti Отговорено 2 Октомври, 2020 Share Отговорено 2 Октомври, 2020 (Редактирано) Обновена опция за онлайн гледане: тук . Редактирано 2 Октомври, 2020 от bealonenomore Добавям в първия пост :) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.