Jump to content

Algernon ni Hanataba wo (2015)


Recommended Posts

spacer.png

 

Flowers for Algernon

 

アルジャーノンに花束を

 

Държава: Япония

 

Година: 10.04.2015 до ??

Епизоди: 10

Формат: Рензоку

Телевизия: TBS

Директор: Yoshida Ken, Sakai Masahiro, Matsuda Reijin

Сценарий: Nojima Shinji, Ikeda Natsuko (по новелата на Daniel Keyes, Flowers for Algernon

Време на излъчване: Петък, 22:00

Субтитри: английски

 

Каст

Yamashita Tomohisa as Shiratori Sakuto

Kuriyama Chiaki as Mochizuki Haruka

Kubota Masataka as Yanagawa Ryuichi

Kudo Asuka (工藤阿須加)

Kikuchi Fuma

Tanimura Mitsuki

Oomasa Aya

Kaai Gamon

Ishida Issei

Kusakari Tamiyo

Nakahara Takeo (special appearance)

Hagiwara Masato

Ishimaru Kanji as Hachisuka Daigo

 

Плот: Ширатори Сакуто е на 28 години, но ителигентноста му е като такава на 6 годишно момче. Той работи за Dream Flower Service, агенция за дистрибуция на цветя, която осигурява работа за проблематични младежи. Един ден той и колегата му Янагава Рюичи доставят букет рози до жилищна сграда, където живее Мочизуки Харука. Харука не знае, че доставчика на цветя има ментални проблеми и е шокирана от начина по който й отговаря и дори тръгва да вика полиция.. Харука работи за изследователски център, където професор Хачисука Дайго изучава напредъка в интелектуалното развитие. Един от успешните му експерименти е над лабораторна мишка наречена Алгернон. В последствие Сакуто е превърнат в гений чрез операция, но интелекта на Алгернон започва да се разсейва и накрая мишката умира. Сакуто осъзнава, че гениалността му ще го напусне.

 

Бележка: Интересна идея, остава и да я реализират добре. Ямапито го чака тежка задача да играе нещо като Форест Гъмп, а Чиаки не съм я гледал никъде така, че се надявам да ми направи хубаво впечателние освен с приятната си визия. Мишката е ясна, дано поне да я дадат след като предаде богу дух на лабораторната котка (ко има такава) да облажи...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брех, изненада ме. Това е едно от заглавията, които ще гледам през новия сезон от японците. Темата на Асука Кудо е моя и дори мислех, ако никой не се сети, аз да направя и на сериала, но така стана по-добре.

За мен сериала е задължителен, дори само заради Асука. Гледала съм версията от 2002 г., класическа японска продукция в жанр "човешка драма", но да видим бат' Пи как ще се справи с главната роля тук.

Да, и Масатака Кубота, как можах да го забравя. Прекрасен.

 

Сладкият Фума Кикучи (всеки път като го видя ми идва да го гушна, душичка) ще е приятното Джони-допълнение в сериала. Където има едно Джони, винаги има и второ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците вече имат своята интерпретация по въпроса, която не беше лоша (Hello! Mr. God). Да видим сега и японците. С вас съм на клончето  за гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tara, точно си мислех, че съм чела някъде подобен сюжет на корейски сериал и се чудих кой беше. Благодаря за отговора. :)

 

Най-вероятно и аз ще погледна пробно началото на драмата, а ще видим дали ще ме задържи за зрител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми радвам се щом са ти познати актьорите и им имаш вяра явно, значи каста е повече от добре. Само главната женска роля е под въпрос, но мацето е поне със сериозен стаж въпреки, че не съм й гледал драмите.

Корейците видях, че имат и те римейк по тази история, но стане ли въпрос за драма веднага слагам всичко на япончетата..Разбира се това не означава, че подценявам корейският сериал, нищо чудно и те да са се справили.

 

Ей ви и малко снимки за захранка от сайта :) Първата с фикусите е въпросната фирма за цветя, след това кадър с Кудо и Ямапи (на вид го е докарал), а последната е мишока (тъй от близък план ми се вижда бая крийпи..)

 

 

arx1427131459l.jpg

 

bwy1427131540g.jpg

 

bfi1427131562u.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има японска версия от 2002 г. (точно за нея говоря в първия си пост), тя е първа, с Юске Сантамария в главната  роля. Гледай я (ако имаш желание), има я преведена на английски. По нея японците правят и този нов сериал, но 13 години по-късно.

 

Algernon ni Hanataba wo (2002)

 

На снимката не са Асука и Ямапи, а Масатака Кубота и Асука, хехе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко звучи прекалено сложно, но да видим. 
Вие сте похвалили останалия каст, аз да изведа Чияки на преден план. Рейзъре, дори в Кил Бил ли не си я гледал? Или в Кралската битка?

Тя е много интересна актриса. Има страшно добри филмови роли (Scrap heaven), както и страхотни серийни (Атару, Атами но соусакан).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eй тъкмо бях взела лупата и се пуля на снимките где е Ямапи :896767: . Уж като пропътувах път 66 го повече разпознавам :896767: . Дали съм на клона зависи от преводача изцяло и то :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре аз таман се бях притеснил, че се е състарил и посдухал покрай тая роля пък то било другия! xD Ама то като му гледам заглавната снимка на Масатака в темата не си мяза много ама аз съм и лош физиономист иначе други работи добре помня.

Филмът ще го гледам ако ми хареса драмата, но не и преди това тъй като не обичам да си спойлвам. За това и не съм подхванал още мангата за оуроборос въпреки, че едва ми отрая ангелчето.. :)

Хм значи и Чиаки е надеждна! Кил Бил не го мярнах в резюмето й чак ти като спомена видях ама аз гледах повече драмите й...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро подмладил. Кубота е с 3г. по-малък от него.

Да, Чияки е много стабилна актриса. А в Кил Бил я смятаха за дете-чудо. Тя наистина даде заявка за сериозна актьорска кариера там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw, харесвам Ямапи, но пред него предпочитам много повече Масатака Кубота. Уникален актьор (какъв поглед има това момче, влезе ли в действие, владее екрана, Stardust-класа). Има ли повече сцени, може и да изнесе сериала.

Това и очаквам от него.

 

Толкова от мен засега. Повече на 10 април, като изгледам първи епизод. И тъй като съм гледала първата японска версия - ще сравня и преценя, макар че прави впечатление, че имената на героите ще са променени, както и малка част от историята (поне от това, което видях от резюмето на новата версия).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maira, зависи какво разбираш под хубав край.

 

До колкото си спомням в корейската версия героят имаше право на избор. Дали да умре като гений или да се подложи на втора операция, където има шанс да оцелее, но отново да стане умствено изостанал и да загуби спомените си. В крайна сметка избра второто.

 

 

Не съм гледала първата японска версия и ще ми бъде интересно мнението на Rie като сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайдеее, още една азиатска интерпретация на "Цветя за Алджърнън":) Впрочем силно препоръчвам на всички оригиналното произведение на Кийс, от дете все така си ми е останало любимо;)

 

Ще ми е любопитно да видя изпяване на нов глас на "Алджърнън", и то с Ямапи, когото не съм го виждала в нищо свястно от години ("Code Blue" нещо ми беше скучничък). А и мисля, че ще му тича да е малоумен, все пак сме го виждали като особняк поне (кон-кон! :28558: ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам

 

по магичен, ама убедителен начин, героят да има шанс да се запази в новата си супер форма или поне да остане с девойката... В разказа губеше възможностите си малко по-малко, докато се опитваше да измисли решение... и го осъзнаваше...

 

Благодаря за инфото :). Май ще поизчакам ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди двадесет и кусур години, да не кажа тридесет, гледах нещо подобно, но на филм. Американски. Заглавието беше "Чарли", ако не бъркам и много ми допадна.

Беше интересно направен, в рамките на два часа, та затова се чудя, какво ще правят с толкова епизода. Както и да е, поне ще зяпаме любимци. Краят тук беше, че гг започна бавно да губи паметта си и накрая се върна в началното си състояние. Няма да забравя последната сцена. Любимата му го наблюдава тайно, докато Чарли се люлее на люлките в парка. Беше едновременно и тъжно и красиво. Дано и тук се получи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен първи епизод днес, но не съм и изненадана, предвид самата история. Класическа японска дорама в жанр "човешка драма".
Историята от първата японска версия от 2002 г. няма нищо общо с тази тук, макар че се движат по произведението на Даниел Кийз. В първата версия действието се развиваше в пекарна, а тук в магазин за цветя, има и нови герои. Важен момент от първата версия е сцената с изоставянето, защото след това тя беше много важна и за самия финал, но тук не е така. Сравнявам двете версии, но и е неизбежно при мен, защото съм гледала/ гледам и двете. Доволна съм от всичко, както в първата версия, така и от началото тук.
Ямапи много ми хареса. Справя се с героя си, който не е никак лесен за пресъздаване на екран. Браво на Пи-чан. Любимият ми сериал с негово участие е Saikou no Jinsei no Owarikata~Ending Planner~, а въпреки че героят му няма нищо общо с този тук, отново имах същото усещане за него, дори само като зрител.

Всички са страхотни и Масатака, Чиаки, Асука. Нямам търпение за следващият петък и втори епизод.
Насладих се максимално на първата версия - тук съм сигурна, че ще е същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълниха ми се очите днес със сълзи, на сцената в болницата.

Ямапи ме довърши във втори епизод, героят му предизвиква такова умиление, че....
Много ми е симпатичен, а и играе страхотно. Само като го гледах и слушах как повтаря "Tomodachi inai, tomodachi inai", Масатака лежи в това време на болничното легло, а звучи The Rose на Бет Мидлър и бях готова вече... Много емоционален момент.



e основно на дорамата. То звучеше и в първи епизод, днес отново, а очевидно ще е така до финала. Много точен избор. Невероятно парче, със съдържателен текст.

"And the soul afraid of dying, that never learns to live."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И днес много добър трети епизод, браво на японците. Много затрогваща и увлекателна история. Дори не забелязвам Ая Омаса, т.е тя не ме дразни. Изпитвам ужас от нея, а тук дотолкова ми харесва всичко (герои, история), че дори не я отразявам, въпреки и повечето екранно време, което й бяха отделили, специално в днешния трети епизод.
The Rose на Бет Мидлър звуча и днес, в поредният затрогващ и изключително емоционален момент, което прави и нещата доста трудни (не в лошия смисъл), за зрител като мен.
Единственото нещо, с което имам проблем, е героят на Фума Кикучи. Изобщо не ми се връзва 20-годишният Фума в ролята на медицинско лице. Кога порасна, че кога стана и лекар, пък дори и само в роля? Айде, сега - фантасмагории. Да бяха избрали друг за тази роля. Харесвам Фума, ама тя моята фенщина си има граници.

Сериалът ще се превежда на английски, въпреки че се бавят наистина вече много дълго време. Обявен е, епизодите се качват, но субтитрите все още не са пуснати. Кога ще стане това? Никой не знае. Времето ще покаже.
Странно е, че такова силно заглавие не се превежда, както и дорамата на Такуя Кимура (също много силно заглавие), но за сметка на това други много по-слаби продукции вървят редовно с превод.
Джонитата и то какви Джонита само, ги позабравиха този сезон, за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда наистина ти завиждам благородно разбира се, че можеш да гледаш веднага сериите на дорамите и не зависиш от разни хорица. Аз всеки ден си проверявам чинно дали не е излязло нещо за тея двете драми ама не би..тъпа работа! Как да не се дразни човек?

Иначе е хубаво да чуя, че тук се развиват добре нещата. Всъщност гледах малко от тази дорама без субтитри и от малкото дето видях ми хареса поне как изглежда обстановката ама без превод точно тук няма как да стане тъй като искам напълно да разбера научният експеримент с мишката и в последствие с Ямапи. Като рейтинг Алгернон също се представя добре, но точно както предполагах драмата с Кимутаку и Ая генерира най-голям интерес. 

Дано да излезе скоро превод щото вече наистина зе ми прищраква... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...